Tenis

Konjuh u drugom kolu US Opena, Ćorić uzeo Nadalu set, kvalifikantica izbacila Lučić-Baroni

Borna Rupnik • utorak, 01.09.2015.
Konjuh u drugom kolu US Opena, Ćorić uzeo Nadalu set, kvalifikantica izbacila Lučić-Baroni
Foto: EPA

Ana Konjuh izborila je drugo kolo US Opena, a Rafael Nadal i Kiki Bertens zaustavili su Bornu Ćorića i Mirjanu Lučić-Baroni na samom početku.

Borna Ćorić u prvom je kolu posljednjeg Grand Slam turnira sezone igrao protiv osmog nositelja, Španjolca Rafaela Nadala, koji je u nastavak turnira prošao nakon nešto manje od tri sata igre.

U prva je dva seta Nadal čvrsto držao svoj servis i iskoristio sve tri prilike za break, da bi Ćorić uzvratio u trećem setu, koji je dobio 6:4.

No, u četvrtom je setu Nadal napravio ključni break kod 3:3 i dovršio posao, a u drugom će kolu igrati protiv Schwartzmana.

Prvo kolo nije prošla ni Mirjana Lučić-Baroni. Bolja je bila nizozemska kvalifikantica Kiki Bertens, 110. igračica svijeta, u tri seta.

Lučić-Baroni dobila je prvi, oduzela suparnici servis i odmah na početku drugog, no potom je sve krenulo nizbrdo za Hrvaticu, koja je u trećem setu gubila i 5:0. Bertens će u drugom kolu igrati protiv prve nositeljice, Serene Williams.

U drugo je kolo prošla Ana Konjuh, koja je u dva seta, za sat i pol vremena igre, svladala 66. igračicu na WTA ljestvici. Njemačka predstavnica Tatjana Maria morala je priznati poraz 6:4, 6:4.

Konjuh je u oba navrata odlučujući dio posla napravila na početku seta, a imala je i nekoliko neiskorištenih šansi za nove breakove. U završnici drugog seta imala je čak sedam meč-lopti, da bi naposljetku realizirala osmu i izborila susret s kvalifikanticom Kasatkinom iz Rusije.

US Open, prvo kolo:
B. Ćorić (Hrvatska) - R. Nadal (Španjolska, 8) 3:6, 2:6, 6:4, 4:6
K. Bertens (Nizozemska, q) - M. Lučić-Baroni (Hrvatska) 3:6, 6:4, 6:2
A. Konjuh (Hrvatska) - T. Maria (Njemačka) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Captain Tsubasa01.09.2015. u 12:40
    Koji crnjak, fali ti par bodića da budeš nositelj, a umjesto toga dobiješ odmah Nadala u prvom kolu
    Captain Tsubasa
  • Obrisan korisnik01.09.2015. u 11:38
    Šteta, Nadal je ipak bio bolji danas, ali je Borna skupo prodao kožu, igrao je jako koncentrirano. Za par godina bi Borna trebao ovako pobjeđivati protivnike.
    Obrisan korisnik