Košarka

VIDEO: Dvoboj Sixersa i Kingsa odgođen, Raptorsi zaustavili seriju Grizzliesa

Branimir Korać • četvrtak, 01.12.2016.
VIDEO: Dvoboj Sixersa i Kingsa odgođen, Raptorsi zaustavili seriju Grizzliesa
Foto: EPA

Bogat NBA program je iza nas, odigrano je devet od deset utakmica a jedini susret koji nije odigran bio je onaj u Philadelphiji gdje je klizav parket predstavljao opasnost za igrače...

Toronto Raptorsi zaustavili su seriju Memphis Grizzliesa koji su imali šest uzastopnih gostujućih pobjeda, u svojoj dvorani slavili su sa 120:105. Još jednom DeMar DeRozan usporen je na znatno ispod onog prosjeka na kojem je bio prije svega desetak dana, ali domaćin to nije osjetio u konačnom rezultatu.

Iako su gosti nastupili bez ozlijeđenog Mikea Conleyja i Zacha Randolpha, gosti su se dobro držali sve do sredine posljednje dionice kada je krenulo odvajanje Raptorsa tricama Pattersona i Josepha i utakmica je ušla u izvjesnu završnicu.

"Znamo da smo bili oslabljeni, ali imamo dosta igrača koji mogu odigrati odlično i stvarno smo vjerovali da možemo do pobjede u ovom susretu. Gubitak Mikea Conleyja veliki je udarac, on je u mojim očima MVP kandidat, ali znamo što trebamo raditi", poručio je Andrew Harrison.

Osim Conleyja i Randolpha susret su propustili i Chandler Parsons, Brandan Wright, Vince Carter i James Ennis, a Grizzliese su u njihovom izostanku predvodili Harrison s 21 poenom i Troy Daniels s 19 poena. Kod domaćina Kyle Lowry ubacio je 29 poena uz osam asistencija, DeMar DeRozan 24 poena uz devet skokova i šest asistencija te Patrick Patterson s 14 poena i 13 skokova.

Los Angeles Lakersi odnose pobjedu s gostovanja kod Chicago Bullsa gdje su svladali domaćina 96:90. Šuterski vrlo neraspoloženi Bullsi u završnici su promašivali, a gosti su to kaznili.

Julius Randle donio je Lakersima prednost 92:90 nakon čega dva puta zaredom na drugoj strani promašuje Jimmy Butler, a gosti s linije slobodnih bacanja završavaju posao.

"Bila je to ružna utakmica, a mi moramo pronaći način kako izaći kao pobjednik i u takvim susretima. Nema isprika", kaže Dewayne Wade koji je bio pod upitnikom za nastup, ali je ipak igrao.

Lakersi su bili bez D'Angela Russella koji je propustio već šestu utakmicu zbog problema s koljenom i bez Nicka Younga kojeg očekuju dva tjedna pauze. Predvodili su ih s po 18 poena Jordan Clarkson i Louis Williams (pet skokova i asistencija), Julius Randle dodao je 13 poena i 20 skokova, a Larry Nance Jr. 12 poena i 11 skokova. Kod domaćina Jimmy Butler ubacio je 22 poena (4/18 šut), Dwyane Wade dodao je 17 poena i šest asistencija, a Taj Gibson 11 poena uz deset skokova.

Pistonsi su imali velikih problema s rezultatima u gostima, ali napokon su se pokrenuli i počeli pobjeđivati. Nakon što su izgubili osam od prvih devet utakmica van svoje dvorane, upisali su dvije uzastopne pobjede, a druga je došla na gostovanju kod Boston Celticsa.

Pistonsi su susret završili s 55 posto šuta iz igre dok je Boston bio na prosjeku od 44 posto uz 15/42 šut za tricu. Gosti su se odvojili u zadnjoj dionici kada su serijom 9:0 poveli 103:95 i uspješno dovršili posao.

"Pogađali su šuteve. Pogađali su onda kada su trebali pogađati. Pogađali su ih četiri četvrtine zaredom", smatra Kelly Olynyk.

Stan van Gundy i dalje ne može računati na Reggieja Bullocka koji ima problema s ozljedom koljena i čeka se drugo mišljenje liječnika. U njegovoj momčadi ovdje su se istaknuli Kentavious Caldwell-Pope s 25 poena i pet skokova, Tobias Harris s 21 poenom i šest skokova te s po 20 poena Marcus Morris i Andre Drummond (17 skokova). Kod Celticsa Isaiah Thomas ubacio je 27 poena, a Kelly Olynyk dodao je 19 poena.

U Portlandu nisu zadovoljni dosadašnjim rezultatima, to je činjenica, a posebno nezadovoljstvo je igrom u obrani. Upravo iz tog razloga Terry Stotts posljednja dva dana tesao je obranu, zatvorio igrače u dvoranu i poseban fokus bio je na igri u obrambenoj fazi.

Na prvu ruku, to se isplatilo, napredak je očit iako su Blazersi još jednom primili preko 100 poena. Ovaj put barem nisu 130 što im se znalo događati. Ugostili su Indianu i od početka pokazali visoku dozu motiviranosti i angažmana te svladali momčad koju vodi njihov bivši trener Nate McMillan.

McMillan je dočekan toplim pljeskom, navijači nisu zaboravili njegovo dobro razdoblje u Oregonu. "Ovo je košarkaški grad i bilo je teško igrati. Ulazili su u reket, ubacivali loptu, pogađali trice i u biti nismo niti u jednom trenutku imali pravu kontrolu. U takvoj situaciji bila je to dugačka noć za nas", rekao je McMillan.

Blazerse su predvodili Damian Lillard s 28 poena, deset asistencija i pet skokova i Mo Harkless s 23 poena. Kod gostiju Jeff Teague ubacio je 25 poena uz osam asistencija i pet skokova, a Myles Turner 19 poena uz deset skokova.

Odlična utakmica u Minneapolisu i na kraju pobjeda Knicksa 106:104 zahvaljujući ubačaju Carmela Anthonyja 2.3 sekunde prije kraja utakmice. Međutim glavna priča bio je dvoboj Kristapsa Porzingisa i Karl-Anthonyja Townsa koji je učinkom dobio Towns (47 poena, 18 skokova), ali Porzingis (29 poena, osam skokova), odnio je momčadsku pobjedu. Inače Knicksi su u ovom dvoboju rano ostali bez Courtneyja Leeja zbog ozljede što se činilo kao veliki hendikep jer je Lee imao odličan ulazak u utakmicu (3/3 šut, 1/1 trica).

Russell Westbrook četvrtim skokom u ranoj fazi susreta protiv Wizardsa ušao je u povijest kao prvi igrač nakon Oscara Robertsona koji u prosinac ulazi uz triple-double prosjek. Do kraja susreta potvrdio je taj prosjek s ubačenih 35 poena, 14 skokova i 11 asistencija čime je odveo Thunder do pobjede u produžetku.

Phoenix Sunsi porazili s Atlanta Hawkse sa 109:107, a Dragan Bender dobio je 12 minuta tijekom kojih je promašio oba šuta za tricu i uhvatio dva skoka.

Dario Šarić trebao je igrati protiv Sacramento Kingsa međutim susret je odgođen i bit će odigran u nekom kasnijem terminu. Razlog? Klizav parket i kondenzacija vode na njemu što je stvorilo velike probleme i opasnost za igrače.

NBA:
Toronto Raptors - Memphis Grizzlies 120:105 (Kyle Lowry 29p. 8as / Andrew Harrison 21p)
Chicago Bulls - Los Angeles Lakers 90:96 (Jimmy Butler 22p / Louis Williams 18p, 5sk, 5as)
Boston Celtics - Detroit Pistons 114:121 (Isaiah Thomas 27p / Andre Drummond 20p, 17sk)
Portland Trail Blazers - Indiana Pacers 131:109 (Damian Lillard 28p, 10as, 5sk / Jeff Teague 25p, 8as, 5sk)
Minnesota Timberwolves - New York Knicks 104:106 (Karl-Anthony Towns 47p, 18sk / Kristaps Porzingis 29p, 8sk)
Oklahoma City Thunder - Washington Wizards 126:115 produžetak (Russell Westbrook 35p, 14sk, 11as / Bradley Beal 31p, 5sk)
Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 87:94 (Wesley Matthews 26p / Patty Mills 23p)
Denver Nuggets - Miami Heat 98:106 (Nikola Jokić 17p, 14sk / Hassan Whiteside 25p, 16sk)
Phoenix Suns - Atlanta Hawks 109:107 (Brandon Knight 23p, 5sk / Dennis Schröder 31p, 9sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!