Nogomet

Osječani moraju nastaviti niz protiv Pjesnika za ostanak u ligi, predigra finalu Kupa u Splitu

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 02.05.2015.
Osječani moraju nastaviti niz protiv Pjesnika za ostanak u ligi, predigra finalu Kupa u Splitu
Foto: FaH

Ubrzanim ritmom privodi se kraju HNL sezona, a subota donosi nova dva susreta. Vrlo važna utakmica je pred igračima Osijeka koji dočekuju Zagreb dok će u Splitu igrati finalisti Kupa...

Seriju od dva uzastopna poraza nogometaši Osijeka ove će subote pokušati prekinuti protiv sastava Dražena Medića, momčadi koja im ove sezone leži kao malo tko. Osječani su u sva tri dosadašnja susreta s Pjesnicima osvojili maksimalnih devet bodova što je trećina njihovog ukupnog rezultatskog plijena aktualne sezone.

"Vjerujem da ćemo ovu utakmicu odigrati najbolje što znamo, uopće ne sumnjam da ćemo dati naš maksimum i da ćemo osvojiti bodove. Nakon Zagreba predstoje nam još dva domaća susreta u kojima također računam na maksimalan učinak, a nadam se da ćemo ponešto postići i na Poljudu te na Kantridi", komentar je Ive Šuška na završnicu prvenstva i veliku borbu sa Zadranima.

Domaćem sastavu nedostajat će požutjeli Antonio Pavić, nema niti Aljoše Vojnovića, nastup Jamaka je pod znakom upitnika dok potpuno spremni nisu niti Perošević i Barišić.

Nedostaju: Pavić (kartoni), Vojnović, Kurtović (ozljeda)

Iako Zagrebaši na kontu imaju 12 bodova prednosti nad današnjim protivnikom, u direktnim susretima s njime ostali su na nuli. Posljednju priliku dvojac Medić-Kopić ima ove subote, tri dana nakon uvjerljivog slavlja nad drugim davljenikom Zadrom. Posljednja dva slavlja osigurala su Pjesnicima mirnu završnicu, a upravo na njoj temelji se optimizam pred današnje gostovanje.

"Protiv Zadra smo bili kvalitetni, rastrčani, dobri u posjedu lopte, i ono najvažnije, opasni prema naprijed i to je Zagreb kakvom se nadamo do kraja sezone", najavio je Željko Kopić uz dodatak: "Više ne moramo strahovati za opstanak pa samim time možemo samo igrati još i bolje. Ovime smo probili mentalnu blokadu i otpustili sve naše kočnice."

Tako pet kola prije kraja ostaje za vidjeti mogu li Bijeli napokon do slavlja nad Osijekom te hoće li im svojevrsna kočnica biti događanja s prethodnih utakmica s ovim protivnikom, posebno s posljednje koju je prije svega obilježio Laštrov start i lom zgloba Dine Bevaba.

Nedostaje: Kovačić, Bevab (ozljeda)

Unatoč porazu u posljednjem kolu na gostovanju u Rijeci nogometaši Splita u zadnje vrijeme ostvaruju dobre rezultate, a kao kruna je došlo izbacivanje Hajduka u polufinalu Kupa i plasman u veliko finale. U takvom raspoloženju Crveni dočekuju najbolju momčad lige.

Iako je Zoran Vulić svjestan da njegovu momčad očekuje jako težak posao vjeruje da ima recept: "Recept je uvijek igrač. Ja mogu pričati što hoću, ali on to mora napraviti na terenu, on je taj koji pravi razliku i rezultat. Nezgodno je jer nam Dinamo dolazi nakon što smo imali šest utakmica u dva tjedna, a mi nemamo toliko igrača kao oni."

Vulić ima velikih problema s ozljedama: "Protiv Rijeke nismo imali cijelu lijevu stranu, sada nemamo cijelu desnu. Erceg je imao tek drugi trening, Roce i Glavina isto. Treba zahvaliti tim momcima koji su s jednim treningom odigrali protiv kvalitetne momčadi kao što je Rijeka."

Nedostaju: Galović (kartoni), Rugašević, Ibriks i Radotić (ozljede)

Nakon što su u prošlom kolu bez većih problema savladali Osijek nogometaši Dinama gostuju na Parku mladeži. Osim što će se isti suparnici vrlo brzo naći i u finalu Kupa dvoboj u Splitu je i prilika aktualnim prvacima da osiguraju svoju desetu uzastopnu titulu.

"Idemo u Split odigrati što bolju utakmicu, a naslov će doći,"izjavio je u najavi susreta trener Zoran Mamić te pohvalio svoga kolegu na klupi domaćina: "Split raste u formi, a u prvenstvu osim zadnjeg imaju dobre rezultate. O Vuliću sve znamo, što je napravio i sigurno je jedan od najkvalitetnijih stručnjaka kod nas."

Osim već duže ozlijeđenih Antolića i Muse Mamić ne može računati ni na Soudanija koji ima kartone te na Sigalija: "On ima malih problema s listom zbog kojih sam ga i mijenjao prošlu utakmicu i neću riskirati," zaključio je Mamić te najavio pohod na nova tri boda uz želju da njegovi igrači nastave s dobrim igrama.

Nedostaju: Antolić, Musa i Sigali (ozljede), Soudani (kartoni)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!