Hrvatski kup, Osmina finala, 26.10.2016, 17:00 h, Šubićevac, gledatelja: 400
Suci: Ivan Vučković, Krunoslav Ambrinac, Dražen Mandir
Šibenik
Šibenik
1:2 Osijek
Dmytro Lopa 41'
Milovan Petrovikj 65'
Osijek

Osijek eliminirao Šibenik i plasirao se u četvrtfinale Kupa

Mario Katušić • srijeda, 26.10.2016.
Osijek eliminirao Šibenik i plasirao se u četvrtfinale Kupa
Foto: FaH

Na Šubićevcu je odigran susret osmine finala hrvatskog nogometnog Kupa, a u jednoj sadržajnoj utakmici je pobjeda pripala gostima iz Osijeka, koji su slavili golovima Lope i Petrovikja. Za domaće je poraz tek umanjio brazilski napadač Brito.

Gosti su u susret ušli u kombiniranom sastavu, gdje su priliku od prve minute dobili neki nogometaši koji posljednje utakmice nemaju mjestu u udarnom sastavu, a na kraju su upravo ti igrači odlučili ovaj susret. Šibenik je krenuo u svom najjačem sastavu, u nadi da mogu iznenaditi trećeplasiranu momčad elitnog razreda.

Šibenik je umalo iznenadio u petoj minuti susreta. Mikulić je jako loše reagirao pri ispucavanju te je Fuštin dobio priliku s tridesetak metara pokušati pogoditi prazan gol, no udarac je bio jako loš. Minutu kasnije prvi put prijeti Osijek preko Peroševića, ali samo za upisivanje u statistiku. Uspavanku u prvih 20 minuta je zaključio nespretan start Baraća, koji je umalo iznenadio svog vratara, no Mikulić je ipak bio na mjestu.

Osijek je ipak nakon toga budi, a Barać je iz slobodnog udarca opasan i za protivnička vrata, no Slavica upisuje uspješnu prvu intervenciju na susretu, a uspješno reagira i na udarac Arsenića iz 27. minute. Seriju prilika Osijekovih obrambenih igrača zaključio je još jednom Barać šest minuta kasnije, no Slavica ponovno brani.

Osijek je do vodstva došao u 41. minuti i to nakon sjajne minijature ukrajinskog krila, Dmitra Lope. On je uzeo loptu na lijevoj strani, osvojio desetak metara, odigrao dupli pas s Alenom Grgićem, a onda u kaznenom prostoru "slomio" još dva igrača šibenske obrane i zakucao loptu pod gredu. Prvijenac u bijelo-plavom dresu Lopa će sigurno dugo pamtiti. 0:1 bio je rezultat kojim se otišlo na odmor.

Prvih 15-ak minuta drugog dijela ponovno uspavanka, a onda stadion na noge diže Perošević, udarcem s ruba kaznenog prostora, no Slavica nije spavao i čupa loptu ispod grede. Iskusni vratar Šibenika siguran je i minutu kasnije, kad hvata Vojnovićev udarac glavom nakon ubačaja iz kuta. Pritisak Osijeka se nastavio sve do 66. minute, kad su postigli i drugi pogodak.

Tada je Perošević petom ostavio loptu za Arsenića, koji odlazi s loptom te ju odigrava u prostor. Tamo je Milovan Petrovikj propustio za Vojnovića, no nakon što je njegov udarac blokiran, lopta se vratila do Makedonca, koji iz klizećeg starta postiže pogodak. Njemu je to također prvijenac u dresu Osijeka. Pet minuta kasnije je susret mogao odlučiti Grgić, no nije bio precizan. Umjesto da je tada pao, Šibenik se budi.

76. minuta bila ona kad je Šibenik poslao prvi udarac u okvir gola te postigao pogodak i to svoj prvi službeni nakon čak 443 minute. Musa je ubacio s lijevog boka, a lošu reakciju obrane Osijeka koristi Brito i smanjuje rezultat. Domaći su onda krenuli naprijed i do kraja susreta došli do još dvije dobre prigode. Prvo je nakon prekida šutirao Miro Slavica, čiji udarac glavom prolazi tik uz vratnicu, a u drugoj minuti sudačke nadoknade je najviše skočio Stankevičius, no niti on nije uspio poslati loptu u okvir. Susret je zaključen prilikom za Peroševića, no svojom slabijom nogom nije uspio pogoditi gol.

Osijek tako nije dozvolio iznenađenje nego se plasirao među osam najboljih momčadi hrvatskog nogometnog Kupa.

Hrvatski kup

osmina finala

Bjelovar1:2Dinamo
Novigrad0:1Slaven Belupo
Istra 19611:3 *Split
Rudeš3:5 *Rijeka
Solin1:2Hajduk
Jaska Vinogradar1:2Lokomotiva
Inter-Zaprešić1:0Cibalia
Šibenik1:2Osijek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!