Nogomet

Osječani traže pobjedu protiv Slaven Belupa i navijaju za Zagreb protiv Istre 1961

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 30.05.2015.
Osječani traže pobjedu protiv Slaven Belupa i navijaju za Zagreb protiv Istre 1961
Foto: FaH

Danas su na rasporedu posljednja tri susreta ove sezone u MAXtv Prvoj ligi. Dobit ćemo konačan popis sudionika u europskim kupovima, ali i odluku o tome tko će u dodatne kvalifikacije za ostanak u ligi ili pak uz Zadar krenuti prema Drugoj HNL...

Zadrani nisu dobili licencu za sljedeću sezonu, nalaze se na posljednjem mjestu ljestvice s tek teoretskim izgledima da sezonu završe na devetom mjestu koje bi im, u slučaju neočekivanog obrata što se tiče licence, omogućilo razigravanje sa Sesvetama. No, unatoč gotovo sigurnom statusu drugoligaša, u utakmici protiv Lokomotive Zadrani idu na sva tri boda.

"Sve se zna na tablici, ali pokušat ćemo sezonu završiti pobjedom, dat ćemo sve od sebe da uzmemo ta tri boda i da se dostojanstveno oprostimo od svega", rekao je Domagoj Krajačić, lijevi bočni zadarske momčadi.

Trener Zadrana Igor Štimac nedavno je izjavio kako je odluka o uskraćivanju licence za Zadar, dva kola prije kraja prvenstva, učinila ligu neregularnom. Napomenuo je kako su se pomirili sa sudbinom te da su u tijeku priprema za sljedeću sezonu. U posljednjoj utakmici kola zbog kartona neće moći računati na trojicu igrača.

Nedostaju: Jerbić, Jurkić, Tokić (kartoni)

Lokomotiva se trenuntno nalazi na četvrtom mjestu s dva boda više od petog Zagreba. Lokosima je dovoljan remi kako bi sljedeće sezone igrali kvalifikacije za Europsku ligu. Momčad Marka Pinčića u Europu se može plasirati i u slučaju poraza, ako Zagreb u Kranjčevićevoj ne svlada Istru kojoj treba pozitivan rezultat ne bi li osigurala opstanak.

"Očekuje nas jedna jako teška i iznimno značajna utakmica. S jedne strane je protivnik koji nema što izgubiti, s druge mi koji smo zacrtali svoj cilj. Biti ćemo spremni ostvariti ga i izboriti ulazak u Europu!", rekao je za službenu stranicu kluba strateg Lokomotive Pinčić.

Zanimljivo, u tri ovosezonske utakmice između Zadra i Lokomotive, svaki put je pobijedila gostujuća momčad. Zadar je dva put slavio u Kranjčevićevoj (1:0 i 5:1), a Lokomotiva je slavila u do sada jedinoj utakmici na Stanovima (5:2). Za današnji susret trener Pinčić ne može računati na kartonirane Ante Rukavinu i Marka Kolara.

Nedostaju: Rukavina, Kolar (kartoni)

Iako put do Europe nije samo u njihovim rukama, nogometaši Zagreba večeras imaju samo jedan cilj pred sobom - pobjedom se oprostiti od vrlo uspješne sezone. Minimalan poraz od Hajduka Pjesnike nije obeshrabrio, dapače, igru prikazanu prije tjedan dana priželjkuju i ove subote, protiv Istre 1961 koja također dolazi sa svojim računicama.

Iz tabora Bijelih, Zagrebella, stižu najave jednake onima unatrag svih ovih 35 kola; ne odustajanje od svoje prepoznatljive igre koja im je baš na Poljudu donijela čak 73 posto lopte u nogama, ali i novu rundu komplimenata s raznih strana.

Posljednju utakmicu povratničke sezone trebali bi započeti isti igrači koji su startali i protiv Hajduka, a to su redom: Livaković, Jurendić, Musa, Kolinger, Štiglec, Ljubičić, Matić, Krovinović, Stepčić, Medić i Gabrijel Boban.

Nedostaju: Bevab, Kovačić, Šulc (ozljede)

I dok između Pjesnika i Europe stoji njihovo slavlje i poraz Lokomotive Puljani u Kranjčevićevu stižu s namjerom da osvoje barem bod kako bi izbjegli stres dodatnih kvalifikacija i u regularnom dijelu sezone osigurali ostanak u društvu najboljih.

Kao i Zagreb i nogometaši Istre 1961 dio optimizma temelje i na prošlotjednom susretu u kojem su na domaćem terenu izborili bod protiv Dinama. Pred put u Zagreb Igor Pamić podijelio je razmišljanja o početnom sastavu kojeg bi trebali činiti Obšivač, Gregov, Bastos, Heister, Pavlović, Matoš, Vukman, Pamić, Tomić, Jo.

"Vidite po momčadi koja mi se vrti po glavi da će to biti iskusan beton. Bilo bi prestrašno odlučiti se držati nulu, ovo je momčad koja bi mogla odgovoriti agresijom, u prekidima skok-igrom pa čak i posjedu lopte. Možda i najvažnije je iskustvo, to u ovakvim utakmicama može biti presudno."

Nedostaju: Radonjić, Dinis, Križman, Špehar (ozljede)

Utakmica u gradskom vrtu ima veliku važnost za domaću ekipu, ostanak u Prvoj HNL je još uvijek upitan pa ce Osječani sve učiniti kako bi došli do velika tri boda. Trener Ivo Šušak kaže kako: “Osijek mora ostati prvoligaš”.

Osječani idu po desetu pobjedu nad Slaven Belupom, a Šušakova ekipa deveta je na tablici Prve HNL i ima 33 boda. Istra ih vodi sa dva boda, a kako će izgledati začelje tablice vidjet će se nakon odigranih utakmica.

Sve nade subotnjeg ogleda položene su u Tomislava Šoršu koji je Slavenu zabijao tri puta u Gradskom vrtu pa se nadaju da će ga I ovog puta poslužiti sreća. Motivacija I domaći travnjak također idu u prilog domaće momčadi koja, naravno, ima veliki cilj.

Nedostaju: Bralić (crveni karton)

Subotnji susret spojio je dvije momčadi. Slaven Belupo koji je osigurao svoj ostanak među deset najboljih i Osijek koji se još uvijek bori za tu elitnu poziciju. Na Gradski vrt će danas u 19 sati istrčati obje momčadi, svaka sa istim ciljem, a to je pobjeda.

Slaven Belupo posljednju utakmicu sezone igra u gostima kod Osijeka iako su Farmaceuti već nekoliko kola prije kraja sezone osigurali mjesto na sredini tablice Prve HNL. Ante Čačić i momčad očekuju pobjedu.

Strateg koprivničke momčadi ne može računati na nekoliko igrača. Ozobića nema već neko vrijeme zbog oporavka, Edson, Fuštar i Grgić su ozlijeđeni, Mirić i Paracki odrađuju tri žuta kartona pa će tako Čačić dati priliku igračima s manjom minutažom.

Nedostaju: Mirić, Paracki (kartoni), Edson, Fuštar, Grgić (ozljede

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2015. u 19:46
    slaven će pustit osijeku
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2015. u 15:29
    Igrala je Lokomotiva Europu prije 2 godine, malo im je falilo da izbace Dinamo Minsk.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2015. u 14:22
    Sad ćemo viditi jel Štico bio u pravu kad je prognozirao istrine rezultate do kraja. Iako, meni više smrdi na poraz Lokomotive i pobjedu Zagreba da Zagreb izbori europu, da ne bi tatu previše propitkivali van granica lijepe naše o filijali...
    Obrisan korisnik