Tenis

Lučić-Baroni i povratnica Ajla Tomljanović uspješne na startu turnira u Acapulcu

Branimir Korać • srijeda, 01.03.2017.
Lučić-Baroni i povratnica Ajla Tomljanović uspješne na startu turnira u Acapulcu
Foto: EPA

Mirjana Lučić-Baroni i Ajla Tomljanović upisale su pobjedu u prvom kolu WTA turnira u Acapulcu. Lučić-Baroni nadigrala je Belindu Benčić, a Ajla Tomljanović Eugenie Bouchard...

Mirjana Lučić-Baroni postavljena je za prvu nositeljicu na WTA turniru u Acapulcu gdje je uspješno krenula s nastupima. Prvo kolo donijelo joj je dvoboj protiv Belinde Benčić koju je svladala u dva seta.

Benčić je daleko od one forma koja ju je dovela do sedmog mjesta na WTA ljestvici prije godinu dana, od tada je imala velikih problema s ozljedama, vratila se, ali trebat će vremena i da uhvati formu. Danas je tek 125. igračica svijeta, daleko od onih svojih najboljih pozicija koje potencijalom zaslužuje.

Lučić-Baroni uzela je odmor nakon sjajnog nastupa na Australian Openu i vratila se u Acapulcu na pravi način. Odigrala je dobar meč i za nešto manje od sat i pol svladala je mladu Švicarku sa 7:5, 6:4.

Meč je otvorila vodstvom 4:0 da bi Benčić uspjela poravnati na 4:4, no u završnici seta Lučić-Baroni došla je do još jednog breaka za 7:5. U drugi set bolje je ušla Benčić koja je krenula s dvostrukim breakom za 3:0, ali ovaj put odgovorila je Lučić-Baroni, napravila seriju 5:0 i u završnici seta imala dovoljno mirnoće da još jednim breakom izbori drugo kolo.

Tamo je očekuje Amerikanka Shelby Rogers, 63. igračica svijeta koja je ove godine na Australian Openu eliminirala Simonu Halep.

U drugom kolu je i Ajla Tomljanović koja još uvijek na WTA Touru nastupa pod hrvatskom zastavom. Tomljanović se vratila tenisu nakon dugačke pauze zbog velikih problema s ozljedom i u prvom nastupu upisala je vrijednu pobjedu.

Igrala je protiv 46. igračice svijeta, šeste nositeljice Eugenie Bouchard koju je svladala za sat i pol sa 7:6, 6:1. Bouchard je potpuno pala u drugom setu nakon što je u prvom izgubila u tie-breaku.

Tomljanović nastup u Acapulcu nastavlja u drugom kolu protiv Belgijke Kirsten Flipkens.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!