Tenis

Jak otpor Škugora Bautisti Agutu, odluka ipak u petom meču

Branimir Korać • nedjelja, 05.02.2017.
Jak otpor Škugora Bautisti Agutu, odluka ipak u petom meču
Foto: FaH

Franku Škugor nije uspio doći do još jednog iznenađenja ovog Davis Cup vikenda, Roberto Bautista Agut ipak je bio prejak i odnio je pobjedu u četiri seta. Odluka o ukupnom pobjedniku ovog dvoboja između Hrvatske i Španjolske bit će poznat nakon petog meča...

16. igrač svijeta Roberto Bautista Agut zadržao je Španjolsku u igri i osigurao odluku u petom meču. Franko Škugor dobro se borio, najvećim dijelom meča bio ravnopravan protivnik, ali Bautista Agut ipak je izvukao pobjedu u četiri seta iako je Škugor opasno prijetio odlaskom u peti set.

Za razliku od dvoboja protiv Pabla Carrena Buste, Škugor nije uspio okrenuti dvoboj, no otpor koji je pružio igraču kvalitete Bautiste Aguta, svakako je zadovoljavajući.

Ulazak u meč nije bio dobar, trebalo je Škugoru vremena da pronađe pravu igru i da "uđe u meč". Bautista Agut lakoćom je osvojio prvi set sa 6:1, a stvari su se počele odvijati bolje za Škugora u drugom setu.

Tu je Škugor u trećem gemu spasio tri break lopte i nakon toga podignuo igru te odveo set u tie-break. U 13. igri Škugor se odvojio na 4:1 i zadržao prednost do kraja seta te ga osvojio sa 7:4 u tie-breaku.

U trećem setu obojica su igrali dobro na svom servisu, jedino je Škugor imao krizu u četvrtom gemu i to je bilo presudno, Bautista Agut tu je stekao prednost i uzeo set sa 6:3.

Velika borba vodila se u četvrtom setu. Tu je Bautista Agut stigao do breaka i servisa za meč kod 5:4, ali Škugor je uzvratio i izborio 13. igru. I tamo je Španjolac imao prednost, prvu meč loptu kod 6:5, nije ju iskoristio, ali na žalost je onu kod 7:6 za pobjedu.

Bautista Agut izborio je tako odluku u petom meču gdje će igrati Nikola Mektić i Pablo Carreno Busta.

Hrvatska - Španjolska 2:2

Franko Škugor - Pablo Carreno Busta 3:6, 6:3, 6:4, 4:6, 7:6(6)

Ante Pavić - Roberto Bautista Agut 4:6, 2:6, 3:6

Marin Draganja/Nikola Mektić - Feliciano Lopez/Marc Lopez 6:7(6), 7:6(7), 7:6(5), 2:6, 6:4

Franko Škugor - Roberto Bautista Agut 1:6, 7:6(4), 3:6, 6:7(6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • @len05.02.2017. u 19:27
    Svaka čast Franko
    @len