Nogomet

Hajduk kao zadnji na tablici čeka Slaven, Lokomotiva na svečanosti u Rujevici testira riječku obranu

Sportnet • nedjelja, 02.08.2015.
Hajduk kao zadnji na tablici čeka Slaven, Lokomotiva na svečanosti u Rujevici testira riječku obranu
Foto: FaH

Četvrto kolo hrvatskog prvenstva zaključit će Hajduk i Slaven Belupo na Poljudu te Rijeka i Lokomotiva na novom stadionu na Rujevici.

U gustom rasporedu splitske momčadi na red je došla domaća ligaška utakmica, a na Poljudu će ugostiti prvoligaša iz Koprivnice. Prošlog vikenda Hajduk je doživio veliki poraz na gostovanju u Puli, gdje je Istra utakmicu zaključila s 4:1, no Burićeva momcad sjajna je u europskim utakmicama.

Trener Burić dva dana uoči utakmice nije bio siguran hoće li netko iz momčadi biti pošteđen nakon susreta sa Stromsgodsetom u Europskoj ligi, zbog udaraca primljenih tijekom susreta, no zadovoljan je razinom na kojoj se nalazi momcad. "Razina momčadi je meni dobra, ali mi želimo taj nivo podići, a ja mislim da hoćemo“, rekao je Burić.

Podrška navijača mnogo znači Hajduku, a u klubu se nadaju kako će u nedjelju tribine opet biti pune. Bit će to važna utakmica za splitsku momčad, a u taboru Hajduka nadaju se da će sva tri boda ostati kod kuće uoči puta u Norvešku, premda su pod znakom pitanja Milović, Nižić, Caktaš, Ohandza i Sušić.

Nedostaju: Milevski (nespremnost)

Momčad koprivničkog prvoligaša u nedjelju će snage odmjeriti s Hajdukom na Poljudu, a statistika nikako nije na njihovoj strani. U Splitu su četiri puta odigrali neriješeno, a Hajduk je pobjeđivao čak 20 puta, dok Farmaceuti nikada na Poljudu nisu upisali pobjedu.

Slaven Belupo je u prva tri kola dva puta gostovao, jednom bio domaćin i u te tri utakmice uzeo dva boda. U Koprivnici su optimistični i očekuju pozitivan ishod. „Očekujem jednu dobru utakmicu i pozitivan rezultat, a pod pozitivnim rezultatom mislim na pobjedu ili neriješeno“, rekao je Filip Ozobić uoči susreta.

Utakmica protiv Hajduka za Slaven Belupo bit će druga u tjedan dana, a trener Kopić na Poljudu ne može računati jedino na Sandija Križmana, koji se ozlijedio u utakmici protiv Lokomotive. Svi ostali ulaze u konkurenciju za početnih 11, u sustavu koju se Hajdukovom treneru Buriću "jako sviđa".

Nedostaju: Križman (ozljeda)

U sjeni slabih rezultata na početku novog izdanja hrvatskog prvenstva, kao i neplaniranog ispadanja od škotskog Aberdeena već u drugom pretkolu Europske lige, Rijeka je preselila s Kantride na Rujevicu i u nedjelju će odigrati prvu utakmicu na novom, privremenom stadionu.

"Ne možemo govoriti o prednosti domaćeg terena, ali idemo je izgraditi. Ni na Kantridi to nije došlo preko noći", naglasio je trener Rijeke Matjaž Kek, koji je od svojih igrača zatražio preuzimanje odgovornosti za loše nastupe. "Dosta je alibija, idemo izvući nešto pozitivno", poručio je.

Rijekin je prioritet za utakmicu s Lokomotivom popravak obrambenih izdanja, s obzirom da su im protivnici vrlo lako postizali pogotke, a o tome se najviše razgovaralo poslije vrlo sadržajnog remija sa Zagrebom (3:3) u prošlom kolu.

Nedostaju: nitko

Lokomotiva na svečanost na Rujevici dolazi u punom sastavu, bez ikakvih problema s ozljedama i izostancima, a nakon europskog ispadanja te poraza od Splita, pobjede nad Istrom 1961 i remijem sa Slaven Belupom u hrvatskom prvenstvu.

"Rijeka je vrlo kvalitetan protivnik, a statistika pokazuje da je naš međusobni omjer na njihovoj strani. Međutim, tražit ćemo svoje prilike i pokušat ćemo sve kako bi ovo gostovanje kod Rijeke bilo sličnije prijašnjim ovosezonskim utakmicama u Kranjčevićevoj", najavio je trener Lokomotive Ante Čačić.

Lokomotiva je od ovog tjedna jača i za mladog Albanca Erosa Grezdu, a eventualni dobar rezultat s Rujevice bio bi joj odličan poticaj i za idući tjedan kada u Zagreb dolazi splitski Hajduk. No, kao upozorenje Lokosima stoje dva prošlosezonska poraza u Rijeci, 6:0 i 5:0.

Nedostaju: nitko

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!