Košarka

VIDEO: Warriorsi u utakmici večeri pregazili Clipperse, Bogdanović dobar u pobjedi Netsa

Branimir Korać • četvrtak, 08.12.2016.
VIDEO: Warriorsi u utakmici večeri pregazili Clipperse, Bogdanović dobar u pobjedi Netsa
Foto: EPA

Bogat program u NBA ligi donio nam je nekoliko zanimljivih susreta, a na papiru svakako najjači dvoboj bio je onaj u Los Angelesu gdje su Clippersi ugostili Warriorse, ali na kraju nije bilo neizvjesnosti...

Golden State Warriorsi nisu šuterski briljirali, ali unatoč tome svladali su u gostima Los Angeles Clipperse sa 115:98. Steph Curry šutirao je za tricu 0/8, Kevin Durant imao je 5/17 iz igre, trica Warriorsa bila je na 7/30, ali bez obzira na sve upisali su pobjedu.

Međutim nisu niti Clippersi bili baš najprecizniji, Blake Griffin šutirao je 5/20, JJ Redick ubacio je samo dva poena, a sve je bilo poznato već nakon prve četvrtine. Warriorsi su je dobili s čak 37:19, a prekvalitetna su momčad da bi takvo što ispustili.

Nakon čudesne večeri i 60 poena za 29 minuta, Klay Thompson predvodio je Warriorse s 24 poena dok je Draymond Green dodao 22 poena i pet skokova. Ovo je Warriorsima sedma uzastopna pobjeda u Los Angelesu, a gubitnički niz Clippersa protiv Warriorsa najduži je računajući sve momčadi s kojima su igrali kroz povijest.

Kod Clippersa Jamal Crawford ubacio je 21 poen, po 15 su dodali Chris Paul (šest skokova, pet asistencija) i Marreese Speights (devet skokova) dok je DeAndre Jordan dodao deset poena i 12 skokova.

Dolazak LeBrona Jamesa u New York bio je zanimljiv iz više aspekata, ne samo sportskog, bilo je tu dosta govora o odbijanju odsjedanja u hotelu koji nosi ime Donalda Trumpa, zatim o izjavama Phila Jacksona o LeBronovim ljudima koji brinu o njegovoj karijeri, a na kraju dana Cavsi su nanijeli domaćinu katastrofalan poraz.

Potpuna dominacija gostiju koji su ubacili čak 22 šuta za tri poena, serijom 20:4 pobjegli su na 34:17 nakon čega se Knicksi više nisu oporavili.

"Bio sam motiviran isključivo sportskim razlozima i činjenicom da su me moji klinci gledali na državnoj televiziji. Ne trebam nikakve dodatne motive", poručio je James nakon susreta.

U odličnoj večeri Cavse je predvodila velika trojka - Kyrie Irving upisao je 28 poena uz šest asistencija, LeBron James dodao je 25 poena, sedam asistencija i šest skokova, a Kevin Love dodao je 21 poen. Kod Knicksa Brandon Jennings ubacio je 16 poena, a Courtney Lee 15 uz pet asistencija.

Šuterski očajna večer za Detroit Pistonse i Charlotte Hornetse završena je povoljnije za Hornetse koji su ipak u četvrtoj četvrtini imali jednog probuđenog igrača. Kemba Walker proradio je u pravom trenutku i s 14 poena u tom razdoblju odveo je Hornetse do pobjede.

Pobjeda je izborena unatoč samo 34 posto šuta iz igre, Pistonsi su za tricu šutirali tek 4/27 i imali 13 izgubljenih lopti, a Walker je u svih 22 utakmice ove sezone upisao dvoznamenkasti broj poena te je važan faktor u omjeru 13-9.

Nakon šest utakmica pauze zbog ozljede koljena, u sastav Hornetsa vratio se Marvin Williams koji je upisao 12 poena uz pet skokova. "Bio sam malo zabrinut oko fizičkog stanja. Ponekad nakon ovakvih ozljeda ne budete u stanju u kakvom bi željeli stoga sam htio prvenstveno dobro reagirati u obrani jer će napad doći", rekao je Williams.

Walker je na kraju utakmicu završio s 25 poena, a pratio ga je Nicolas Batum s 14 poena i 15 skokova. Kod gostiju briljirao je Andre Drummond s 26 poena i 20 skokova, a Tobias Harris dodao je 14 poena i sedam skokova.

Ivica Zubac upisao je pet minuta u teškom porazu Lakersa kod Houston Rocketsa čak 134:95. Za to vrijeme ubacio je dva poena, oba s linije slobodnih bacanja, uz dva promašena šuta.

Rocketsi su uništili Lakerse, odigrali su sjajnu utakmicu i od početka su dominirali želeći im uzvratiti za poraz u prvom susretu sezone.

"Lakersi već imaju nekoliko velikih gostujućih pobjeda, a u mislima nam je svakako bila ta prva utakmica za koju smo se htjeli osvetiti. Uspjeli smo, odigrali smo momčadski, bili smo onakvi kakvi moramo biti", poručio je James Harden.

Rocketse su predvodili Eric Gordon s 26 poena od čega osam trica što mu je rekord karijere, James Harden dodao je 25 poena, osam asistencija i šest skokova, a Patrick Beverley deset poena, 12 asistencija i sedam skokova. Kod poraženih Louis Williams ubacio je 24 poena, a Julius Randle 21 poen uz deset skokova.

Težak poraz upisao je Orlando Magic, ali na žalost jedino takav rezultat bio je prilika da ponešto minuta skupe Mario Hezonja i Damjan Rudež. Boston je pregazio Magic u gostima s 30 razlike, Hezonja je za pet minuta ubacio dva poena (1/2), a Rudež je promašio jedan šut za tricu. Inače, Celticsi su najuvjerljiviji bili u zadnjoj dionici koju su dobili s čak 32:14.

Nakon sedam uzastopnih poraza Atlanta je napokon slavila, a pobjedu je dočekala protiv Miamija kojeg su napale ozljede.

Dobru utakmicu odigrao je Bojan Bogdanović u pobjedi Netsa protiv Nuggetsa. Bogdanović je 12.7 sekundi prije kraja ubacio slobodna bacanja koja su usmjerila Netse prema pobjedi i tao zaključio svoj vrlo dobar nastup.

Na parketu je proveo 34 minute i ubacio 19 poena uz dobar šut iz igre 7/9 za dva, 1/2 za tri poena čemu je dodao tri asistencije. Kod Nuggetsa briljirao je Wilson Chandler s 27 poena (6/11 za tri) i 15 skokova.

Phoenix Sunsi poraženi su na svom parketu od Indiana Pacersa, a Dragan Bender nastupio je 11 minuta i za to vrijeme nije uputio nijedan šut te je uhvatio tri skoka.

NBA:
Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 98:115 (Jamal Crawford 21p / Klay Thompson 24p)
New York Knicks - Cleveland Cavaliers 94:126 (Brandon Jennings 16p / Kyrie Irving 28p, 6as)
Charlotte Hornets - Detroit Pistons 87:77 (Kemba Walker 25p / Andre Drummond 26p, 20sk)
Houston Rockets - Los Angeles Lakers 134:95 (Eric Gordon 26p / Louis Williams 24p)
Orlando Magic - Boston Celtics 87:117 (DJ Augustin 15p / Avery Bradley 23p)
Atlanta Hawks - Miami Heat 103:95 (Dwight Howard 23p, 17sk / Tyler Johnson 27p, 5as)
Brooklyn Nets - Denver Nuggets 116:111 (Brook Lopez 24p, 8sk / Wilson Chandler 27p, 15sk)
Milwaukee Bucks - Portland Trail Blazers 115:107 (Jabari Parker 27p / Damian Lillard 30p, 7sk, 6as)
Dallas Mavericks - Sacramento Kings 89:120 (Deron Williams 20p, 6as / DeMarcus Cousins 24p, 14sk, 7as)
Phoenix Suns - Indiana Pacers 94:109 (Eric Bledsoe 15p / Paul George 25p, 13sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!