Rukomet

Blomberg-Lippe s dvije uvjerljive pobjede izbacio Lokomotivu iz Kupa pobjednika kupova

Jelena Bagarić • nedjelja, 15.02.2015.
Blomberg-Lippe s dvije uvjerljive pobjede izbacio Lokomotivu iz Kupa pobjednika kupova
Foto: Davor Sajko

Niti u drugom susretu rukometašice Lokomotive nisu uspjele doći do pobjede protiv njemačkog Blomberg-Lippea. Iako je bilo teško za očekivati da će nadoknaditi zaostatak iz prvog susreta (27:17), Lokosice niti u uzvratu nisu uspjele slaviti kako bi se barem pobjedom oprostile od Europe. Njemice su ponovo bile bolje ovaj puta s 24:20 (15:10).

Hrvatska od danas nema više predstavnika u drugom najjačem europskom klupskom natjecanju. Prošli se tjedan od Kupa pobjednika kupova oprostila Podravka, a u nedjelju je to učinila i Lokomotiva. I u drugoj utakmici njemački Blomberg-Lippe pokazao je nadmoć, pobijedio i prošao četvrtfinale.

Slično kao i u prvoj utakmici, Blomberg-Lippe je odmah na početku utakmice zapravo slomio otpor Lokosica. Odličnim otvaranjem došle su do rezultata 4:1 u četvrtoj minuti, a sve pogotke zabila je odlična Franziska Müller. Od toga se Lokosice nikako nisu mogle oporaviti, a prednost Blomberga samo je rasla. Nakon 30 minuta igre Lokosice su zaostajale za pet pogodaka, a trebale su nadoknaditi čak deset.

U nastavku Blomberg u potpunosti slama Lokosice. Drugo poluvrijeme otvorile su s tri uzastopna pogotka i došle do rezultata 19:10. Već tada bilo je jasno da Lokomotiva to ne može stići, a i da stigne prolazak dalje bilo je nemoguće izboriti. Ipak Lokosice su zbile svoje redove i u zadnjih 15 minuta uspjele smanjiti zaostatak. S 20:13 došle su do 20:17, ali više od toga nije išlo. Na kraju su Njemice slavile rezultatom 24:20.

Ponovo je najviše problema zadavala Müller koja je u konačnici postigla osam pogodaka. Lokosice je predvodila Ivana Božović sa šest pogodaka, a četiri je dodala Aneta Benko.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!