Nogomet

Hajduk želi preuzeti vrh pobjedom protiv Lokomotive, Inter dočekuje Istru

Branimir Korać • subota, 24.10.2015.
Hajduk želi preuzeti vrh pobjedom protiv Lokomotive, Inter dočekuje Istru
Foto: Duje Bonačić

Dva susreta 14. kola MAXtv Prve lige na rasporedu su danas, a u prvom se sastaju Inter i Istra 1961 dok u drugom Hajduk na Poljudu dočekuje Lokomotivu...

Inter igra vrlo dobar nogomet ove sezone i pokazuje da mu je mjesto među prvoligašima. Slično kao Zagreb prošle sezone, predviđalo mu se nakon povratka iz Druge lige da bi mogao u borbu za opstanak, međutim dosadašnji nastupi pokazuju da Zaprešićani vrijede više i zaslužuju više.

"Nadam se još jednoj dobro odigranoj utakmici od strane mojih igrača, a nadam se da će onda doći i rezultat. Još uvijek nam je glavni cilj ostanak u ligi i znamo da bi nam uspjeh protiv Istre donio odvajanje od dna ljestvice. Tijekom sezone moguće su i loše stvari stoga moramo iskoristiti ovaj dobar momentum dok traje", kaže Samir Toplak.

Toplak u ovom susretu ne može računati na dio igrača, Šoljić i Čeliković propustit će Istru zbog kartona, a Čabraja je van kadra zbog ozljede. problema ima i Blažević, ali on bi trebao nastupiti.

Nedostaju: Šoljić, Čeliković (kartoni), Čabraja (ozljeda)

Istra 1961 ima velikih problema u gostima i ne igra dobro kao na svom travnjaku. U Zaprešiću joj neće biti nimalo lako, a ono što nikako ne smiju dopustiti je ulazak u Interov ritam igre jer bi se moglo dogoditi ono što se Puljanima u gostima ove sezone već događalo. Čvrst i agresivan nastup nešto je što im je potrebno u ovom susretu.

"Naša želja je napokon odigrati i u gostima dobru i kvalitetnu utakmicu. S novim trenerom smo već neko vrijeme, neke stvari smo pohvatali i siguran sam da će već u ovom susretu situacija biti bolja nego u prošlima", s optimizmom ističe Dario Tomić koji se vraća u konkurenciju za nastup.

Robert Rubčić nema posebnih problema s izostancima, sigurno je da neće moći nastupiti Đurić dok je Heister unatoč problemima u konkurenciji i mogao bi dobiti minutažu.

Nedostaju: Đurić (ozljeda)

Split lagano ulazi u euforiju, prošlo je puno vremena otkako je posljednji puta Hajduk bio ovako aktivno u borbi za vrh ljestvice nakon 13 kola. Sada mu u goste dolazi Lokomotiva koja će htjeti zaustaviti taj Hajdukov pozitivan niz, međutim ipak će se Splićane pitati više u ovom dvoboju.

"Lokomotiva je kvalitetan protivnik, ima klasu i s razlogom je u vrhu hrvatskog nogometa. Naš je cilj pobjeđivati. To što sada igra Dinamo protiv Rijeke znači da i mi igramo s Rijekom sljedeći tjedan. Svima nam je interes gledati napetu prvenstvenu utrku. Nadam se da ćenmo uspjeti pronaći odgovor kako zadržati tri boda na Poljudu", kaže Damir Burić.

Lista izostanaka je poduža, Burić nema na raspolaganju veliki broj igrača, a onima ozlijeđenima priključio se i Mijo Caktaš koji je zaradio crveni karton u Koprivnici.

Nedostaju: Caktaš (crveni karton), Ohandza, Nižić, Pejić, Bašić, Velazquez, Grbić (ozljede)

Sreten Ćuk još uvijek nije s Lokomotivom stigao do pobjede. Slavio je u Kupu, ali u prvenstvu je osvojio samo bod, a sada ga očekuje odlazak na Poljud. Lokomotiva nije igrala loše, ali nije uspjela doći do bodova što će pokušati promijeniti u ovom dvoboju.

"Zadovoljilo bi me da odigramo dobru utakmicu na Poljudu. Hajduk je promijenio sliku dolaskom trenera Burića, ima dobar spoj mladosti i iskustva i u ovaj susret ulazi kao favorit. Mi želimo ako to bude moguće ponoviti igru kakvu smo pružili protiv Rijeke i nadam se da ćemo izdržati pritisak s tribina", tvrdi Ćuk.

Lokosi nemaju problema sa suspenzijama, ali i dalje ih muče izostanci bez ozljeda pa će tako igrati oslabljeni nenastupanjem Husejinovića, Kolara, Mišića i Begonje.

Nedostaju: Husejinović, Mišić, Kolar, Begonja (ozljede)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!