Košarka

VIDEO: Još jedna dobra predstava Šarića, Spursi na 13-0 u gostima

Branimir Korać • srijeda, 07.12.2016.
VIDEO: Još jedna dobra predstava Šarića, Spursi na 13-0 u gostima
Foto: EPA

Dario Šarić upisao je još jedan vrlo dobar nastup, no Sixersi su svejedno poraženi. Uz brojne izostanke izgubili su u gostima kod Memphisa...

San Antonio Spursi i dalje ne znaju za poraz u gostima. Nova pobjeda upisana je u Minneapolisu gdje su svladali San Antonio Spurse sa 105:91.

Odigrali su još jednu utakmicu bez Tonyja Parkera koji se tek vratio nakon ozljede i odmah zaradio novu, ali Kawhi Leonard ponovno je bio na visokoj razini i vodio je Spurse do pobjede. Bilo je problema u početku kada napad još uvijek nije funkcionirao, no do poluvremena Spursi su se konsolidirali i u drugom poluvremenu preuzeli kontrolu nad susretom.

U sezonu su ušli s 13-0 u gostima te se nalaze na drugom mjestu ljestvice svih vremena s pobjedom manje od Golden State Warriorsa koji su prošle sezone krenuli s 14-0 u gostima.

"Danas imam dosta iskustva, a to je ono što vam je potrebno da budete bolji", kratko je prokomentirao svoju ulogu vođe Spursa Leonard.

Osim Parkera, nije bilo niti Manua Ginobilija koji je dobio odmor, a prvo ime susreta bio je Leonard s 31 poenom, Patty Mills dodao je 15 poena i pet asistencija. Kod Wolvesa Zach LaVine ubacio je 25 poena, Gorgui Dieng dodao je 16 poena i devet skokova, a Karl-Anthony Towns 11 poena i 14 skokova, ali uz šut 3/16.

Detroit Pistonsi upisali su četvrtu pobjedu u zadnjih pet utakmica, ovaj put svladali su Chicago Bullse sa 102:91. Za pobjedu najveće zasluge nose igrači su klupe koji su uz dodatak Tobiasa Harrisa okrenuli utakmicu i otišli do pobjede.

Bullsima je ovo bila četvrta utakmica u pet dana te su u četvrtoj četvrtini počeli padati. Dok je domaćin s klupe dobio dodatnu energiju, gosti su se počeli "gasiti" i nisu imali odgovor na igru domaćina.

"Bili smo u dobrom ritmu i trener nas je ostavio da dovršimo posao. Kada pružimo takav doprinos, sve je lakše i bolje", kaže Jon Leuer.

Tobias Harris predvodio je Pistonse s 22 poena i sedam skokova, a Andre Drummond dodao je 15 poena i deset skokova iako je četvrtu četvrtinu odgledao s klupe. Bullsima se nakon odrađene suspenzije u petorku vratio Rajon Rondo s ubačenih deset poena, Jimmy Butler ubacio je 32 poena uz šest skokova, Dwyane Wade 19 poena uz sedam asistencija, a Taj Gibson dodao je 11 poena i deset skokova.

Dragan Bender dobio je 28 minuta u porazu Phoenix Sunsa kod Utah Jazza i iako je ubacio samo tri poena uz šut 1/5 za tricu čemu je dodao tri skoka, odigrao je korektno i bio član petorke koja je uspjela vratiti Sunse u utakmicu.

U prvom poluvremenu Phoenix je igrao loše, imao je čak 13 izgubljenih lopti čime je izravno poklonio 19 poena Jazzerima da bi rezerve kasnije uspjele vratiti Sunse iz minusa od 19 poena i poravnati na 103:103. Ipak domaćin nakon toga radi seriju 9:2 do kraja susreta i odnosi pobjedu.

"To je ljudski, kada imate komfornu situaciju, popustite. Velike momčadi znaju kako prijeći preko toga i ne dopustiti takve stvari, ali mi nismo dio njih. Srećom, ovaj put smo se uspjeli spasiti", kaže trener Jazzera Quin Snyder.

Gordon Hayward predvodio je domaćina s 28 poena i pet skokova, a Rudy Gobert dodao je 22 poena i 11 skokova. Kod Sunsa Devin Booker ubacio je 21 poen, a Brandon Knight 15 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Ozljedama pokošeni Miami Heat poražen je na svom parketu od New York Knicksa 114:103. Erik Spoelstra na raspolaganju je imao samo devet igrača, a loša vijest je da se situacija s ozljedama neće promijeniti na bolje niti uoči odlaska na gostujuću turneju gdje će Heat također biti znatno oslabljen.

"Nema smisla voditi ih na gostujuću turneju, puno više dobit će ostankom ovdje i dodatnim radom nego što bi dobili u gostujućim dvoranama", kaže Spoelstra.

Domaćin je izdržao jedno poluvrijeme, ali nakon toga gosti su dominirali, odvojili se i bez većih problema dovršili posao i stigli do 12. ovosezonske pobjede.

Knickse su predvodili Carmelo Anthony s 35 poena, Kristaps Porzingis s 14 poena i 12 skokova te Joakim Noah s po deset poena i skokova. Kod Heata Goran Dragić ubacio je 29 poena uz sedam asistencija, a Hassan Whiteside dodao je 23 poena i 14 skokova.

Damjan Rudež i Mario Hezonja ostali su u standardnoj pozi na klupi, Frank Vogel i dalje ih ne doživljava, ali Magic pobjeđuje. Četvrta pobjeda u zadnjih pet susreta upisana je u gostima kod Washington Wizardsa iako je John Wall odigrao utakmicu karijere s 52 poena (5/8 trica) i osam asistencija.

I na drugoj strani Elfried Payton igrao je svoju utakmicu karijere, a na kraju je upisao 25 poena i devet asistencija od čega 22 poena u prvom poluvremenu.

Philadelphia 76ersi u Memphisu su nastupili bez Covingtona, Embiida, Okafora, Baylessa, Noela, Simmonsa, no namučili su domaćina koji također ima problema s ozljedama. Dario Šarić odigrao je još jednu dobru utakmicu i bio među najistaknutijim pojedincima kod gostiju. Za 25 minuta ubacio je 17 poena (3/6 za dva, 3/6 za tri) uz sedam skokova, gotovo identičan učinak kao u prošlom nastupu Sixersa.

NBA:
Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 91:105 (Zach LaVine 25p / Kawhi Leonard 31p)
Detroit Pistons - Chicago Bulls 102:91 (Tobias Harris 22p, 7sk / Jimmy Butler 32p, 6sk)
Utah Jazz - Phoenix Suns 112:105 (Gordon Hayward 28p, 5sk / Devin Booker 21p)
Miami Heat - New York Knicks 103:114 (Goran Dragić 29p, 7as / Carmelo Anthony 35p)
Washington Wizards - Orlando Magic 116:124 (John Wall 52p, 8as / Elfried Payton 25p, 9as)
Memphis Grizzlies - Philadelpghia 76ers 96:91 (Marc Gasol 26p, 12sk / Ersan Ilyasova 23p, 17sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bboyshr07.12.2016. u 23:00
    Šta se dešava sa Philadelphiom? 18 poraz u 22 utakmica
    bboyshr