Nogomet

Guardiola: "Nema sustava za Messija, nema te obrane koja ga može zaustaviti"

Borna Rupnik • utorak, 05.05.2015.
Guardiola: "Nema sustava za Messija, nema te obrane koja ga može zaustaviti"
Foto: EPA

Josep Guardiola vratio se u Barcelonu, gdje će sutra sa svojim Bayernom odmjeriti snage s bivšim klubom, u borbi za finale Lige prvaka.

Tijekom Guardiolinog mandata u Barceloni, Lionel Messi bio je njegova glavna uzdanica, a uoči ovosezonskog polufinala elitnog europskog natjecanja njegova je glavna briga. Kako će ga Bayern pokušati zaustaviti?

"Kada je Messi u ovakvoj, punoj formi, nema te obrane koja ga može zaustaviti. Nema sustava za to, jednostavno je predobar. Treba ga pokušati ograničiti na druge načine, primjerice ne dopustiti da lopta dođe do njega. Međutim, ponekad ga ni tada ne možete zaustaviti", priznaje Guardiola.

No, španjolski stručnjak ističe kako mu Messi nije jedina briga, pogotovo s obzirom na trenutačnu formu nogometaša Luisa Enriquea.

"Teško im je pronaći slabosti, imaju toliko talenta. Bayern će pokušati odigrati što bolje, čak i bolje nego što inače igramo. Ipak, mislim da je Barcelona u prednosti, njihov napad uvijek može izvesti nešto neočekivano. To je nemoguće spriječiti", kaže Josep Guardiola, koji je između 2008. i 2012. godine osvojio tri Primere, dvije Lige prvaka i dva Kupa kralja.

"Barcelona je važan dio mog života, ali došao sam pobijediti. Nisam došao na prisjećanja, nego odvesti Bayern u finale", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.05.2015. u 09:11
    bit će ekstra utakmica, nadam se pobjedi bayerna
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.05.2015. u 02:23
    Sva sreća da Chelsea i njegov stil nogometa nije smisao oko kojeg se sve vrti.Da je bio bi gledan ko hokej na travi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.05.2015. u 23:17
    Pep i Messi dominiraju ove koji kazu kako nije Chelseaju zabio,kao da je to bitno....najboljim klubovima na svijetu je trpao i to statistika kaze,a Chelsea uopce nije medu tim najboljima...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.05.2015. u 22:53
    činjenica je i pravi argument da messi nijednom u karijeri nije zabio chelsiju.tako da pepova izjava ne drži vodu.po toj logici,protiv koje god momčadi messi igrao,on zabija,ali nije tako
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.05.2015. u 22:43
    Nema sutava.Odjednom te volim Guardiola legendo.Ma objasnio si sve.
    Obrisan korisnik