Hrvatski kup, Četvrtfinale, 30.11.2016, 16:30 h, Stadion Gradski vrt, gledatelja: 1105
Suci: Fran Jović, Ivica Modrić, Vedran Đurak
Osijek
Osijek
Antonio Perošević 81'
1:0 Slaven Belupo
Slaven Belupo

Osijek u završnici probio bunker Slavena i plasirao se u polufinale Kupa

Mario Katušić • srijeda, 30.11.2016.
Osijek u završnici probio bunker Slavena i plasirao se u polufinale Kupa
Foto: FaH

U Osijeku je odigran susret četvrtine završnice hrvatskog nogometnog Kupa između Osijeka i vrlo defenzivnih gostiju Slaven Belupa. Domaći su se na kraju plasirali u polufinale, kada je, nakon 81. minuti pokušaja, pogodak postigao Antonio Perošević.

Već od samog početka se vidjelo kako će Slaven pokušati što duže zadržati svoju mrežu nedirnutom, no ovakvu defenzivu, bez upućenog ijednog udarca prema vratima Marka Malenice nitko nije očekivao. Posebno nakon što su Koprivničani odigrali vrlo dobar prvenstveni susret u Gradskom vrtu ranije ove sezone.

Prvu priliku za probijanje koprivničkog "parkiranog autobusa" domaći su imali 12. minuti, kad je lijevom nogom s ruba kaznenog prostora šutirao Mile Škorić, ali Goran Blažević se ispružio svom svojom dužinom i izvadio loptu iz svog donjeg lijevog kuta. U tim se trenucima ipak nije moglo pretpostaviti da niti "Šiljo" neće imati puno posla do kraja susreta.

Do odmora nije bilo pravih prigoda, vrijedi spomenuti tek slobodan udarac Lulića iz 26. minute. O napadačkim ambicijama gostiju dovoljno govori pogodak da Marko Malenica u prvom dijelu nije imao možda niti jedan kontakt s loptom.

Nastojanje probijanja bunkera nastavilo se i u drugom dijelu. Osijek je pokušavao preko oba krila, kroz sredinu ili dubokim loptama, no udaraca prema golu nije bilo sve do 63. minute. Tada je Alen Grgić šutirao nakon odličnog driblinga, ali kraj gola, a isti igrač pokušava i tri minute kasnije, no u dobro postavljenog Blaževića.

Vezni red Osijeka je i dalje kontrolirao susret, a Slaven je bio sve zatvoreniji, pa se čak i najistureniji Heber počeo vraćati po svojih 30 metara. Nisu se predavali niti navijači, koji su unatoč najmanjem broju ovu cijele sezone napravili sjajnu atmosferu. I na krilima nje, gosti su napokon poklekli u 81. minuti.

Najbolji igrač ovog susreta, Zoran Lesjak je prihvatio loptu, ponio ju nekoliko metara, a onda fantastičnim pasom izbacio Bornu Barišića na lijevoj strani. Njegov prizemni ubačaj prolazi nekoliko igrača u kaznenom prostoru te dolazi do Antonia Perošević koji još jednom potvrđuje kako puno konkretnije partije pruža kada ulazi s klupe. Sjajno je loptu plasirao ispod Blaževića i to je bilo 1:0.

Slaven se tad otvorio, a u 88. minuti su prvi puta na cijelom susretu bili s loptom u kaznenom prostoru, ali nisu zaprijetili niti jednom, iako su u sudačkom vremenu imali i svoj jedini korner na susretu. Osijek se tako potpuno zasluženo savladao današnje goste i našao svoje mjesto u polufinalu. Na kraju svega ostaje pitanje zašto se Željko Kopić danas odlučio na ovakvu anti-propagandu nogometa. Nije mu se isplatilo ni na koji način.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!