Košarka

VIDEO: 46 poena Westbrooka nije spasilo Thunder od poraza

Branimir Korać • utorak, 20.12.2016.
VIDEO: 46 poena Westbrooka nije spasilo Thunder od poraza
Foto: EPA

Pet susreta u NBA ligi noćas je bilo na rasporedu, a od hrvatskih košarkaša jedino je Dragan Bender sa Sunsima bo u akciji, no nije dobio priliku za nastup...

Dramatičan dvoboj u Oklahoma Cityju završio je pobjedom Atlante Hawksa koji su slavili sa 110:108. Russell Westbrook bio je raspoložen i susret završio s čak 46 poena, ali Atlanta je ipak odnijela pobjedu.

12 sekundi prije kraja Paul Millsap donio je vodstvo Hawksima, domaćin je imao posljednji napad, no Westbrook nije pogodio tricu. Skok u napadu ipak je uhvatio Steven Adams koji zakucava, ali ispostavilo se nakon isteka vremena.

"Veliki posao naše momčadi. Došli smo bez Dwighta u goste momčadi koja je odlična u skoku i koja ima fantastičnog igrača, ali sve smo izdržali", zadovoljan je bio Mike Budenholzer.

Hawkse su predvodili Dennis Schröder s 31 poenom, osam asistencija i pet skokova te Paul Millsap s 30 poena i 11 skokova. Kod poraženih Westbrook je bio na 46 poena, 11 skokova i sedam asistencija, a Jerami Grant dodao je 15 poena.

Nakon tri uzastopna poraza, Bullsi su napokon slavili i to protiv Detroit Pistonsa s visokih 113:82. Vrlo dobar nastup Chicaga, ali i očajan Pistonsa koji su pregaženi vrlo brzo.

Gosti su od početka igrali loše i već na poluvremenu Chicago je vodio s nestvarnih 69:34 te je bilo jasno da će slaviti u ovom susretu.

"Sve izgleda bolje kada vas ide šut, bez toga ne možete računati na pobjedu. Protok lopte bio je iznimno dobar i svi su ušli u ritam. Tko god da je bio na drugoj strani, imao bi dugačku večer", istaknuo je Jimmy Butler.

Bullsi su u prvom poluvremenu šutirali čak 73 posto iz igre, a na kraju su ih predvodili Butler s 19 poena i šest asistencija, Taj Gibson sa 16 poena i Rajon Rondo s deset poena, 14 asistencija i osam skokova. Kod gostiju Jon Leuer ubacio je 16 poena uz pet skokova, a Tobias Harris deset poena.

U Indianapolisu je odluka pala u posljednjim trenucima susreta kada je Thaddeus Young pogodio za konačnih 107:105 i pobjedu Pacersa.

Četiri i pol sekunde prije kraja lopta je bila sa strane za Pacerse, očekivalo se da će doći do Pala Georgea, ali oslobodio se Young koji je krenuo u prodor i poentirao preko Markieffa Morrisa.

"Plan je bio da lopta dođe do Paula, ali zatvorili su ga i Thad ju je uzeo, krenuo u prodor i napravio ono što je i trebao napraviti", kaže Nate McMillan.

Pacerse su predvodili George s 27 poena i devet skokova, Jeff Teague s 23 poena i deset asistencija, Myles Turner s 20 poena, osam skokova i pet blokada te Thaddeus Young s 12 poena i 11 skokova. Kod poraženih Bradley Beal ubacio je 22 poena, Marcin Gortat 21 poen uz 13 skokova, a John Wall 19 poena uz deset asistencija i pet skokova.

Nikola Jokić bio je jednu asistenciju udaljen od triple-double učinka, prvog u karijeri. Na domaćem parketu Nuggetsi su dočekali Dallas i slavili sa 117:107.

Mavericksi su tijekom druge četvrtine imali čak 16 poena prednost da bi na poluvremenu Denver bio taj koji je vodio. Domaćin je tim preokretom dobio na samopouzdanju i imao je kontrolu nad susretom u drugom poluvremenu.

Jokić je u posljednje vrijeme manje igrao zbog problema s osobnim pogreškama, ali u ovom susretu bolje se čuvao. "Trener mi je rekao da će me istući ako napravim još glupih prekršaja. Poslušao sam ga. Triple-double stvarno nije bitan, važnija mi je pobjeda od učinka", kaže Jokić.

Susret je završio s 27 poena, 15 skokova, i devet asistencija, a Gary Harris ubacio je 24 poena. Kod Dallasa Deron Williams bio je na 23 poena i osam asistencija, a Harrison Barnes dodao je 19 poena.

Phoenix Sunsi gostovali su kod Minnesote i upisali poraz 115:108, a Dragan Bender nije dobio priliku. Trio budućnosti Timberwolvesa odlučio je pobjednika - Towns je ubacio 28 poena uz 15 skokova, Wiggins 26 poena, a LaVine 23 poena.

NBA:
Oklahoma City Thunder - Atlanta Hawks 108:110 (Russell Westbrook 46p, 11sk, 7as / Dennis Schroder 31p, 5sk, 8as)
Chicago Bulls - Detroit Pistons 113:82 (Jimmy Butler 19p, 6as / Jon Leuer 16p, 5sk)
Indiana Pacers - Washington Wizards 107:105 (Paul George 27p, 9sk / Bradley Beal 22p)
Denver Nuggets - Dallas Mavericks 117:107 (Nikola Jokić 27p, 15sk, 9as / Deron Williams 23p, 8as)
Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns 115:108 (Karl-Anthony Towns 28p, 15sk / Eric Bledsoe 27p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!