Nogomet

Lokomotiva i Osijek za prekid lošeg niza, novi dvoboj Istre i Zagreba

Niko Rukavina • subota, 31.10.2015.
Lokomotiva i Osijek za prekid lošeg niza, novi dvoboj Istre i Zagreba
Foto: Kristijan Komarica

Subota donosi dva susreta u MAXtv Prvoj ligi, u oba se sastaju momčadi koje se ne mogu pohvaliti dobrom formom...

Nogometaši Lokomotive nalaze se u jako lošoj formi, u posljednja četiri kola upisali su samo jedna bod, a remizirali su na domaćem terenu protiv Slaven Belupa. Dvoboj protiv pretposljednjeg Osijeka ključan je za Lokose, jer bi im se u slučaju poraza današnji suparnik približio na samo bod zaostatka.

Lokomotiva je proteklog tjedna imala vrlo zahtjevnu utakmicu kupa protiv Zadra u kojoj je slavila tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Regularni dio završio je 1:1, u produžecima obje su ekipe zabile po jedan pogodak, da bi Lokosi prilikom ispucavanje s bijele točke pogodili svih pet udaraca, a Zadrani četiri.

Prva ovosezonska utakmica ovih protivnika u Gradskom vrtu završila je minimalnom pobjedom Lokomotive. Srećom po Zagrepčane, Osijek se nalazi u još goroj formi (iako su imali lakši susret u Kupu) i ovaj dvoboj u Kranjčevićevoj idealna im je prilika da prekinu negativnu seriju i približe se sredini tablice.

Nedostaju: nitko

Osječani se nalaze u užasnoj formi, posljednjih pet kola ne znaju za pobjedu iako su na domaćem terenu igrali protiv Zagreba, Splita i Slaven Belupa. Srećom po momčad Zorana Zekića negativnu seriju prekinuli su pobjedom nad zagrebačkim trećeligašem HAŠK-om u Kupu i plasmanom u četvrtfinale.

“Sami smo sebi najveća nepoznanica, ne možemo predvidjeti kako ćemo reagirati na večerašnjoj utakmici. Idemo igrati i vidjeti kako ćemo završiti“, rekao je pred utakmicu strateg Osijeka koji u ovoj utakmici neće moći računati na Antonija Peroševića.

No pozitivna vijest za momčad iz Gradskog vrta je povratak Hrvoja Kurtovića, Tomislava Šarića i Gorana Roce koji su u kupu dobili odmor. Bijelo-plavi nemaju dobar omjer s Lokomotivom, samo tri pobjede od 18 međusobnih dvoboja. No, Osijek od posljednjih šest gostovanja u Kranjčevićevoj ima čak četiri pobjede. Doduše tri puta su pobijedili Zagreb, a samo jednom Lokomotivu.

Nedostaju: Perošević (ozljeda)

Nogometaši Istre ispali su iz osmine finala kupa upravo od Zagreba. Pjesnici su u Kranjčevićevoj bili bolji s 2:1. No, Puljani samo nekoliko dana kasnije imaju prigodu za revanš na svojoj Aldo Drosini. Istra se nalazi na solidnom šesto mjestu i pobjedom protiv posljednje momčadi lige mogli bi se približiti borbi za europska natjecanja.

“Mislim da smo nesretno izgubili u Kranjčevićevoj i zato ćemo se pokušati iskupiti pobjedom pred svojim navijačima. Zagreb je kvalitetnija momčad od onoga što možemo vidjeti pogledom na ljestvicu. Ne podcjenjujemo ga, ali moramo odigrati pametno i iskoristiti pružene prilike. Pokazat ćemo tko je gazda na Drosini!“, rekao je pred utakmicu Manuel Pamić.

No, Istra u posljednjih šest godina ima jako loš omjer sa Zagrebom. U 15 međusobnih utakmica slavili su samo tri puta, a na Drosini samo jednom u šest dvoboja i to u posljednjem susretu odigranom u proljeće ove godine.

Nedostaju: Heister, Nikolić, Žižić (kartoni)

Zagreb nakon 14 kola i dalje ne zna za pobjedu, u prvenstvu imaju seriju od četiri uzastopna poraza, no srećom po momčad Dražena Medića prekinuli su crnu seriju pobjedom nad današnjim protivnikom u Kupu i plasirali se u četvrtfinale u kojem će igrati protiv splitskog Hajduka. Ta pobjeda je Pjesnicima sigurno dignula samopouzdanje i učinit će sve ne bi li došli do prve prvenstvene pobjede.

Utakmica protiv Istre u Kupu dokazala je da se Zagrebaši igrački dižu i da je samo pitanje vremena kada će doći do prve pobjede i u prvenstvu. Dvoboj ne nakon regularnog dijela završio 1:1, a Zagreb je do pobjede i prolaska u drugi krug došao pogotkom Lovre Medića iz penala u 110. nakon crvenog kartona Istre.

Zagrebaši se nadaju pozitivnom rezultatu protiv Puljana i u gostujućoj utakmici budući da im u sljedećem kolu dolazi Slaven Belupo, pa „gostuju“ kod Lokomotive. Serija utakmica protiv nižerangiranih protivnika možda je posljednja prigoda za Zagreb da se vrate u borbu za opstanak.

Nedostaju: Bevab (kartoni)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!