Nogomet

Iniesta: "Guardiola nudi brojne odgovore, a gotovo su mu svi točni"

Mihaela Bradovski • utorak, 05.05.2015.
Iniesta: "Guardiola nudi brojne odgovore, a gotovo su mu svi točni"
Foto: EPA

Josep Guardiola i Andres Iniesta uspješno su surađivali u Barceloni, a sada će se naći na suprotnim stranama. Guardiola se vraća na Camp Nou kao trener Bayerna, a Iniesta će predvoditi Barcelonu u pohodu na finale...

Josep Guardiola s Barcelonom je ostvario fantastične rezultate, a jedan od glavnih razloga za iznimno uspješno razdoblje od 2008. do 2012. godine, bio je Andres Iniesta koji je tada igrao u životnoj formi. Iniesta tvrdi da mu je Guardiola bio jedan od idola, a prvi put su se susreli 1999. godine.

"On i Michael Laudrup uvijek su mi bili idoli. Te 1999. godine igrali smo u finalu juniorskog turnira, a Guardiola je kao kapetan prve momčadi predao trofej pobjedniku. Imao sam čast da sam ja bio kapetan pobjedničke momčadi i bio je to naš prvi susret. S vremenom smo skupili puno lijepih zajedničkih trenutaka, a utakmica u srijedu bit će posebna jer će svima probuditi uspomene. Svaki trener je drugačiji i ima drugačije metode rada. On je trener koji obraća pozornost na svaki detalj, uvijek razmišlja što može popraviti. Guardiola je trener koji nudi brojne odgovore i gotovo svi su točni", tvrdi Iniesta za Uefinu stranicu.

Dvoboj protiv Bayerna već danima pobuđuje pozornost svjetske javnosti, a Iniesta posebno ističe odličnu formu Thiaga Alcantare, bivšeg igrača Barcelone.

"Teško je reći s kakvim će veznim redom Bayern nastupiti jer ima puno problema s ozljedama. Trenutno je u najboljoj formi Thiago Alcantara koji je prošao kroz našu akademiju. Imam dobar odnos s njim jer se poznajemo dugo, on je prirodni talent. Još uvijek je vrlo mlad, a već sada je potvrdio da može igrati u najboljim momčadima. Bit će zanimljivo, uvijek je bolje igrati protiv najboljih igrača jer imate veći izazov."

Iniesta tvrdi kako će pokušati što više uživati u utakmici unatoč tenzijama koje se stvaraju oko ovako velikih susreta.

"Najvažnije je da pokušate uživati što je više moguće. Ne mogu reći da je veliki pritisak već prije tenzija zbog velikog uloga, ipak ste na korak od finala Lige prvaka. Takve stvari sigurno imaju utjecaj, ali važno je da uživate što je više moguće."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis05.05.2015. u 18:26
    i taj odgovor je tocan. :D
    cameosis
  • Obrisan korisnik05.05.2015. u 17:50
    Guardiola je napuhana budala
    Obrisan korisnik