Rukomet

Budućnost, Györi i Dinamo pobjedama došli na korak do četvrtfinala

Jelena Bagarić • nedjelja, 08.02.2015.
Budućnost, Györi i Dinamo pobjedama došli na korak do četvrtfinala
Foto: EPA

Trima nedjeljnim susretima kompletirano je drugo kolo glavne faze Lige prvakinja. Dvije pobjede zabilježile su gošće, dok je Budućnost jedina bila uspješna na svom terenu protiv Leipziga. Dinamo iz Volgograda svladao je u Nordhausenu Thüringer, dok su aktualne prvakinje bile bolje od rumunjske Baie Mare.

HC Thüringer – Dinamo – Sinara 30:33 (13:14)

Dinamo Sinara pobjedom nad njemačkim Thüringerom praktički je već jednom nogom zakoračio u četvrtfinale Lige prvakinja. Ova dva kluba iz skupine 1 odigrali su možda i najzanimljiviju utakmicu dana. Dinamo je odlučno krenuo i susret i već u prvih deset minuta vodio je 6:2. Njemicama je dugo trebalo da se „probude“, ali kako se prvih 30 minuta bližilo kraju postajale su sve bolje i smanjile su zaostatak na samo jedan pogodak. Dobru igru s kraja prvog dijela rukometašice Thüringera prenijele su u nastavak susreta. To im je donijelo i prvo vodstvo u 34. minuti.

Međutim veselje je kratko trajalo, Dinamo opet ubacuje u brzinu više i začas je ponovo imao pet pogodaka prednosti. Njemačka ekipa to nije više uspjela nadoknaditi pa su iz Nordhausena Ruskinje odnijele pobjedu. Olga Akopian i Anna Kočetova postigle su po osam pogodaka za Dinamo, dok je hrvatska reprezentativka Anita Gaće postigla tri. Thüringer je predvodila Sonja Frey sa sedam postignutih pogodaka.

HCM Baia Mare – Györi Audi ETO KC 18:26 (9:13)

Aktualne osvajačice Lige prvakinja u susretu drugog kola skupine 2 pobijedile su rumunjsku Baiu Mare i tako se vratile na pobjedničke staze. U prvom kolu poražene su od Larvika, no Baia Mare im nije predstavljala prevelik problem. Na krilima Susann Müller dvostruke prvakinje zadržale su drugo mjesto na tablici i praktički osigurale četvrtfinale. Već u prvom dijelu susret Györi je počeo pokazivati dominaciju, a Baiu Mare u igri je držala vratarka Paula Ungureanu.

Na predah se otišlo s četiri pogotka prednosti za mađarsku ekipu, ali u drugom poluvremenu prednost je još narasla. Dvije minute prije kraja Heidi Loke zabila je za 18:24 što je bila rekordna prednost do tada, međutim Györi nije dopustio do kraja niti jedan pogodak a zabio je dva te je susret završio uvjerljivom pobjedom. Müller je ukupno postigla osam pogodaka, dok je Loke dodala sedam. U redovima Baie Mare istakle su se Alexandra do Nascimento i Elena Gjeorgjievska s po četiri postignuta pogotka.

Budućnost – Leipzig 28:21 (16:7)

Odličnom igrom u prvom poluvremenu rukometašice Budućnosti slomile su otpor njemačkog Leipziga i praktički se plasirale u četvrtfinale. S 11 bodova trenutno drže prvo mjesto ispred Dinama iz Volgograda. Iako je Leipzig postigao prvi gol na utakmici, Budućnost je na sjajan način pokazala tko će biti pobjednik u ovom susretu. Sa sedam uzastopnih pogodaka u deset minuta slomile su Leipzig. Ta serija bila je ključna jer se Njemice od toga nisu oporavile pa je Budućnost na odmor odnijela devet pogodaka prednosti.

U drugom dijelu utakmice Budućnost je nastavila svoju dominaciju, a visokih plus deset u 45. minuti postavila je Biljana Pavićević. Dragan Adžić tada je odlučio dati priliku mlađim igračicama, pa je Leipzig ponešto uspio umanjiti svoj zaostatak. Cristina Neagu bila je najefikasnija u ekipi Budućnosti sa sedam postignutih pogodaka. Marta Žderić skupila je četiri obrane, a branila je samo u prvom poluvremenu. Kod Leipziga su se istakle Karolina Kudlacz sa sedam pogodaka i Katja Schülke s 13 obranjenih udaraca.

Liga prvakinja - Skupina 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Vardar SCBT41:30Krim Mercator
Thüringer HC30:33Dinamo Volgograd
Budućnost28:21Leipzig
1Budućnost (+7)6173:116+5719
2Vardar SCBT (+3)6190:165+2511
3Thüringer HC (+2)6180:155+2511
4Dinamo Volgograd (+6)6159:164-511
5Leipzig (+4)6134:170-366
6Krim Mercator (+2)6143:209-662

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!