Rukomet

Goluža: "Promašili smo previše zicera, pogotovo u drugom poluvremenu"

Iz Dohe:Jelena Bagarić • srijeda, 28.01.2015.
Goluža: "Promašili smo previše zicera, pogotovo u drugom poluvremenu"
Foto: EPA

Hrvatska rukometna reprezentacija zapela je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru. Bolja je bila Poljska koja će se u polufinalu susreti s domaćinom Katarom. Slavko Goluža istaknuo je kako u samoj završnici njegovi igrači nisu imali dovoljno koncentracije te da su promašili nekoliko zicera što je odlučilo utakmicu.

U dramatičnoj četvrtfinalnoj utakmici rukometaši Hrvatske izgubili su od Poljske. Slavko Goluža čestitao je Poljacima na pobjedi, i istaknuo greške Hrvatske: "Čestitke Poljskoj na pobjedi i dobroj utakmici. Utakmica je bila onakva kakvu sam i očekivao, vrlo teška. Mislim da smo promašili previše zicera, pogotovo u drugom poluvremenu i mislim da se prelomilo oko 48., 49. minute. Primili smo s dva igrača više nepotreban pogodak i isključenje koje se dogodilo ispred mene bilo je bez kontakta. Tu nam se razbio ritam. Poslije toga smo zapucali u dvije izgledne prilike, ali nismo pogodili. Treba čestitati protivniku i to je to", rekao je Goluža.

Sličnog razmišljanja bio je i kapetan Igor Vori koji se posebno osvrnuo na činjenicu da se moraju odigrati još dvije utakmice: "Čestitke Poljacima na pobjedi. Čestitam i suigračima na borbi do kraja, ali nažalost nismo uspjeli ovaj put. Sada je najbitnije da se probamo dignuti u glavama što prije jer nas čekaju još dvije utakmice", izjavio je Vori.

"Rekao sam kako bi bilo lijepo da završimo turnir pobjedom, ali nažalost to danas nismo uspjeli napraviti. U prvom poluvremenu su nas uspavali i usporili. Nisu nam dopustili da razvijemo našu igru. Drugo poluvrijeme smo otvorili odlično, vodili tri razlike, ali nismo uspjeli iskoristiti njihov pad koncentracije. Uspjeli su se vratiti i pobijediti, a ja im na tome čestitam", rekao je kapetan reprezentacije Hrvatske.

Izuzetno zadovoljan bio je izbornik Poljske Michael Biegler: "Mislim da su svi vidjeli napetu utakmicu između dvije jake momčadi. U prvom poluvremenu nismo igrali brzinom s kojom smo trebali igrati u napadu. U poluvremenu smo se dogovorili da moramo promijeniti obranu i igrati brže. Nismo bili koncentrirani početkom drugog poluvremena i tu se dogodila serija Hrvatske. Rekao sam igračima da ništa ne znači ako gubimo tri, četiri razlike jer se uvijek možemo vratiti. U posljednje dvije godine naučili smo se nositi s pritiskom jer smo odigrali puno teških utakmica i to se danas pokazalo. Bilo je jako blizu i jako smo sretni zbog pobjede."

Posebno dobru igru u obrani istaknuo je Michal Daszek koji smatra da je to bilo presudno: "Danas smo napravili dobar posao u obrani. Hrvati nisu vukli kontre jer smo se mi brzo vraćali u obranu. Tijekom utakmice se naša obrana popravljala u odnosu na sam početak utakmice kada nije dobro funkcionirala. Moram reći hvala i vrataru Szmalu jer su neke njegove obrane bile čudesne. Sada se fokusiramo na polufinale protiv Katara."

SP 2015. - Završnica

četvrtfinale

Katar26:24Njemačka
Danska24:25Španjolska
Slovenija23:32Francuska
Hrvatska22:24Poljska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.01.2015. u 16:12
    Što bi rekli u Crnoj Guji: "Your resignation and suicide would be an obvious choice"
    Obrisan korisnik
  • serieA29.01.2015. u 13:45
    ne razumijem zašto je toliko forsirao karačića,dobro igrač njegove brzine i pokretljivosti bio bi logičan izbor protiv "tromih" poljaka ali kada ti nije dan kao njemu jučer nemoj ga forsirati..možda je trebalo zadnjih 15min probati opet sa bičanićem koji nije dobro ušao u susret možda... [više na forumu]
    serieA
  • Obrisan korisnik29.01.2015. u 12:27
    ma kakav crni smajlaić ljudi.. di ćeš s njim. šta je on napravio ko trener, gdje!!!!?? gdje god je bio sjebo je igrače i ekipu.. čak znam iz skoro prve ruke. ne valja on. Lino, Vujo.. takvi karizmatični izbornici trebaju.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.01.2015. u 10:49
    da li je možda vrijeme za irfana?!
    Obrisan korisnik
  • hrvatina28.01.2015. u 23:33
    da da......ziceri su problem....a nije problem što uopće nemamo igru
    hrvatina