Košarka

Bayern i Bamberg izborili mjesta u finalu njemačkog kupa

Petar Jenjić • subota, 18.02.2017.
Bayern i Bamberg izborili mjesta u finalu njemačkog kupa
Foto: EPA

Odigrane su polufinalne utakmice njemačkog košarkaškog kupa. Bayern je u reprizi prošlogodišnjeg finala pobijedio berlinsku Albu 78:70, dok je Bamberg bio bolji od Ludwigsburga 85:78...

U reprizi prošlogodišnjeg finala košarkaši Bayerna su u vrlo zanimljivoj utakmici bili bolji od berlinske Albe rezultatom 78:70 i došli na korak do naslova koji im je izmakao prošle sezone. Momčad Saše Đorđevića u 2017. godini i dalje ne zna za poraz, danas su upisali 14. uzastopnu pobjedu.

Iako im rezultati u posljednje vrijeme nisu dali previše za pravo da se nadaju nekom iznenađenju, Alba se jako dobro nosila sa svojim protivnicima. Unatoč devet izgubljenih lopti u prvih 20 minuta, Bayern je na poluvrijeme otišao s četiri koša prednosti (42:38). U završnih 90 sekundi Bavarci su ušli s tri poena prednosti. Nick Johnson i Reggie Redding bili su precizni s linije slobodnih bacanja, dok je Alba promašila svoje pokušaje za tricu i propustila šanse za eventualnu pobjedu.

Nick Johnson predvodio je Bayern s 19 poena (5/12 iz igre, slobodna bacanja 9/12), šest asistencija i šest ukradenih lopti, dok je Reggie Redding dodao 17 koševa (5/10 iz igre, slobodna bacanja 6/9) i sedam skokova.

Jedini je dvoznamenkast kod Albe bio Dragan Milosavljević sa 17 koševa (6/13 iz igre, slobodna bacanja 3/5).

Prije svega bolje odigranim drugim poluvremenom košarkaši Bamberga došli su do pobjede protiv Ludwigsburga rezultatom 85:78. Sjajna Trinchierijeva momčad tako je nastavila s odličnim nastupima u domaćim natjecanjima.

Bamberg je jako dobro otvorio susret i poveo s 13:3 u četvrtoj minuti, no Ludwigsburg se probudio i do kraja četvrtine smanjio na prihvatljivijih 22:15, zatim s devet vezanih poena došao do prednosti. Ipak, Bamberg uzvraća i do poluvremena vraća rezultat na svoju stranu. Razliku su podebljali u posljednjoj četvrtini, pet minuta prije kraja došli su i do visokih +17 (78:61). Njihovi su se protivnici probudili u zadnjim minutama, ali ipak prekasno i dovoljno tek da ublaže poraz.

Do pobjede su ih s 19 poena predvodili Fabien Causeur (5/8 za dva, 3/6 za tricu) i Daniel Theis (7/8 za dva, 1/1 za tricu, slobodna bacanja 2/2). Leon Radošević zaključio je susret sa šest koševa (1/2 za dva, slobodna bacanja 4/6), jednim skokom i jednom asistencijom za 16 minuta na terenu.

Najbolji je kod Ludwigsburga bio Drew Crawford sa 17 poena (6/10 za dva, 0/3 za tricu, slobodna bacanja 5/5) i osam skokova.

Utakmica za treće mjesto igra se u nedjelju već u podne, dok je finale na rasporedu u 15 sati.

Njemački kup, polufinale:
Bayern München - Alba Berlin 78:70
Bamberg - Ludwigsburg 85:78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!