Nogomet

Dinamo se želi iskupiti protiv Istre, Rijeka brani prvo mjesto u još jednom derbiju kola

Sportnet • nedjelja, 08.11.2015.
Dinamo se želi iskupiti protiv Istre, Rijeka brani prvo mjesto u još jednom derbiju kola
Foto: FaH

Nogometaši Dinama žele prekinuti crnu seriju u kojoj se nalaze posljednjih tjedana domaćom pobjedom protiv Istre, a u derbiju kola Rijeka će na Rujevici pokušati zadržati vodeće mjesto protiv Splita.

Nogometaši Dinama u posljednjih su pet utakmica upisali četiri poraza s time da su jedini trijumf upisali u dvoboju protiv trećeligaške Mladosti iz Ždralova. Mamićeva momčad se ne sjeća kada se zadnju put našla u takvoj crnoj seriji. No,unatoč porazima, Dinamo je odigrao dvije jako dobre utakmice protiv Olympiakosa i do isključenja Jeremyja Taravela protiv Rijeke. Stoga, pobjeda protiv Istre u Maksimiru nameće se kao imperativ.

“Očekuje nas zahtjevan dvoboj nakon serije slabih rezultata, nemamo alternativu nego odigrati dobro i osvojiti tri boda. Trebamo se baciti na glavu u svim segmentima, radom, voljom i htijenjem", rekao je pred utakmicu strateg Modrih, Zoran Mamić.

No, osim poraza u posljednjim utakmicama u Maksimirskoj 128 situacija nije bajna i zbog izostanka igrača. Prošli tjedan Dinamov „dragulj“ Ante Ćorić izrazio je nezadovoljstvo svojim statusom i teško je za očekivati da će zbog takvog načina ophođenja dobiti prigodu u ovoj utakmici.

Nedostaju: Schildenfeld, Pinto (ozljede), Goncalo (kartoni), Ademi (suspenzija)

Istra se i dalje nalazi na relativno sigurnom mjestu od zone ispadanja, no jučerašnjom pobjedom protiv Hajduka deveti Osijek joj se približio na samo pet bodova zaostatka. Dakako, sve osim poraza kod aktualnog prvaka za Puljane bi predstavljalo veliko iznenađenje.

“Očekuje nas teška utakmica. Dinamu dolazimo u jednom nezgodnom trenutku jer imaju tri poraza u nizu i sigurno da će dati sve od sebe da prekinu taj niz. Znamo da su u bodovnom zaostatku za Rijekom pa nas stoga očekuje jedna veoma zahtjevna utakmica. Igrati u Zagrebu protiv Dinama je zadovoljstvo za igrača i prilika da se dokaže. “, o utakmici je kazao 38-godišnji pulski golman Vanja Iveša.

Iako su posljednja dva susreta ova dva protivnika odigrana na Aldo Drosini završila 1:1, Puljani na Maksimiru omjer imaju jedan remi i devet poraza. U posljednje četiri maksimirske utakmice Dinamo je slavio sva četiri puta uz gol razliku 15:1.

Nedostaju: Zlomislić, Žižić (ozljede)

Rijeka je i dalje jedina neporažena momčad prvenstva. S četiri pobjede u nizu zasluženo drže čelo ljestvice ispred Hajduka i Dinama. Posebno su vrijedne bile pobjede u posljednja tri kola kada su u Zagrebu svladali Lokomotivu, na Rujevici Dinamo te na Poljudu Hajduk. Seriju teških protivnika zaključit će večeras na domaćem terenu protiv četvrtog Splita.

“Sijedi još jedan derbi protiv ekipe koja je pod vodstvom novoga trenera ušla u seriju pobjeda, mislim da o Splitu dovoljno govori činjenica da su svladali u prošlom kolu Dinamo. Radi se o iskusnoj ekipi koja se dobro posložila i koja se ne zna braniti, jako su dobri prema naprijed. Očekuje nas teška utakmica“, rekao je Matjaž Kek.

Trener rijeke u ovoj utakmici neće moći računati na kartoniranog Bekima Balaha i ozlijeđenog Filipa Bradarića. No, pozitivna stvar za Riječane je povratak Mate Maleša. U prvoj utakmici ove sezone Rijeka je na Parku mladeži slavila 2:0.

Nedostaju: Bradarić (ozljeda), Balaj (kartoni)

Splitovci pod vodstvom Gorana Sablića, i njegovog prethodnika Zorana Vulića igraju odličnu sezonu. No, Splitovci su se posebno dignuli Sablićevim dolaskom. U četiri kola tri pobjede i remi, a posebno je odjeknula posljednja na Parku mladeži protiv Dinama. Stoga, Splitovci i dalje pušu za vrat vodećem trojicu, a današnjom pobjedom mogli bi skočiti pred sami vrh.

“Rijeka je jedno od najtežih gostovanja za sve klubove u ligi i zasluženo predvode prvoligašku kolonu. Goropadni su, igraju jako dobro, no i mi imamo svoje adute i puni samopouzdanja nadamo se nastavku pozitivnog niza“, rekao je pred dvoboj Sablić.

Strateg Splita ne bježi od činjenice da je Rijeka favorit u ovoj utakmici, posebno jer Splitovci na Rujevici dolaze bez čak šest bitnih igrača. Trojica odrađuju suspenziju zbog kartona, a trojica su ozlijeđeni. No, Sablić tvrdi kako bi bod protiv jake momčadi na užarenom gostujućem terenu bio uspjeh.

Nedostaju: Bagarić, Blagojević, Rahmani (kartoni), Franjić, Špehar, Miljković (ozljede)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.11.2015. u 13:43
    istri dajem šanse kao i mišu da se najede u željezari (kako bi to rekao ćiro prije debrecena :) )
    Obrisan korisnik