Tenis

VIDEO: Mischa Zverev otišao Čilićevim putem, uspješni Goffin i Bautista Agut

Branimir Korać • četvrtak, 09.02.2017.
VIDEO: Mischa Zverev otišao Čilićevim putem, uspješni Goffin i Bautista Agut
Foto: EPA

Bogat program na ATP Touru ove srijede, a osim Marina Čilića eliminiran je samo jedan nositelj i to Mischa Zverev također u Montpellieru...

Peti nositelj turnira u Montpellieru Feliciano Lopez uspješno je odradio posao u prvom kolu i tako se djelomično oporavio od poraza u paru u Davis Cupu u Hrvatskoj. Djelomično jer je ponovno zaustavljen sa sunarodnjakom Marcom Lopezom i to vrlo glatko u dvoboju protiv Jazirija i Olivettija. U singlu je zato slavio u nervoznom dvoboju protiv Juliena Benneteaua tek u 13. igri trećeg seta. Prije toga spasio je jednu meč loptu nakon čega je Francuz potpuno pao i izgubio tie-break sa 7:0. Lopez je odservirao 16 aseva i to mu je pomoglo na putu do pobjede.

Uz poraz Marina Čilića od Dustina Browna, iznenađenje dana u Montpellieru je i poraz Mische Zvereva od Kennyja De Scheppera. Francuz je u glavni ždrijeb ušao kroz kvalifikacije, a onda nadigrao Zvereva koji već neko vrijeme igra u dobroj formi, uostalom ima i pobjedu protiv Andyja Murrayja. U ovom dvoboju nije bio tako dobar i De Schepper je neočekivano stigao do pobjede.

Adrian Mannarino u nedjelju je osvojio Challenger u Quimperu, ali u Sofiji je poražen u prvom kolu i to protiv Nikoloza Basilašvilija od kojeg je ipak trebao biti bolji. No u ovom dvoboju Gruzijac je odnio pobjedu u dva tie-breaka iako je Mannarino imao break prednosti u prvom i dvostruki break u drugom setu.

Problema nije bilo za Viktora Troickog koji je imao tek zagrijavanje protiv Cema Ilkela, Turčina s pozivnicom. Troicki tijekom meča nije dopustio niti jednu break loptu i lakoćom je stigao do očekivane pobjede, no u nastavku turnira neće imati tako jednostavne protivnike. Već drugo kolo donosi mu ozbiljnijeg Robina Haasea.

Marco Chiudinelli pamtit će dvoboj protiv Daniela Brandsa. Švicarac ne prolazi tako često u drugo kolo, ovdje je imao tri meč lopte u drugom setu, no nije ih iskoristio i njemački kvalifikant to je kaznio te izborio mjesto u drugom kolu uz 17 pogođenih aseva.

Gledajući renking pobjeda Jerzyja Janowicza protiv Dudija Sele bila bi neočekivana, međutim Janowicz se nakon brojnih problema polako vraća u formu i za očekivati je njegov brzi skok na ljestvici. Ovdje je pokazao da je bolji igrač od Sele i slavio je bez većih problema.

David Goffin pošteno se naradio protiv Radua Albota. Moldavac mu je otkinuo set i izborio odlučujući treći, ali tamo je bio dovoljan jedan break Goffina. Međutim drugi nositelj nije briljirao i tek u pojedinim dijelovima trećeg seta podsjetio je na igre s Australian Opena koje su ga odvele do četvrtfinala.

Nakon što je s dvije pobjede u singlu usmjerio Španjolsku prema pobjedi protiv Hrvatske, Roberto Bautista Agut nastavio je pobjeđivati i u Sofiji. Španjolac je krenuo protiv kvalifikanta Cedrik-Marcela Stebea i odnio pobjedu 7:6, 6:3 u susretu u kojem je Nijemac pružio dobar otpor. Inače, Stebe je bio dvije i pol godine van tenisa, prošle godine vratio se i polako napreduje na ljestvici.

Na turniru u Quitu mjesto u drugom kolu pronašao je Victor Estrella koji je stigao do pobjede protiv Andreja Martina. Martin još od listopada lani ne zna za pobjedu, a dobra vijest za njega je da je napokon uspio osvojiti barem set što mu duže vrijeme nije polazilo za rukom.

Osmi nositelj Renzo Olivo igrat će u četvrtfinalu nakon što je eliminirao Santiaga Giralda. Za to su mu također trebala tri seta, jednako kao i u prvom kolu gdje je na sličan način izbacio Emilija Gomeza. Ovaj put barem je izbjegao neizvjesnost tie-breaka trećeg seta.

Dramatičan dvoboj, iako u samo dva seta, odigrali su Thomaz Bellucci i Janko Tipsarević. Brazilac je slavio u dva tie-breaka, a posebno zanimljiv bio je prvi u kojem je vodio sa 6:1, Tipsarević se vratio i došao do set lopte, ali Bellucci je na kraju ipak bio bolji i izborio prolaz u četvrtfinale.

ATP Montpellier, prvo kolo:
Pierre-Hugues Herbert (Francuska) - Calvin Hemery (Francuska, Q) 6:3, 7:5
Malek Jaziri (Tunis) - Tristan Lamasine (Francuska, Q) 1:6, 7:5, 7:6(3)
Feliciano Lopez (Španjolska, 5) - Julien Benneteau (Francuska, Q) 6:3, 4:6, 7:6(0)
Paul-Henri Mathieu (Francuska) - Vincent Millot (Francuska, LL) 6:2, 4:6, 6:3
Kenny De Schepper (Francuska, Q) - Mischa Zverev (Njemačka, 6) 6:4, 6:3

ATP Sofija, prvo kolo:
Nikoloz Basilašvili (Gruzija) - Adrian Mannarino (Francuska) 7:6(7), 7:6(3)
Viktor Troicki (Srbija, 9) - Cem Ilkel (Turska, WC) 6:3, 6:2
Daniel Brands (Njemačka, Q) - Marco Chiudinelli (Švicarska) 6:7(4), 7:6(4), 6:2
Jerzy Janowicz (Poljska) - Dudi Sela (Izrael) 6:4, 6:4
Andreas Seppi (Italija) - Damir Džumhur (BiH) 7:6(3), 3:6, 6:3

ATP Sofija, drugo kolo:
David Goffin (Belgija, 2) - Radu Albot (Moldavija) 6:2, 6:7(7), 6:3
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 4) - Cedrik-Marcel Stebe (Njemačka, Q) 7:6(4), 6:3

ATP Quito, prvo kolo:
Victor Estrella (Dominikanska Republika) - Andrej Martin (Slovačka) 3:6, 6:2, 6:4

ATP Quito, drugo kolo:
Renzo Olivo (Argentina, 8) - Santiago Giraldo (Kolumbija) 7:6(3), 2:6, 6:3
Thomaz Bellucci (Brazil, 4) - Janko Tipsarević (Srbija) 7:6(8), 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!