Nogomet

Kovač: "Mislim da smo bili dominantni, ali nismo zabili gol koji smo htjeli"

Sportnet • četvrtak, 03.09.2015.
Kovač: "Mislim da smo bili dominantni, ali nismo zabili gol koji smo htjeli"
Foto: FaH

Nakon što je uzeo bod Norvežanima, Robert Prosinečki je apsolutno zasluženo osvojio i jedan protiv Hrvatske. Taktički je u potpunosti nadigrao svog bivšeg suigrača Niku Kovača, izbornika reprezentacije Hrvatske.

Hrvatska reprezentacija u prvom poluvremenu nije izgledala dobro. Iako su Hrvati imali terensku inicijativu, veliki dio vremena loptu u svom posjedu, nisu uspjeli konkretizirati svoju dominaciju. Jedna poluprilika Marija Mandžukića i jedini hrvatski udarac u okvir gola Ivana Perišića premalo je za jedno poluvrijeme protiv Azerbajdžana.

Hrvatska još od vremena Roberta Jarnija ima problema s lijevom stranom, a danas je bilo očigledno kada u momčadi nema Darija Srne javlja se i problem s desnom stranom. Jedan solo prodor Šime Vrsaljka i udarac pokraj gola sve je što smo vidjeli od naših bočnih igrača u 45 minuta. Vrsaljko je još nešto i pokušavao, ali Pranjić je s druge strane bio u potpunosti rezerviran u svim napadačkim pokušajima.

I u drugom poluvremenu nastavlja se "muka po Hrvatima" u Bakuu. Iako je Hrvatska djelovala zainteresiranije za igru, stvarala neke konkretnije prilike, igrači nisu uspjeli pronaći rješenje za pokretljivi obrambeni blok Azerbajdžana. Najbolja prilika u drugom dijelu bila je greda Perišića, ali i ta prilika rodila se kao plod slučajnosti, a ne odigrane akcije. Niko Kovač pokušao je izmjenama probuditi svoju momčad, ali jednostavno bilo je previše igrača koje je trebalo mijenjati da bi se nešto konkretno dogodilo.

Izbornik Hrvatske, Niko Kovač dao je svoje viđenje utakmice: "Mislim da smo bili dominantni, ali nismo zabili gol koji smo htjeli. U nekoliko smo situacija bili dekoncentrirani. Moramo s time živjeti. Oni su se branili od prve do zadnje minute, to smo i očekivali, a par su puta zaprijetili iz kontranapada. Kada dobiješ tu jednu, drugu, treću priliku, moraš nešto iskoristiti".

"Nije jednostavno probiti takav blok. Imali smo nekoliko prigoda, na kraju je utakmica završila 0:0, ali ne mogu igračima ništa predbaciti. Suđenje? Ne želim previše komentirati suđenje", rekao je Kovač, a na pitanje novinara HRT-a kako je moguće da jedna reprezentacija koja je toliko jeftinija stvori takve probleme Hrvatskoj, Kovač je odgovorio: "Znate što, ne trebate vi to gledati preko novca jer inače ne bi nikad manje vrijedna reprezentacija pobijedila bolju. Za mene je Hrvatska danas bila odlična, samo nije zabila gol!"

Od igrača nastup nacionalne momčadi prvi je prokomentirao debitant, Marko Pjaca: "Žao mi je da nismo pobijedili. Bilo je teško. Mislim da smo ostvarili dosta prilika, ali nažalost nismo zabili. Stiže Norveška, idemo dalje. Mislim da smo stvorili par dobrih prilika, ali sad moramo to na Norveškoj popraviti", rekao je Pjaca i nastavio: "Izbornik je rekao da ubrzamo igru, pokušamo više preko bokova, ali danas nije išlo. Nije mi bio problem igrati špicu. Norveška? Idemo popraviti dojmove i po pobjedu".

Slično mišljenje kao Pjaca imao je i Domagoj Vida: "Imali smo puno šansi, ali borbeni Azerbajdžan uspio nam je uzeti bod. Ali glavu gore, imamo za par dana drugu utakmicu i idemo pobijediti. Pred kraj smo se otvorili, pa je normalno da se i njima otvorilo malo prostora. Hvala navijačima što su uspjeli doći. Norveška? Idemo po pobjedu, ne želimo tražiti alibije".

Marjan Kreševac

EP 2016, kval. skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica
13.10.2015.
Malta0:1Hrvatska
Bugarska2:0Azerbajdžan
Italija2:1Norveška
10.10.2015.
Azerbajdžan1:3Italija
Hrvatska3:0Bugarska
Norveška2:0Malta
06.09.2015.
Italija1:0Bugarska
Norveška2:0Hrvatska
Malta2:2Azerbajdžan
03.09.2015.
Italija1:0Malta
Bugarska0:1Norveška
Azerbajdžan0:0Hrvatska
12.06.2015.
Hrvatska1:1Italija
Norveška0:0Azerbajdžan
Malta0:1Bugarska
1Italija 1016:7+924
2Hrvatska (-1)1020:5+1520
3Norveška 1013:10+319
4Bugarska 109:12-311
5Azerbajdžan 107:18-116
6Malta 103:16-132

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.09.2015. u 01:00
    presterilno i prebojažljivo, a najmanje sam to od kovača očekivao.. nažalost, još jedan potrošen trener koji mogao postat odličan da je sve išlo normalnim putem.. ali nažalost dok je vlast u savezu takva, možemo samo slavit kvalificiranje na prvenstva, od nekih rezultata na njima ne bu niš tak... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • j.s.veron05.09.2015. u 23:55
    Kovač treba još pojesti gro špinata, da bi vodio jednu od najboljih barem po igračima europsku repku.I da skoro zaboravih treba prestat lizat pak savezu sa malo odlučnijim stavom uči iza onog čega stoji a to je hr repka.Nema opravdanja za forsiranjem Manđe,Pranjića u ulozi beka ,malo više vjerovat... [više na forumu]
    j.s.veron
  • Obrisan korisnik04.09.2015. u 18:40
    Igra ti je bila sterilna skoro.Nisi izveo Mandukić na poluvremenu i Badelja i uveo Brozovića i po meni Kramarića/Kalinića.Onda na kraju vadiš Modrića.Kažem ekipi u kafu taman ajd reko je da je poslije Norveške loša igra.Šta će sad reći? Mogao sam se kladiti.Jadan si.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.09.2015. u 14:46
    Da je Mandžo utrpao svaku 3. dobru šansu koju je imao pobijedili bi 2-0 i nitko ne bi pričao o taktici Kovača. Dakle njegova najveća greška je Madnžo, a da baš ništa nije valjalo ne bi ni imali toliko prilika. Ono što je Kova fulao je sramota. Ne kažem da je igra bila idealna ali nakon prvog kiksa... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.09.2015. u 14:24
    Klošaru.....ne pravi se pametan i ne sramoti se svojim "produhovljenim" komentarima.
    Obrisan korisnik