Liga prvaka, četvrtfinale - prve utakmice, 14.04.2015, 20:45 h
Atlético Madrid
Atlético Madrid 0:0 Real Madrid
Real Madrid

Video: Prvi čin četvrtfinalnog madridskog okršaja završen bez pogodaka na Vicente Calderonu

Branimir Korać • utorak, 14.04.2015.
Video: Prvi čin četvrtfinalnog madridskog okršaja završen bez pogodaka na Vicente Calderonu
Foto: EPA

Atletico i Real Madrid u gradskom derbiju na Vicente Calderonu odigrali su utakmicu kakva se upravo i očekivala. Vrlo borben dvoboj nije donio odluku uoči uzvrata, pogodaka nije bilo i o prolazu će odlučiti susret na Santiago Bernabeuu...

Repriza prošlosezonskog finala Lige prvaka donijela je tipičnu utakmicu na kakve smo navikli kada su u pitanju ova dva protivnika. Puno borbenosti, povišenih tenzija, prilika na obje strane i neizvjesnosti do posljednje sekunde. Ovaj put pogodaka nije bilo i ostalo je sve otvoreno uoči uzvrata na Santiago Bernabeuu.

I dok je Luka Modrić bio neupitan za nastup od prve minute, nije bilo poznato za koga će se u napadu Atletica odlučiti Diego Simeone, no na kraju je Mario Mandžukić dobio priliku. Vodio je tešku bitku s Varaneom i Ramosom odradio svih 90 minuta, susret završio razbijene arkade i s rijetkim ulascima u prilike.

Kraljevski klub bio je bolji u prvih 45 minuta kada je Jan Oblak odličnim obranama držao Atletico iznad vode. Nekoliko sjajnih pokušaja sa strane gostiju uspio je neutralizirati, a posebno će ga pamtiti Gareth Bale kojem je skinuo čisti zicer.

Velšanin je već u trećoj minuti umalo iskoristio poklon Diega Godina i došao je sam pred Oblaka, nije čak niti loše pucao, ali slovenski vratar sjajno mu je ušao u udarac.

U desetoj minuti sjajno je pucao iz slobodnog udarca s 30 metara Cristiano Ronaldo, vrlo jak i neugodan udarac ipak je Oblak uspio obraniti.

U zadnjih 15 minuta prvog dijela Real Madrid nanizao je nekoliko vrlo opasnih pokušaja. Baleov i Rodriguezov udarac Oblak je obranio dok je Modrićev pokušaj s ruba 16 metara završio koji centimetar iznad grede.

Atletico je u prvom dijelu bio osuđen na obranu i vrlo rijetko je prijetio, a jedinu pravu priliku imao je nakon pogrešnog dodavanja Sergija Ramosa kada je lopta na kraju došla do Griezmanna na 18 metara, ali ovaj puca praktički u Casillasa.

U drugom poluvremenu slika se promijenila, Atletico je krenuo više prema naprijed i uspio i pomaknuti posljednju liniju od svojeg gola. Arda Turan i Griezmann prijetili su Casillasu, ali bez prave završnice i pogoci su izostali.

Mandžukić je praktički cijelo drugo poluvrijeme igrao sa zakrpanom arkadom kao posljedicom lakta Sergija Ramosa. Kasnije su još Ramos i Carvajal nesmotreno startali prema Mandžukiću, ali unatoč svim problemima ostao je do kraja na travnjaku. U završnici je imao i dobru priliku kada je pucao iz 16 metara, ali je pogodio u blok i ostalo je 0:0.

Šanse uoči uzvrata ostaju 50:50, Atletico je još jednom ove sezone ostao neporažen u susretu s Real Madridom i nipošto nije bez šanse uoči uzvrata. Dovoljno je sjetiti se Kupa kralja.

Liga prvaka

četvrtfinale - prve utakmice

Atlético Madrid0:0Real Madrid
Juventus1:0Monaco
PSG1:3Barcelona
Porto3:1Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportski manijak15.04.2015. u 22:51
    Sudac da je odma dao za prva dva tri faula zute kartone sve bi bilo drukcije...
    sportski manijak
  • Obrisan korisnik15.04.2015. u 16:08
    Previše vas ima komplekse u vezi reala. Da nisam gledao utakmicu i da sam procitao samo ove tu komentare, mislio bih da je Atletico zesce pokraden jucer, a zapravo krc. Real je bio puno bolji, mogu žaliti što nisu zabili, Ocekivao sam vise od Atletica...
    Obrisan korisnik
  • ivos15.04.2015. u 15:28
    To sam povezao s državljanstvom zato što je tako sudio, s jedne (Realove) strane je vidio i kada netko krivo pogleda igrača, a s druge (Atleticove) kada čovjeku razbije arkadu samo mu se podsmjehuje. A ovi što spominju engleske suce pa nema gorih nego engleskih sudaca, oni ne znaju ni koji igrč je... [više na forumu]
    ivos
  • zovche15.04.2015. u 14:23
    nitko ne opravdava mandzukica, ali je na sucu da to rijesi opomenama i slicno, a ne na nacin da mu odluci nista nedosuditi do kraja utakmice makar ti i noge slomili... onda dobije makljazu na terenu... ne bi rekao da su navijaci barce, barca mi je draza ali eto ja prosle godine sam navijao za real... [više na forumu]
    zovche
  • Obrisan korisnik15.04.2015. u 13:51
    Atletico u normalnom nadigravanju nema nikakve šanse ni sa kojom malo boljom momčadi ali kada utakmicu odvedu u svoje vode a to je puno grubosti ,žestine i batina tu je već druga priča.Utakmica na rubu makljaže i onda oni vode glavnu riječ još ako sudac podlegne tom pritisku i stalnim prigovorima... [više na forumu]
    Obrisan korisnik