Nogomet

Guardiola došao pobijediti bivše: Oslabljeni Bayern na raspoloženu Barcelonu

Borna Rupnik • srijeda, 06.05.2015.
Guardiola došao pobijediti bivše: Oslabljeni Bayern na raspoloženu Barcelonu
Foto: EPA

Nakon sudara Juventusa i Real Madrida, u drugom polufinalu Lige prvaka sastaju se Barcelona i Bayern, a susret će po mnogočemu biti itekako poseban.

Već se prilikom ždrijeba polufinalnih parova znalo da će Josep Guardiola, bivši trener Barcelone i sadašnji trener Bayerna iskočiti u prvi plan. Guardiola je u četiri godine na stadionu Camp Nou osvojio brojne trofeje, a isto želi napraviti i s momčadi s Allianz Arene.

"Barcelona je važan dio mog života, ali došao sam pobijediti. Nisam došao na prisjećanja, nego odvesti Bayern u finale", poručio je, međutim, Guardiola.

No, Bayern će u Barceloni ponovno morati nastupiti u okrnjenom sastavu, a treba vidjeti koliko su Bavarce pokolebali dramatično ispadanje iz Njemačkog kupa te prvenstveni poraz od Bayera iz Leverkusena.

Zbog ozljeda Guardiola ne može računati na Alabu, Riberyja, Robbena, Badstubera, Rodea i Starkea, a Lewandowski će možda nastupiti sa slomljenom čeljusti i zaštitnom maskom. S druge strane, Barceloni će nedostajati tek branič Mathieu zbog problema s gležnjem.

Za sastav Luisa Enriquea konkurirat će i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, a u Barceloni su željni uzvrata za polufinalnih 7:0 u istom natjecanju prije dvije godine.

"To je jako boljelo, no prošlo je dosta vremena. Samopouzdano ulazimo u susret, kao i Bayern, i bit će ovo drugačiji dvoboji", istaknuo je Lionel Messi, koji sa svojim suigračima u ofenzivi, Neymarom i Suarezom, igra u odličnoj formi. Cordobu su za vikend svladali čak 8:0.

"Kada je Messi u ovakvoj, punoj formi, nema te obrane koja ga može zaustaviti. Nema sustava za to, jednostavno je predobar. Teško im je pronaći slabosti, imaju toliko talenta", rekao je Guardiola uoči utakmice.

No, u zadnja četiri gostovanja u Barceloni Bayern je slavio čak tri puta. S druge strane, Barcelona je ove sezone u Ligi prvaka pobijedila u svih pet nastupa pred svojom publikom, a posljednji poraz u Ligi prvaka na svom terenu upravo im je Bayernova polufinalna pobjeda iz 2013. godine.

Liga prvaka

polufinale - prve utakmice

Juventus2:1Real Madrid
Barcelona3:0Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!