Tenis

Mrdeža i Martić u trećem kolu kvalifikacija, Ćorić otvara protiv Nadala

Branimir Korać • četvrtak, 27.08.2015.
Mrdeža i Martić u trećem kolu kvalifikacija, Ćorić otvara protiv Nadala
Foto: EPA

Dvije hrvatske tenisačice plasirale su se u treće kolo kvalifikacija US Opena. Tereza Mrdeža i Petra Martić došle su na prag prolaska u glavni ždrijeb dok je Donna Vekić upisala poraz...

Tereza Mrdeža i Petra Martić ubilježile su i drugu pobjedu u New Yorku. Mrdeža je imala dvosatnu bitku protiv Raveene Kingsley, malo poznate Amerikanke, a svladala ju je u tri seta sa 6:1, 3:6, 7:5.

U trećem kolu bit će na velikom ispitu, očekuje ju dvoboj protiv druge nositeljice kvalifikacija, Jaroslave Švedove koja još nije izgubila niti set.

Petra Martić igrala je protiv zvučnije protivnice nego Mrdeža, s druge strane mreže stajala je Kineskinja Shuai Zheng, no Martić je bila u dobrom izdanju i odnijela je pobjedu s 4:6, 6:4, 6:4.

Za ulazak u glavni ždrijeb igrat će protiv Grkinje Marije Sakkari, pobjednice protiv četvrte nositeljice An-Sophie Mestach.

Do glavnog ždrijeba nije uspjela doći Donna Vekić, nju je zaustavila Rumunjka Sorana Cirstea koja je bila bolja sa 7:6, 2:6, 6:4.

Održan je ždrijeb glavnog turnira za tenisače i tenisačice i već prvo kolo donosi nekoliko zanimljivih parova.

Borna Ćorić za protivnika ima Rafaela Nadala, igrača kojeg je svladao u Baselu i tako pobudio interes šire javnosti. Pobjednik ovog meča ide na boljeg iz dvoboja Diega Schwartzmana i kvalifikanta.

Marin Čilić postavljen je za devetog nositelja i u prvom kolu igrat će protiv protivnika iz kvalifikacija, a drugo kolo donosi Lucasa Pouillea ili kvalifikanta. U njegovom dijelu ždrijeba nalaze se Grigor Dimitrov i David Ferrer, a potencijalna repriza prošlogodišnjeg finala moguća je u četvrtfinalu.

Jedan od najzanimljivijih mečeva prvog kola odigrat će se u četvrtini ždrijeba bez hrvatskih igrača, Andy Murray u prvom kolu igra protiv Nicka Kyrgiosa.

Ivo Karlović može biti vrlo zadovoljan ždrijebom, njega očekuje u prvom kolu Federico Delbonis, a drugo kolo nosi Paola Lorenzija ili Jirija Veselyja.

Kod tenisačica Mirjana Lučić-Baroni otvorit će nastup protiv igračice iz kvalifikacija, a potencijalno drugo kolo nosi dvoboj protiv najvjerojatnije Serene Williams.

Puno bolje nije prošla niti Ana Konjuh, nju očekuje u prvom kolu Tatjana Maria, a drugo kolo nosi bolju iz meča između Marije Šarapove i Darije Gavrilove.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.08.2015. u 16:48
    Napisat ću isto što sam i prošle godine nakon ždrijeba, ajmo Marine do naslova... ili tako nešto.
    Obrisan korisnik
  • interreg28.08.2015. u 12:09
    Puno srece nasima ali cure i Bornu zdrijeb bas i nije pomazio... Marina bi tako volio vidjeti u izdanju od prosle godine ali iako zdrijeb nije los, kako on trenutno igra on je po meni na prvom "ozbiljnijem" protivniku out, a cak i ako odigra solidno najkasnije u 1/4 finalu protiv Nishija... [više na forumu]
    interreg
  • zovche28.08.2015. u 10:19
    cilicu odlican zdrijeb, ferrer iz top8 a nishikori iz top4, bolje nije moglo za ovu podlogu, naravno i put do tamo nece biti lak ali sretno kolo po kolo ;)
    zovche
  • narada10828.08.2015. u 02:10
    i Petra i Tereza moraju raditi na servisu - ili na snazi. Ah, to se je pisalo već desetine puta. Treći set su oba kroz breakove imali manje više osigurane - i onda kiksanje i nervoza.
    narada108