Liga prvaka, 4. pretkolo, 19.08.2015, 20:45 h, Elbasan Arena
Suci: Sergej Karašev (Rusija)
Skënderbeu
Skënderbeu
Bledi Shkembi 36'
1:2(1:0) Dinamo
El Arbi Hillel Soudani 66'
Josip Pivarić 90'+3'
Dinamo

Dinamo jednom nogom u Ligi prvaka, nakon mnogo promašaja stigli do zaslužene gostujuće pobjede protiv Skënderbeua

Niko Rukavina • srijeda, 19.08.2015.
Dinamo jednom nogom u Ligi prvaka, nakon mnogo promašaja stigli do zaslužene gostujuće pobjede protiv Skënderbeua
Foto: EPA

Nogometaši Dinama odigrali su najbolju utakmicu u aktualnoj sezoni, u potpunosti su nadigrali albanski Skënderbeu, ali su do vrijedne gostujuće pobjede došli tek u sudačkoj nadoknadi, nakon mnogo propuštenih zicera...

Skënderbeu
Skënderbeu
Dinamo
1
Orges Shehi
5
Bajram Jashanica
32
Kristi Vangjeli
(do 87')
33
Marko Radas
8
Bakary Nimaga
27
Liridon Latifi
(do 79')
30
Esquerdinha
88
Sabien Lilaj
10
Bledi Shkembi
14
Hamdi Salihi
23
Bernard Berisha
(do 90')
Pričuvni igrači
7
Gerhard Progni
79'
20
Ademir
87'
11
Leonit Abazi
90'
Trener
Mirel Josa
10
(do 61')
30
(do 71')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Mamić

Utakmica između aktualnog albanskog prvaka Skënderbeua i zagrebačkog Dinama odigrana je u Elbasanu, budući da stadion u Korči nije dobio Uefinu licencu za igranje play-offa Lige prvaka.

Dinamo je od početnog zvižduka dominirao i na kraju je došao do zaslužene i vrijedne gostujuće pobjede koja Modrima otvara vrata najelitnijeg nogometnog natjecanja na svijetu.

Aktualni prvak Hrvatske je utakmicu mogao riješiti već u prvom poluvremenu, ali je nakon mnogih promašaja do pobjede stigao tek u sudačkoj nadoknadi nakon sjajnog pogotka Josipa Pivarića. No, treba napomenuti kako je Dinamova obrana u nekim trenucima izgledala izgubljeno, a Skënderbeu je poveo nakon greške golmana Eduarda.

Dinamo je utakmicu pomalo iznenađujuće započeo s Arminom Hodžićem u špici napada dok je Angelo Henriquez cijelu utakmicu proveo na klupi jer se modroj struci, kako su izjavili prije utakmice, činilo kako se mladi bh.napadač nalazi u boljoj formi.

Prvu prigodu na utakmici imao je Dinamo no udarac El Arabija Soudanija s ruba kaznenog prostora obranio je Orges Shehi. Soudani je u početnim minutama bio posebno inspiriran, ubrzo je lijepo uposlio Hodžića koji nije uspio kvalitetno zahvatiti loptu.

Nastavio je Dinamo s boljom igrom, ubrzo je zaprijetio i Marko Rog, a u razmaku od dvije minute Modri su propustili dvije vrhunske prigode. U 28. Hodžić je propustio novu veliku šansu, a dvije minute kasnije, Soudanijev udarac glavom odsjeo je na gredi domaćeg gola.

I, kako to u nogometu često biva, podređeni Albanci su iz "prvog prelaska centra" zabili pogodak. Paulo Machado skrivio je slobodni udarac na rubu kaznenog prostora, a „veteran“ Bledi Shkembi, bivši igrač Kamen Ingrada i Rijeke, pogađa kraj živog zida u Eduardov kut za vodstvo Skënderbeua.

Dinamo nije posustao nakon primljenog pogotka, ali nije počeo ni realizirati prigode. Soudani je glavom spustio loptu za Hodžića koji ju promašuje, a isti igrač u sljedećem napadu iz jako dobre prigode puca u Shehija.

U 4. minuti nastavka, nova prigoda za Dinamo, no udarac glavom Jeremyja Taravela odlazi malo kraj vratnice. No, Skënderbeu je u nastavak ušao puno odlučnije. Nakon nekoliko opasnih centaršuta, Salihi je usamljen primio loptu na sedam metara od Eudardovog gola, ali se, srećom po Dinamo, nije snašao i pucao je vrlo neprecizno.

Utakmica se potom malo primirila, Albanci su čak nekoliko puta opasno zaprijetili preko kontranapada, ali je zagrebačka momčad ipak stigla do zasluženog izjednačenja. Pogodak je pao nakon sjajne akcije Hodžića, nesebičnog asistenta Marka Pjace i egzekutora Soudanija.

Do kraja dvoboja postojala je samo jedna momčad na terenu. Pjaca je dva puta pokušao nakon solo prodora, a Domagoj Antolić je i drugi put za Dinamo pogodio okvir gola nakon asistencije Ante Ćorića.

Pritiskao je Dinamo albanskog prvaka i u sudačkoj nadoknadi Modri su došli do zaslužene pobjede. Sjajni Ćorić zadržao je loptu nakon prodora i uposlio Pivarića koji s desnicom zabija pravi euro-gol i približio Dinamo na korak do Lige prvaka.

Liga prvaka

4. pretkolo

Astana1:0APOEL
BATE Borisov1:0Partizan
Lazio1:0Bayer Leverkusen
Manchester United3:1Club Brugge
Sporting2:1CSKA Moskva
Basel2:2Maccabi Tel Aviv
Celtic3:2Malmö
Rapid Beč0:1Šahtar
Skënderbeu1:2Dinamo
Valencia3:1Monaco
Dinamo4:1Skënderbeu
Maccabi Tel Aviv1:1Basel
Malmö2:0Celtic
Monaco2:1Valencia
Šahtar2:2Rapid Beč
Club Brugge0:4Manchester United
Partizan2:1BATE Borisov
CSKA Moskva3:1Sporting
Bayer Leverkusen3:0Lazio
APOEL1:1Astana

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.08.2015. u 22:33
    Dati 500 kuna za ovakav dinamo da dojde i Messi i bog u Maksimir van svake pameti katastrofa!
    Obrisan korisnik
  • Dinaminjo20.08.2015. u 19:07
    Ljudi, samo da vas podsjetim.. Godišnje ulaznice Dinama vrijede za sve tekme i dostupne su po 550, 400 i 250 kn.. Za članstvo od 60 kn dobije se popust od 20% na godišnju.. LP za 500 zapad, 380 istok i 260 sjever!!
    Dinaminjo
  • Obrisan korisnik20.08.2015. u 17:05
    @zovche onda svrsavaj skupa s njim,nemam ja ništa protiv i uživaj u lp možda i osvoje je jedan bod čak jbte takav nogomet..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.08.2015. u 16:12
    dinamo je igrao protiv kluba koji je 200 mjesta iza njega na uefinoj ljestvici, koji ima proračun kao machado plaću, koji po transfermarktu vrijedi 17 puta manje od dinama, a dinamo je pobijedio 2-1 kad su ovi ostali bez snage. ak ti misliš da je to super onda ok, al ja mislim da bi trebali puno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.08.2015. u 02:53
    Dobra tekma Dinama, vidi se razlika u kvaliteti! Nakon ovoga rezultata, cisto sumnjam da ce Dinamo to prokockat na Maksimiru. Ponovo dolazi Liga prvaka na Maksimir i gledanje vrhunskih klubova.....i da, ponovo ce bit para na kladionici f+2 na Dinamove tekme! Cestitke Pivaricu na golu, al i dalje... [više na forumu]
    Obrisan korisnik