Nogomet

Split u Zaprešiću želi vratiti vodeću poziciju, Puljani na teškom gostovanju u Gradskom vrtu

Sportnet • subota, 01.08.2015.
Split u Zaprešiću želi vratiti vodeću poziciju, Puljani na teškom gostovanju u Gradskom vrtu
Foto: FaH

Nakon što je Dinamo slavio u Kranjčevićevoj, u subotu nas očekuju još dva susreta četvrtog kola MAXtv Prve lige. Osijek dočekuje Istru, a Inter čeka Splićane...

Pobjeda, remi, poraz, tim redom rezultate su ostvarivali Osječani ove sezone, a sada žele ponovno pobjedu. Na svom stadionu dočekuju momčad Istre 1961 i žele do prve ovosezonske pobjede u Gradskom vrtu. Posao neće biti lagan, koncentraciju remete i događanja oko kupovine dionica, no Osječani imaju samo jednu želju u ovom susretu.

"Protivnik nije lagan, dapače, prilično je zahtjevan. Ne trebamo se samo koncentrirati na njihov raspad protiv Lokomotive ili sjajnu igru protiv Hajduka. Analizu smo obavili, a u konačnici najvažnije je kako ćemo mi odigrati i koliko ćemo biti zadovoljni našim nastupom", kaže Dražen Besek.

Besek neće moći računati na Hrvoja Kurtovića koji zbog ozljede meniskusa mora na lakšu operaciju, Dominik Mihaljević još uvijek nije spreman, ali se zato vraća Antonio Perošević dok pravo nastupa ima Tomislav Šarić

Nedostaje: Kurtović (ozljeda), Mihaljević (nespreman)

Istra je dosad pokazala dva lica. U Puli je bila goropadna i upisala je dvije pobjede, ali je zato u gostima kod Lokomotive doživjela pravu katastrofu. Sada odlazi u Osijek gdje protiv uvijek borbenog domaćina neće imati lagan zadatak, ali želi pokazati da je onaj težak poraz protiv Lokomotive bio samo loš dan.

"Dosad je Osijek igrao tri utakmice u kojima nije bio u situaciji da puno napada već je koristio polukontru i kontru. Vidjet ćemo kako će se sada snaći kada će voditi igru, a mi ćemo to pokušati iskoristiti. Zasad izgleda dosta dobro", poručio je trener Puljana Igor Pamić uoči odlaska u Slavoniju.

Pamić već tradicionalno ima dosta problema s izostancima pa tako neće moći računati na Vukmana, Vukovića i Salanovića dok lakše ozljede vuku Heister, Pavlović i Đurić o čijem će se nastupu odlučiti kasnije.

Nedostaje: Vukman, Vuković, Salanović (ozljeda)

Nogometaši Intera u Zaprešiću dočekuju Split, momčad koja je nakon prva tri kola zasjela na čelo tablice. S druge strane, novi se prvoligaš nalazi na dnu prvenstvene ljestvice. Nakon dva uvodna remija na domaćem terenu protiv Rijeke i Zagreba, u prošlom su kolu Zaprešićani pretrpjeli uvjerljivi poraz od Dinama na Maksimiru u utakmici koju je obilježio euro-gol Armina Hodžića.

Trener Intera, Samir Toplak, nakon poraza od aktualnog prvaka države, bio je svjestan da je njegova momčad podbacila u toj utakmici, ali je izrazio i nezadovoljstvo zbog suđenja. Naime, Mislav Komorski je pri rezultatu 1:0 za Dinamo dobio, kako je televizijska snimka pokazala, neopravdani crveni karton, a Dinamo penal koji je prelomio utakmicu.

Dvoboj protiv Splita bit će pravi test za Toplakovu momčad koja silno želi dokazati da joj je mjesto u prvoligaškom društvu. Najviše nade Zaprešićanci polažu u svojeg prvog topnika, Iliju Nesterovskog koji je do sada zabio dva gola.

Nedostaje: Komorski (kartoni)

Splitovci su u prva tri kola upisali dvije domaće pobjede, a jedino gostovanje, kod gradskog rivala Hajduka, završilo je podjelom bodova. Utakmicom u Zaprešiću protiv novog prvoligaša Splitovci brane prvo mjesto. Zoran Vulić neće moći računati na četiri igrača, ali će za sastav konkurirati Chung Woon i Ivan Pešić.

"Inter je jedna kompaktna momčad koja već dugo igra zajedno, imaju glavu i rep. Sigurno neće biti lagani zalogaj za nikoga u ligi. Iako je prvenstvo tek počelo, dolazimo kao prvi na tablici i moramo opravdati tu poziciju. Moramo odigrati taktički mudru utakmicu i svesti protivnika na najmanji mogući broj prigoda", rekao je pred dvoboj strateg Splita.

Zanimljivo, Split nikada nije izgubio od Intera u HNL-u. U sedam utakmica Crveni su upisali pet pobjeda i dva remija. "Kako mi volimo rušiti tradicije, tako vole i protivnici. To je jedan zanimljiv podatak koji ništa ne znači u ovom trenutku", rekao je za kraj Vulić.

Nedostaju:Bilbija, Simonovski, Mršić, Erceg (ozljede)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ttt200801.08.2015. u 21:16
    A komorskom ponisten karton...
    ttt2008