Liga prvaka, četvrtfinale - prve utakmice, 15.04.2015, 20:45 h
Porto
Porto 3:1 Bayern
Bayern

Video: Porto šokirao Bayern na početku, kažnjavao pogreške i s dva gola viška ide u München

Borna Rupnik • srijeda, 15.04.2015.
Video: Porto šokirao Bayern na početku, kažnjavao pogreške i s dva gola viška ide u München
Foto: EPA

Nogometaši Porta odigrali su još jednu izvrsnu partiju u Ligi prvaka. Disciplinirana, rastrčana i naposljetku učinkovita momčad Julena Lopeteguija svladala je oslabljeni Bayern 3:1.

Porto je dobio još jednu noć za pamćenje te veliku priliku za prolaz u polufinale Lige prvaka. Bayern je na Dragau zaigrao bez ozlijeđenih Riberyja, Robbena, Alabe, Schweinsteigera, Benatije i Martineza, s Lahmom i Alcantarom u veznom redu, a domaći su se nogometaši sjajno pripremili i još bolje proveli svoj plan u djelo.

Već u trećoj minuti, Jackson Martinez oteo je loptu Xabiju Alonsu i u duelu s Manuelom Neuerom iznudio kazneni udarac, kojega je Ricardo Quaresma rutinski pretvorio u vodstvo.

Samo sedam minuta poslije, Quaresma je oduzeo loptu Danteu i kaznio novu pogrešku Bayernove obrane i poslao loptu ispod Neuera za 2:0. Quaresma je u udarnu postavu Porta uskočio umjesto ozlijeđenog Tella.

No, Bayern se uspio pravovremeno oporaviti od početnog šoka, počeo prijetiti Portu i stići do vrlo vrijednog pogotka u gostima. U 28. minuti Jerome Boateng ubacio je s desne strane, a lopta je prošla sve do Alcantare na drugoj vratnici koji je šalje u mrežu.

S druge strane, i Porto je imao spreman odgovor. Portugalci su dobro ušli i u nastavak utakmice, Neuer je krajnjim naporom spriječio autogol Boatenga, a nagrada je Portu stigla u 65. minuti.

Alex Sandro dao je dugu loptu za Martineza, red za pogrešku stigao je ipak i na Boatenga, a oporavljeni Portov napadač zaobišao je Neuera i pogodio za 3:1. Bio mu je to prvi pogodak nakon 23. veljače.

Bayern je po prvi puta nakon siječnja i poraza od Wolfsburga (1:4) primio tri gola, a u uzvratu zbog žutih kartona kod Porta neće biti budućeg igrača Reala, Danila, kao ni Alexa Sandra.

Liga prvaka

četvrtfinale - prve utakmice

Atlético Madrid0:0Real Madrid
Juventus1:0Monaco
PSG1:3Barcelona
Porto3:1Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis21.04.2015. u 03:10
    porto laganini, a ti i ostali münchen fanboys lupetajte dalje ... sorry, no cigar.
    cameosis
  • Obrisan korisnik16.04.2015. u 18:48
    u Munchenu Portu nema glavnih bekova u vidu Sandra i Danila,odmah minus...a Bayernu nek se samo Ribery vrati i proci ce ih lakocom,a ti i dalje lupetaj...
    Obrisan korisnik
  • cameosis16.04.2015. u 13:41
    münchen nije uopće razočarao, dapače. velik je uspjeh da su, pogurani sucem u uzvratu, prošli protiv sređenog šahtara. sada su lupili u jednu mnogo bolju ekipu i to je očekivan konac njihove priče u šampinjon ligi. napuhani klub (zahvaljujući vrhunskom marketingu) i jedan prodavač magle na... [više na forumu]
    cameosis
  • Obrisan korisnik16.04.2015. u 12:33
    Jedino nejasno u cijelom mecu je kako to golman Bayerna nije dobio crveni karton?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.04.2015. u 11:19
    taj quaresma nikome nije jasan, u portu igra ko lud, među najboljima je na svijetu, a čim se par puta otisnuo van portugala (barca,chelsea,inter) igrao je kriminalno. Nevaspitan-o čemu ti pričaš da je neure prvi došao do lopte?? pa jasno se vidi da je martinez prvo gurnuo loptu desno od njega,neuer... [više na forumu]
    Obrisan korisnik