Nogomet

Video: Arsenal protutnjao kroz Leicester, Bilić iščupao bod u sudačkoj nadoknadi, Rooney konačno zabio

Marjan Kreševac • subota, 26.09.2015.
Video: Arsenal protutnjao kroz Leicester, Bilić iščupao bod u sudačkoj nadoknadi, Rooney konačno zabio
Foto: EPA

U nedjeljnim utakmicama Premiershipa strijelci su bili izrazito raspoloženi, u osam susreta postignuto je ukupno 35 golova. Manchester je zahvaljujući pobjedi u Sunderlandu i porazu Cityja zasjeo na vrh Premiershipa, Arsenal je na krilima Alexisa Sancheza deklasirao Leicester City, West Ham je u sudačkoj nadoknadi uspio uhvatiti jedan bod protiv ovogodišnjeg debitanta Norwicha, a Liverpool je upisao tri boda protiv Aston Ville.

Alexis Sanchez je s tri pogotka vodio Arsenal do uvjerljive pobjede na gostovanju u Leicesteru. Napadač Arsenala nije se upisao u strijelce do ove utakmice, ali danas je pokazao svoje veliko golgetersko umijeće na stadionu King Power. Po otvaranju utakmice nitko ne bi rekao da Leicesteru prijeti potop, u desetoj minuti Jamie Vardy je na dodavanje Daniela Drinkwatera pogodio desnu vratnicu gola Petra Čecha. Tri minute kasnije Vardy je bolje namjestio nišanske sprave i iz teške pozicije desnom nogom pogodio donji desni kut.

Arsenal dolazi do izjednačenja u 18. minuti nakon lijepo odigranog kontranapada. Santi Cazorla pronašao je Thea Wallcota koji s lijeve strane kaznenog prostora nogom šalje loptu iza leđa Schmeichela. U 33. minuti počinje šou Alexisa Sancheza, svoj prvi pogodak postigao je nogom iz blizine i doveo goste u vodstvo 2:1.

Na 3:1 Sanchez je povisio u 57. minuti kada je glavom poentirao na ubačaj Mesuta Özila, a u 81. minuti je pokazao da zna zabiti i iz daljine kada je na dodavanje Nacha Monreala nogom pogodio donji lijevi kut Leicesterovog gola. Iako su svi mislili da je utakmica nakon rezultata 1:4 gotova, s time se nije složio Vardy i svojim drugim pogotkom u 89. minuti smanjio je zaostatak na dva gola, konačnih 2:5 u drugoj minuti sudačke nadoknade postigao je Olivier Giroud.

"Borili smo se i pokušali sve što je bilo u našoj moći, imali smo dosta otvorenu utakmicu u prvom poluvremenu, ali u drugom poluvremenu nakon pogotka Sancheza bilo je gotovo", rekao je trener Leicestera, Claudio Ranieri, a njegov kolega Arsene Wenger: "Alexisu je trebalo neko vrijeme da pronađe formu, prije početka prvenstva vratio se s Copa Americe, a nakon takvog natjecanja trebate određeno vrijeme. Željno je čekao svoj prvi gol jer nije navikao na tako dugački post".

Brendan Rodgers može zahvaliti Danielu Sturridgeu koji je postigao dva gola i Philippeu Coutinhu koji je sjajno razigravao napadače za prvu pobjedu nakon pet susreta i malo mirniju budućnost s tri boda na kontu. Liverpool je otvorio utakmicu golom u 66. sekundi kada je bivši igrač Ville, James Milner zabio za 1:0 udarcem iz daljine, a na asistenciju Coutinha.

Liverpool je u potpunosti dominirao u prvom dijelu, ali nije uspio povećati vodstvo, to je igračima pošlo za nogom tek u 59. minuti kada je Sturridge na ubacivanje Milnera nogom pospremio loptu iza leđa Brada Guzana. Navijači Redsa očekivali su nakon 2:0 mirniji nastavak utakmice, ali Rudy Gestede vratio je zabrinutost na njihova lica kada je u 66. minuti na dodavanje Alana Huttona smanjio na 2:1. Samo minutu kasnije Sturridge svojim drugim golom vraća prednost na dva gola. Za pogodak može zahvaliti još jednom lucidnom proigravanju Coutinha.

Villa se nije predavala i svojim drugim golom Gestede ponovno smanjuje prednost u 71. minuti. Do kraja utakmice gosti nisu uspjeli doći do izjednačenja, a Sturridge je propustio lijepu priliku da postigne hat-trick. Liverpool je došao do prve pobjede kod kuće nad Villom od 2010. godine.

"Jedina zamjerka koju imam na današnji susret su dva gola koja smo primili, oba pogotka došla su nakon naših velikih grešaka. Možemo biti zahvalni što smo u napadu imali dva raspoložena igrača. Sturridge nam je pokazao koliko je nedostajao u posljednjih godinu dana, on je igrač koji čini razliku. Njegova egzekucija bila je briljantna", rekao je Brendan Rodgers, trener Liverpoola. S druge strane Tim Sherwood nije bio previše zadovoljan nastupom svoje momčadi: "Ne možemo postići dva gola u gostima i izgubiti utakmicu, a to nam se dogodilo i protiv Leicestera. Kada zabiješ dva gola na Anfieldu, naravno da se nadaš nečemu, ali oni su prelagano zabijali, nisu se morali previše pomučiti ni za jedan svoj gol".

Wayne Rooney prekinuo je svoj golgeterski post u Premiershipu u glatkoj pobjedi Manchestera nad Sunderlandom. Posljednjeplasirana momčad nije bila ozbiljniji takmac na Old Traffordu. Nije to bila vrhunska predstava Uniteda, ali dovoljna za tri boda i prvo mjesto na tablici. United je pokušavao u prvom poluvremenu, ali svi pokušaji bili su nekako jalovi, sve do četvrte minute nadoknade. Daley Blind je lijepom dijagonalnom loptom pronašao Juana Matu koji iz prve ubacuje u kazneni prostor gdje pronalazi Memphisa Depaya koji pogađa praznu mrežu.

Odmah na početku drugog dijela Rooney postiže pogodak nakon gotovo 1.000 minuta i dovodi Manchester u vodstvo 2:0. Za pogodak može zahvaliti Anthonyju Martialu koji mu je lijepo asistirao i Rooney nije imao velikih problema pospremiti loptu u mrežu. Na treći pogodak čekalo se do posljednje minute susreta kada je Mata negdje sa sredine kaznenog prostora nogom pogodio gol Sunderlanda.

"Lijepo je biti na vrhu tablice, ovo je prvi puta otkako sam na klupi Manchestera i zbog toga sam posebno sretan. Uvijek je teško igrati protiv momčadi koja se isključivo brani, a prema naprijed se oslanja samo na kontranapade", rekao je Louis van Gaal, a Dick Advocaat se nadovezao: "U prvom poluvremenu smo odigrali dosta dobro, ali problem su bila njihova dva gola, minutu prije kraja prvog i i minutu nakon početka drugog poluvremena. Šteta je što smo dopustili takav pogodak u prvom dijelu, to nas je poremetilo u drugom poluvremenu".

Southampton je u suverenom stilu došao do prve pobjede u posljednja tri susreta, s rezultatom 3:1 ispratili su goste iz Swansea koji su stigli na St. Mary bez postignutog gola u tri posljednja susreta. U nedjelju su uspjeli zabiti, ali to im nije puno pomoglo. Domaći su u vodstvo došli u 11. minuti, iz blizine glavom je zabio Virgil van Dijk na dodavanje Jamesa Ward-Prowsea.

Na 2:0 u 54. minuti povisio je Dušan Tadić koji je iz teške pozicije lijevom nogom s lijeve strane pogodio donji desni kut gola gostiju. Sve nedoumice oko konačnog pobjednika otklonio je Sadio Mané u 61. minuti. Do kraja utakmice gosti su uspjeli postići samo počasni pogodak, u 83. minuti s bijele točke precizan je bio Gylfi Sigurdsson.

Ronald Koeman, trener Southamptona: "Danas nismo odigrali dobro, ovo nije razina igre koju želimo i očekujemo. Imali smo sreće što smo u završnici bili puno efikasniji nego inače. S 3:0 morali smo biti dominantniji u posljednjih 30 minuta, igrači su previše razmišljali o obrani rezultata". Trener Swansea Cityja, Garry Monk: "Nismo bili dovoljno koncentrirani i napravili smo previše grešaka. Kaznili su svaku našu grešku, a mi se jednostavno nismo mogli oporaviti od toga. Svi njihovi pogoci došli su iz naših individualnih grešaka. Ovo danas nije bilo dobro s obzirom na ciljeve koje smo postavili pred sebe".

West Ham je odigrao fenomenalne gostujuće utakmice i ubilježio pobjede protiv Arsenala, Liverpoola i Manchester Cityja, ali kod kuće momčad Slavena Bilića ne može odigrati dobru utakmicu svih 90 minuta. Danas su Čekićari jedva iščupali bod u sudačkoj nadoknadi protiv Norwicha. Kola su krenula nizbrdo već u devetoj minuti susreta kada gosti preko Robbieja Bradyja dolaze do prednosti 1:0.

Bilićeva momčad vraća se u igru u 33. minuti kada na dodavanje Dimitrija Payeta Diafra Sakho nogom pogađa po sredini gola i poravnava rezultat na 1:1. U 83. minuti izgledalo je da će Bilić doživjeti još jedan domaći poraz kada je Nathan Redmond vratio goste u prednost od jednog gola. Domaći navijači već su polako napuštali stadion kada je u trećoj minuti sudačke nadoknade Cheikhou Kouyaté s vrha peterca pogodio mrežu i spasio West Ham još jedne domaće blamaže.

Slaven Bilić ovako je prokomentirao utakmicu: "Zadovoljan sam činjenicom da smo kao momčad pokazali karakter i na kraju zasluženo uzeli bod. Neriješeno je na kraju pravedan rezultat. Sve momčadi protiv kojih smo igrali kod kuće izrazito su trkački jake i pune energije. Ako odigrate pet ili deset posto slabije oni to iskoriste". S druge strane trener Norwicha, Alex Neil izjavio je: "Uvijek je razočaravajuće kada primite gol u posljednjoj minuti, ali možemo biti ponosni na to kako smo danas odigrali. Obje momčadi dale su sve od sebe da pobjede u ovoj utakmici".

Mame Biram Diouf pogotkom glavom u 83. minuti osigurao je prvu pobjedu u prvenstvu za Stoke City. Domaći su došli u vodstvo u 32. minuti kada je Jonathan Walters iz blizine zabio na dodavanje Marka Arnautovića. Gosti su golom Dana Goslinga izjednačili u 76. minuti, ali njihova nada u neriješen rezultat trajala je samo do 83. minute kada Diouf rješava pitanje pobjednika.

Trener Stoke Cityja, Mark Hughes: "Ovo je važna pobjeda za nas, u prijašnjim utakmicama vjerojatno smo odigrali bolje, ali smo u konačnici poraženi, ovdje smo uzeli sva tri boda". "Bio sam razočaran našom igrom u prvom dijelu. U drugom poluvremenu bili smo dominantni u posjedu, nakon 1:1 morali smo se bolje braniti", rekao je trener Bournemoutha, Eddie Howe.

Nakon pobjede u prošlom kolu nad Arsenalom svi oko Chelseaja su bili uvjereni da stvari kreču na bolje, ali igrači Josea Mourinha vratili su se starim navikama, lošim igrama. Iako su protiv Newcastlea uspjeli nadoknaditi dva gola zaostatka nije to djelovalo pretjerano dobro. Domaći su postigli pogodak u najgore moguće vrijeme, pred kraj prvog poluvremena, a za vodstvo zabio je Ayoze Pérez. koji je lijepo reagirao na dodavanje Vurnona Anite i sa sredine kaznenog prostora nogom pogodio donji lijevi kut gola.

U 60. minuti domaći imaju prednost od dva gola, Ayoze Perez izveo je udarac iz kuta, a Georginio Wijnaldum glavom posprema loptu u mrežu. Chelsea se vraća u igru u 79. minuti kada na dodavanje Edena Hazarda Ramires pogađa gornji lijevi kut udarcem nogom izvan kaznenog prostora. Malo mirniju noć Mourinho može zahvaliti Willianu koji u 86. minuti iz slobodnog udarca pogađa za konačnih 2:2.

Premiership

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Tottenham4:1Manchester City
Leicester City2:5Arsenal
Liverpool3:2Aston Villa
Manchester United3:0Sunderland
Southampton3:1Swansea City
Stoke City2:1Bournemouth
West Ham 2:2Norwich City
Newcastle2:2Chelsea
Watford0:1Crystal Palace
WBA2:3Everton
1Leicester City 3868:36+3281
2Arsenal 3865:36+2971
3Tottenham 3869:35+3470
4Manchester City 3871:41+3066
5Manchester United 3849:35+1466
6Southampton 3859:41+1863
7West Ham  3864:51+1362
8Liverpool 3863:50+1360
9Stoke City 3841:55-1451
10Chelsea 3859:53+650
11Everton 3859:55+447
12Swansea City 3842:52-1047
13Watford 3840:50-1045
14WBA 3834:48-1443
15Crystal Palace 3839:50-1142
16Bournemouth 3845:67-2242
17Sunderland 3848:62-1439
18Newcastle 3844:65-2137
19Norwich City 3839:67-2834
20Aston Villa 3827:76-4917

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10826.09.2015. u 22:28
    Sažetak te utakmice: Mark Noble, u polovici suparničke momčadi strah i trepet za njihovu obranu, a u svojoj polovici strah i trepet za sopstvenu ekipu (ključan u oba gola, koji su u neku ruku bili smješni).
    narada108
  • Obrisan korisnik26.09.2015. u 22:22
    Bar se West Ham izvukao od poraza, ali nikako im ne leži kad moraju napadati.
    Obrisan korisnik

Premiership

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Tottenham4:1Manchester City
Leicester City2:5Arsenal
Liverpool3:2Aston Villa
Manchester United3:0Sunderland
Southampton3:1Swansea City
Stoke City2:1Bournemouth
West Ham 2:2Norwich City
Newcastle2:2Chelsea
Watford0:1Crystal Palace
WBA2:3Everton
1Leicester City 3868:36+3281
2Arsenal 3865:36+2971
3Tottenham 3869:35+3470
4Manchester City 3871:41+3066
5Manchester United 3849:35+1466
6Southampton 3859:41+1863
7West Ham  3864:51+1362
8Liverpool 3863:50+1360
9Stoke City 3841:55-1451
10Chelsea 3859:53+650
11Everton 3859:55+447
12Swansea City 3842:52-1047
13Watford 3840:50-1045
14WBA 3834:48-1443
15Crystal Palace 3839:50-1142
16Bournemouth 3845:67-2242
17Sunderland 3848:62-1439
18Newcastle 3844:65-2137
19Norwich City 3839:67-2834
20Aston Villa 3827:76-4917