Liga prvaka, četvrtfinale - prve utakmice, 14.04.2015, 20:45 h
Juventus
Juventus 1:0(0:0) Monaco
Monaco

Video: Vidal iz penala za minimalnu prednost Juventusa pred uzvrat u Kneževini

Niko Rukavina • utorak, 14.04.2015.
Video: Vidal iz penala za minimalnu prednost Juventusa pred uzvrat u Kneževini
Foto: EPA

Nogometaši Juventusa svladali su na domaćem terenu vrlo dobri Monaco s minimalnih 1:0 pogotkom iz kaznenog udarca. Monaco se pokazao u vrlo dobrom svijetlu i u nekoliko su navrata bili vrlo blizu pogotku.

Jedini talijanski predstavnik u četvrtfinalu Lige prvaka upisao je minimalnu pobjedu na domaćem terenu protiv trećeplasirane momčadi francuskog prvenstva i na kraju može biti zadovoljan, budući da je Monaco imao nekoliko odličnih prigoda, a penal je Juvenuts dobio nakon vrlo blagog kontakta između Richarda Carvalha i Alvara Morate.

Utakmica u Torinu počela je pritiskom domaćina. Prvi pokušaj na utakmici djelo je Carlosa Teveza, no Danijel Subašić je bio siguran. Međutim Monaco je uspostavio ravnotežu i postao je vrlo opasan po gol Gianluigija Buffona.

Veliku prigodu u 10. minuti imao je Yannick Ferreira Carrasco koji je pucao nakon prodora Anthonyja Martiala, no Buffon je uspio spasiti Juventus. Carrasco je potom još jednom zaprijetio, a odličnu šansu imao je i Layvin Kurzawa u 16. ali je iz blizine pucao kraj gola.

Juventus je u tim trenucima djelovao nemoćno, zaprijetio je ponovno tek u 28. preko Teveza, ali je Subašić ponovno bio siguran. Najveću prigodu u prvom dijelu Juventus je imao tek u posljednjoj minuti kada je Arturo Vidal izbio sam pred Subašića, ali nije uspio pogoditi mrežu.

Juve je ipak poveo iz kaznenog udarca u 11. minuti nastavka. Andrea Pirlo dalekometnom je loptom potražio Moratu kojeg u kaznenog prostoru ruši Ricardo Carvalho. Sudac Pavel Kralovec je pokazao na bijelu točku iz koje je precizan bio Vidal, ali ne i crveni karton Carvalhu.

Nakon dva pokušaja s obje strane, Monaco je bio vrlo blizu izjednačenju u 73. no Dimitar Berbatov je, minutu nakon što je ušao u igru, glavom nakon kornera pucao iznad gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao i Juventus na uzvrat na Stade Louisu ide s minimalnom prednošću.

Liga prvaka

četvrtfinale - prve utakmice

Atlético Madrid0:0Real Madrid
Juventus1:0Monaco
PSG1:3Barcelona
Porto3:1Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.04.2015. u 15:40
    Po kojoj logici ti misliš da je itko od njih mogao doć do lopte?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.04.2015. u 12:57
    Kako nitko nije bio na njoj? Pa pogledaj snimku par puta... Lopta pada u prostor točno ispred igrača kome je upućena.Ustvari ta Pirlova lopta je i na neki način isprovocirala penal (bio on ili ne). Možda ne voliš Pirla ili Juventus ali ja ne govorim o tome, govorim o, po meni, vrhunski upućenoj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.04.2015. u 12:40
    Dobra lopta.Šteta što nitko nije bio nanjoj.Je da sucu je ovo bilo teško.Tu se moramo složit.U sekundi moraš procjeniti,ali zato si postavljam pitanje gdje su suci kao Collina? Zar se ne može barem jedan takav pojavit?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.04.2015. u 11:51
    Ljudi ajmo probati biti malo objektivni. Kad se zaustavi snimka vidi se da je faul bio izvan ali valjda 10, 20 cm. Mi tu razglabamo uz TV snimku a sudac mora donijeti odluku u sekundi. Jebiga, pogriješio je. Hrpu toga je u ovoj situaciji mogao suditi (ili ne suditi). Mogao je apsolutno ništa ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.04.2015. u 10:58
    Čitam druge komentare od Monacovih igrača i trenera i kažu da nije bilo penala.Mislim da ću se morat složit s njima.
    Obrisan korisnik