Europska liga, skupina G, 6. kolo, 11.12.2014, 21:05 h
Standard Liège
Standard Liège 0:3 Feyenoord
Feyenoord

Video: Wolfsburg izborio prolazak u nokaut fazu uz odličan nastup Ivana Perišića

Branimir Korać • petak, 12.12.2014.
Video: Wolfsburg izborio prolazak u nokaut fazu uz odličan nastup Ivana Perišića
Foto: EPA

Nogometaši Wolfsburga trebali su bod, a uzeli sva tri kod Lillea te izborili prolaz. Dalje je u utakmici na sve ili ništa prošao i švicarski Young Boys protiv Sparte...

Skupina G

Standard Liege - Feyenoord 0:3

Feyenoordu je trebala pobjeda u Liegeu kod otpisanog Standarda kako bi osigurao prolaz. Motiviraniji gosti do nje su i došli i to potpuno zasluženo jer su jednostavno bili bolji protivnik.

Do vodstva su stigli već u 16. minuti. Jens Toornstra sjajno je pogodio iz slobodnog udarca potpuno iskosa, iznenadio je Eijija Kawashimu koji je bio loše postavljen i nije uspio obraniti njegov udarac na bližu stativu.

Domaćin je rijetko prijetio, a i kada je dolazio u priliku, Vermeer je bio siguran. U 60. minuti sve je riješeno. Kazim Richards izborio se za loptu na sredini terena, iskoristio vrlo lošu obranu domaćina i zatim pronašao u sredini potpuno samog Boëtiusa koji lakoćom zabija u praznu mrežu.

Točku na i stavio je u 88. minuti Mane koji je bio spretan u 16 metara i uz malo sreće i puno upornosti došao do pogotka.

Skupina H

Everton - Krasnodar 0:1

Everton je još uoči posljednjeg kola osigurao prvo mjesto u skupini dok je Krasnodar bio bez šanse za prolaz. Utakmica čisto za prestiž otišla je na kraju na stranu gostiju iz Krasnodara koji su slavili s 1:0.

U izjednačenom dvoboju gosti su do odlučujućeg pogotka stigli nakon točno pola sata igre kada je Ricardo Laborde izbjegao zaleđe i zatim prevario vratara Joela Roblesa.

U nastavku susreta gosti su bili bliže drugom pogotku nego domaćin poravnanju, no ostalo je tih 1:0 bez utjecaja na rasplet skupine.

Lille - Wolfsburg 0:3

U drugom susretu Wolfsburg je trebao barem bod na gostovanju kod Lillea kako bi zadržao drugo mjesto. Svaki poraz izbacivao ga je iz nastavka natjecanja, a Lille dovodio na drugo mjesto.

Gosti su ipak slavili i to s uvjerljivih 3:0. Poveli su na samom kraju prvog poluvremena kada su kombinirali De Bruyne i Perišić, hrvatski reprezentativac odlično pronašao u sredini Vierinhu koji uz manje problema zabija za vodstvo.

U 55. minuti Wolfsburg je ostao s igračem manje kada je drugi žuti karton zaradio Guilavogui, ali bez obzira na to domaćin nije uspio napraviti ništa.

Deset minuta kasnije Wolfsburg je povisio vodstvo. Ricardo Rodriguez odlično je izveo slobodni udarac, prebacio živi zid i pogodio za povećanje vodstva.

U 76. minuti priči je bio kraj. Domaćin je dobio posljednju priliku za preokret, dosuđen je kazneni udarac, međutim pokušaj Divocka Origija brani Diego Benaglio.

Kada nije zabio Lille iz penala, zabio je Wolfsburg. Perišić je izveo slobodan udarac, lopta je pogodila u ruku Souarea i dosuđen je penal koji je realizirao Rodriguez za konačnih 3:0. Dok je Perišić odradio cijelu utakmicu, Ivica Olić zamijenjen je na poluvremenu.

Skupina I

Napoli - Slovan Bratislava 3:0

Napoli je na svom stadionu tražio pobjedu za osiguravanje prolaza, a protivnik je bio slabi Slovan. Momčad koja nije uzela niti bod u ovoj skupini svladana je s visokih 3:0.

Već u šestoj minuti Napoli je stigao do vodstva pogotkom Driesa Mertensa koji se izborio za prostor na 18 metara i lijepo pogodio suprotni kut vratara Perniša.

U 16. minuti već je bilo 2:0, a pogodak je ovaj puta došao nakon prekida. Mertens je ovaj put bio u ulozi asistenta, na prvoj vratnici pronašao je Mareka Hamšika koji skreće nisku loptu u suprotni kut.

Mogli su gosti i teže stradati daje bilo malo više preciznosti kod domaćih igrača, a konačnih 3:0 postavio je Zapata lijepim udarcem glavom u 75. minuti.

Young Boys - Sparta Prag 2:0

Young Boys i Sparta izravno su odlučivali o drugom mjestu u skupini. Sparta je tražila bod dok je Švicarcima trebala pobjeda i na kraju su je ostvarili s 2:0.

U posve otvorenom dvoboju odluka je pala u posljednjih 15 minuta. Prvo je u 76. minuti Pavel Kaderabek napravio prekršaj u 16 metara nad Milanom Vilotićem koji je Guillaume Hoarau pretvorio u pogodak, a zatim je Sparta krenula prema naprijed i ostavila domaćinu prostora.

To je kažnjeno u 94. minuti kada je Renato Steffen pobjegao Česima i potvrdio prolaz Young Boysa.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Standard Liège0:3Feyenoord
Sevilla1:0Rijeka
1Feyenoord 610:6+412
2Sevilla 68:5+311
3Rijeka 67:8-17
4Standard Liege 64:10-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!