Košarka

VIDEO: Benderovih pet poena protiv Cavsa, Hezonja, Rudež i Zubac i dalje u istom statusu

Branimir Korać • ponedjeljak, 09.01.2017.
VIDEO: Benderovih pet poena protiv Cavsa, Hezonja, Rudež i Zubac i dalje u istom statusu
Foto: EPA

Noćašnji NBA program bio je bogat, a uz Bojana Bogdanovića i Darija Šarića koji su nastupili u poslijepodnevnom programu, u akciji su bili i ostali hrvatski NBA igrači...

Houston Rocketsi nastavili su seriju pobjeda slavljem u gostima kod Toronto Raptorsa. To im je osma uzastopna pobjeda, a predvodio ih je James Harden desetim triple-double učinkom.

Međutim nije Harden taj koji je nosio sam Rocketse do pobjede, Houston je napravio preokret i vratio se u utakmicu početkom posljednje dionice kada je briljirao Montrezl Harrell u jednoj od najboljih utakmica u karijeri. On, Gordon i Ariza bili su ti koji su predvodili povratak Houstona.

"Dovoljno je da netko ubaci nekoliko šuteva zaredom, cijela momčad dobije samopouzdanje i obruč postane velik. Zabavno je tako igrati", istaknuo je Trevor Ariza.

U posljednjih 13 susreta u gostima Rocketsi imaju čak 11 pobjeda, već su na omjeru 15-6 u gostima i zasigurno će nadmašiti prošlosezonski učinak od 18-23. U ovom susretu Harden je ubacio 40 poena uz deset skokova i 11 asistencija, a Harrell je dodao 28 poena i pet skokova. Kod Raptorsa koji su se napokon vratili u svoju dvoranu, DeMar DeRozan ubacio je 36 poena uz šest skokova i pet asistencija, a DeMarre Carroll dodao je 26 poena (6/10 trica) i osam skokova.

Golden State Warriorsi upisali su očekivanu pobjedu na gostovanju kod Sacramento Kingsa sa 117:106. U prvom poluvremenu bilo je problema za goste iz Oaklanda, zaostajali su i 16 poena, na odmoru minus sedam, ali su na kraju ipak slavili.

U drugo poluvrijeme krenuli su s 19:7, prvo vodstvo na susretu upisali na polovici treće dionice koju su dobili s čak 39:22 i tu prelomili susret na svoju stranu.

"Uvijek imamo tu jednu četvrtinu ili razdoblje u utakmici u kojem nam malo toga polazi za rukom. Skupo nas koštaju ti prazni hodovi u igri", smatra DeMarcus Cousins za kojeg je Draymond Green istaknuo kako je najbolji visoki igrač lige.

U pobjedničkom sastavu Stephen Curry ubacio je 30 poena (trica 5/11) uz šest asistencija, a Kevin Durant dodao je 28 poena uz sedam skokova i šest asistencija. Durant je upisao i 700. blokadu u regularnom dijelu sezone, a ovo mu je treća uzastopna utakmica s najmanje tri blokade. Kod domaćina Rudy Gay ubacio je 23 poena, a DeMarcus Cousins 17 poena uz deset skokova i 11. tehničku pogrešku u sezoni, ovaj put zbog udaranja stolice nakon trećeg prekršaja.

Nakon čudesnog preokreta protiv Golden State Warriorsa, Memphis Grizzliesi svladali su i Utah Jazzere u utakmici koja je bila najopasnija za njih. Ipak nisu se uljuljkali u zadovoljstvo nakon slavlja protiv Warriorsa i pobijedili su vrlo opasnog protivnika.

Iako su Jazzeri u posljednjoj četvrtini pogodili pet trica, domaćin je u tom razdoblju imao i 17 poena prednosti te je mirno priveo susret kraju.

"Uspjeli smo ubaciti neke šuteve i vratiti se u život, ali zakopali smo se preduboko da bi uspjeli nešto značajnije napraviti u ovom susretu", priznao je trener Jazzera Quin Snyder.

Kod Memphisa Mike Conley ubacio je 19 poena uz devet asistencija, a Marc Gasol dodao je 17 poena. Kod poraženih Gordon Hayward ubacio je 22 poena uz pet skokova, a George Hill 15 poena.

Phoenix Sunsi dugo su držali Cleveland Cavalierse u neizvjesnosti, ali ipak su na kraju upisali poraz. 120:116 za Cavse koji čekaju priključenje Kylea Korvera, angažiranog u razmjeni s Hawksima.

U ovom susretu gosti su imali situaciju pod kontrolom iako je domaćin u posljednjoj četvrtini uspio poravnati rezultat, kasnije doći i na poen zaostatka, ali nakon trice LeBrona Jamesa za plus pet tri minute prije kraja, domaćin više nije imao posjed za povratak u utakmicu.

"Zato je LeBron jedan od najboljih igrača današnjice. Znali smo da će uzeti loptu i biti agresivan, ali svejedno ga nismo mogli zaustaviti", istaknuo je Trevor Booker.

Eric Bledsoe predvodio je Sunse s 31 poenom i osam asistencija, Devin Booker dodao je 28 poena i pet skokova, Tyson Chandler deset poena uz 15 skokova, a Dragan Bender za 12 minuta ubacio je pet poena (1/2 za dva, 1/3 za tri) uz tri skoka. Kod gostiju LeBron je ubacio 28 poena uz osam skokova, Kyrie Irving 27 poena uz sedam asistencija, a Kevin Love 25 poena uz deset skokova.

Milwaukee Bucksi nastupili su bez Giannisa Antetokounmpoa i upisali poraz od Washington Wizardsa. Trebalo je gostima da uhvate pravi ritam, ali kada su ga pronašli, bili su uspješni. "Mislim da je proradila ljudska narav, znali smo da su bez Giannisa i pomislili da ćemo lako slaviti, ali ne ide to tako", istaknuo je Scott Brooks.

Trojica Hrvata konkurirali su za nastup u dvoboju Lakersa i Magica, Los Angeles je visoko slavio 111:95, a naši košarkaši zajedno su skupili dvije minute. Ivica Zubac nije igrao dok su Damjan Rudež i Mario Hezonja dobili po minutu. Hezonja je ubacio dva poena uz dva skoka u napadu (0/1 za dva, 2/2 slobodna).

NBA:
Toronto Raptors - Houston Rockets 122:129 (DeMar DeRozan 36p, 6sk, 5as / James Harden 40p, 10sk, 11as)
Sacramento Kings - Golden State Warriors 106:117 (Rudy Gay 23p / Stephen Curry 30p, 6as)
Memphis Grizzlies - Utah Jazz 88:79 (Mike Conley 19p, 9as / Gordon Hayward 22p, 5sk)
Phoenix Suns - Cleveland Cavaliers 116:120 (Eric Bledsoe 31p, 8as / LeBron James 28p, 7as)
Milwaukee Bucks - Washington Wizards 101:107 (Jabari Parker 28p, 8sk, 7as / Bradley Beal 26p)
Los Angeles Clippers - Miami Heat 98:86 (JJ Redick 25p, 7sk / Goran Dragić 24p, 5sk, 5as)
Portland Trail Blazers - Detroit Pistons 124:125 dva produžetka (CJ McCollum 35p, 6sk / Reggie Jackson 31p)
Los Angeles Lakers - Orlando Magic 111:95 (Julius Randle 19p, 9sk, 5as / Serge Ibaka 19p, 10sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!