Nogomet

Zagreb Puljanima "nije Barcelona", euro-ambicije Lokomotive na putu Zadrovim ambicijama ostanka

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 03.04.2015.
Zagreb Puljanima "nije Barcelona", euro-ambicije Lokomotive na putu Zadrovim ambicijama ostanka
Foto: Kristijan Komarica

Nakon susreta Slaven Belupa i Osijeka, u petak se u sklopu 27. kola MAXtv Prve lige sastaju Istra 1961 i Zagreb, odnosno Lokomotiva i Zadar.

Poslije utakmice na Maksimiru koju su izgubili i prije nego što su došli u Zagreb, nogometaši Istre 1961 će na svom terenu ugostiti još jednu momčad iz glavnog grada. U Pulu stižu Pjesnici koji su u dobroj formi i puno bolje stoje na prvenstvenoj tablici. Ipak, Pamić je optimističan.

"Nećemo ni na koga posebno paziti. Nisu oni Barcelona da imaju jednog Messija koji i hodajući može sve riješiti. Ja vjerujem u svoje igrače koji imaju kvalitetu za pobjedu. Držim da su moji igrači pojedinačno kvalitetniji bez obzira na mjesta koja trenutno 'svijetle' na tablici", kazao je trener Istre.

Zeleno-žutima se vraća Radonjić i u njega Pamić polaže najviše nada. Iza napadača Dinama na posudbi, trebali bi zaigrati još trojica koji su nekad nosili modri dres - Zvonko Pamić, Špehar i Franjić. U kadru će biti i jedini Istrin reprezentativac, Dennis Salanović, koji je prije par dana upisao dva nastupa za Lihtenštajn.

Nedostaju: Jo (ozljeda)

Zagreb će nakon Dinama, Splita i Hajduka na gostovanje kod posljednjeplasirane momčadi MAXtv Prve lige. Zagrepčani očekuju nove bodove poslije pobjede nad Hajdukom, a već su ove sezone dva puta svladali Puljane. Na Aldo Drosini 2:1, a u Kranjčevićevoj 1:0.

S obzirom da bi vrlo lako i četvrto mjesto na tablici moglo donijeti izlazak u Europu, Medićevi igrači morat će se maksimalno angažirati i pokušati po treći put pobijediti zeleno-žute. Hajduk je udaljen četiri boda, no još je deset kola do kraja prvenstva.

Pjesnici će protiv momčadi Igora Pamića biti bez Roberta Mudražije koji je u prošlom dvoboju isključen, a kartone su skupili i Josip Jurendić i Domagoj Muić. Spreman bi zato trebao biti najbolji klupski strijelac Gabrijel Boban na koga će istarska obrana morati posebno pripaziti.

Nedostaju: Mudražija, Jurendić, Muić (kartoni)

Nogometaši Lokomotive pobijedili su uoči reprezentativne stanke momčad Splita eurogolom Franka Andrijaševića te tako prema riječima svog trenera Tomislava Ivkovića "postavili temelje za Europu".

Ispred Hajduka imaju četiri boda prednosti, no svakako su im potrebni i oni protiv Zadra. "Moramo napraviti sve što možemo, Hajduk niti u jednom trenutku ne smijemo podcijeniti", podsjeća Ivković.

Andrijaševića ovoga puta neće biti na terenu, zbog žutih kartona, a Ivković na raspolaganju neće imati ni Prengu. Osim toga, Lokomotiva je reprezentativnu stanku iskoristila i za prijateljski ogled protiv slovenskog prvaka Maribora, u kojemu je poražena 5:1.

Nedostaju: Andrijašević, Prenga (kartoni)

Na sedmu obljetnicu smrti Hrvoja Ćustića, Zadrani će svoju borbu za očuvanje prvoligaškog statusa nastaviti suprotstavljajući se europskim ambicijama Lokomotive. Uslugu im je u četvrtak napravio Slaven Belupo, svladavši u završnici Osijek i ostavivši sve tri posljednjeplasirane momčadi unutar samo jednog boda razlike.

Zadranima je dvoboj s Lokomotivom prvo od tri uzastopna gostovanja - a Lokomotiva prvi od četiri domaća susreta u nizu - a Štimčevi nogometaši moraju pokušati donijeti barem neke bodove iz Zagreba, Splita, odnosno Osijeka, gdje će se sučeliti s jednim od izravnih konkurenata.

Zadar je u rujnu dobio Lokomotivu u Zagrebu (1:0), da bi Lokosi u prosincu uzvratili na Stanovima i slavili čak 5:2.

Nedostaju: Sarić (kartoni)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!