Košarka

VIDEO: Šarić krenuo u petorci i završio blizu double-doublea

Branimir Korać • petak, 03.02.2017.
VIDEO: Šarić krenuo u petorci i završio blizu double-doublea
Foto: EPA

Dvojica Hrvata noćas su bili u akciji, a Dario Šarić imao je trostruko veću minutažu nego Ivica Zubac. Obojica su upisali poraze u gostima kod San Antonija i Washingtona...

Golden State Warriorsi vrlo brzo dali su do znanja Los Angeles Clippersima da iz ovog susreta traže isključivo pobjedu. Postavili su se čvrsto, odmah su počeli kažnjavati pogreške i od početka su bili u prednosti.

Clippersi nisu uspjeli niti jednom doći do poravnanja, najveći dio susreta proveli su u dvoznamenkastom zaostatku koji je iznosio i više od 20 poena razlike.

"Bili su na puno višoj razini nego mi, nismo bili niti blizu. Oni su bolja momčad sve dok na parketu ne dokažemo suprotno", priznao je Doc Rivers.

Stephen Curry postao je prvi igrač koji je u pet sezona zaredom ubacio najmanje 200 trica, a ovaj susret je završio s 29 poena i 11 asistencija. Kevin Durant dodao je 26 poena, osam skokova i deset asistencija, a Klay Thompson 21 poen i sedam skokova. Kod Clippersa Blake Griffin ubacio je 31 poen uz osam skokova, a Jamal Crawford 21 poen (5/8 trica).

Hawksi su velikim preokretom stigli do pobjede u Houstonu protiv Rocketsa, a briljirao je Dwight Howard koji je uništio svoju bivšu momčad.

Rocketsi su imali veliku prednost, vodili su u 20 razlike u posljednjoj četvrtini, ali Hawksi su upisali pobjedu. Presudila je serija gostiju 10:0 u završnici susreta, a uz Howarda briljirao je Tim Hardaway Jr. koji je krenuo u petorci umjesto ozlijeđenog Sefoloshe i odlično iskoristio minutažu.

"Nisam razmišljao o nekakvoj osveti ili da moram do pobjede samo zato što mi je to prvi povratak u Houston. Zanimala me samo pobjeda kao pobjeda. Cijenim vrijeme provedeno u Houstonu, izabrao sam taj grad tijekom NBA tržnice i izabrao sam ga s razlogom. Houston je sjajan grad, ali na kraju sam se ipak htio vratiti kući u Atlantu", tvrdi Howard.

Howard je svojem bivšem klubu ubacio 24 poena i uhvatio 23 skoka, a Hardaway Jr. dodao je 33 poena i šest skokova. Kod poraženih James Harden bio je na 41 poenu (5/12 trica) te po osam skokova i asistencija, a Clint Capela dodao je 22 poena i devet skokova.

Gregg Popovich upisao je 1127. pobjedu u karijeri vodeći San Antonio Spurse i tako izjednačio rekord Jerryja Sloana koji je isto ostvario s Utah Jazzom. Do ove pobjede Spursi su stigli u dvoboju protiv oslabljene Philadelphije.

Nisu niti Spursi bili u punom sastavu, nedostajali su im LaMarcus Aldridge i Pau Gasol, Sixersima nije bilo Joela Embiida, Nerlensa Noela i Roberta Covingtona pa je tako mjesto u startnoj petorci zauzeo Dario Šarić koji je imao dosta loš šut (5/17 iz igre), skupio sedam izgubljenih lopti, ali bio blizu double-double učinka.

Međutim, protiv sebe imao je Kawhija Leonarda i spustio ga prvi put u zadnjih deset utakmica ispod 20 poena, doduše za 25 minuta Leonarda na parketu. "Podsjetio sam Darija tko je Kawhi i poručio mu da i on također ima visok rejting. Možda ne još uvijek u NBA-u, ali svakako njegovo ime puno znači u Europi", rekao je trener Sixersa Brett Brown.

Šarić je na kraju za 36 minuta ubacio 14 poena i uhvatio devet skokova, a Ersan Ilyasova bio je na 25 poena i deset skokova. Kod pobjednika Leonard je stao na 19 poena, osam skokova i pet asistencija, a Dewayne Dedmon 13 poena uz deset skokova.

Washington Wizardsi predvođeni Johnom Wallom u završnici susreta nadigrali su Los Angeles Lakerse. U posljednjoj četvrtini Lakersi nisu uspjeli zaustaviti Walla koji je uzeo stvari u svoje ruke i predvodio Washington.

Ivica Zubac kod Lakersa dobio je 11 minuta i ubacio četiri poena (2/4 za dva) uz tri uhvaćena skoka i blokadu, Jordan Clarkson bio je najefikasniji s 20 poena, po 17 su dodali Luol Deng (šest skokova) i D'Angelo Russell (11 asistencija, sedam skokova), a Tarik Black upisao je 13 poena i 11 skokova.

Kod Wizardsa John Wall upisao je 33 poena i 11 asistencija, Bradley Beal 23 poena (5/9 trica), Marcin Gortat 21 poen i 14 skokova, a Markieff Morris 12 poena i 11 skokova.

NBA:
Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 120:133 (Blake Griffin 31p, 8sk / Stephen Curry 29p, 11as)
Houston Rockets - Atlanta Hawks 108:113 (James Harden 41p, 8sk, 8as / Tim Hardaway Jr. 33p, 6sk)
San Antonio Spurs - Philadelphia 76ers 102:86 (Kawhi Leonard 19p, 8sk, 5as / Ersan Ilyasova 25p, 10sk)
Washington Wizards - Los Angeles Lakers 116:108 (John Wall 33p, 11as / Jordan Clarkson 20p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!