Tenis

Đoković i Del Potro izborili međusobni dvoboj, prvi nositelji nakon velike borbe svladali Čilića i Mektića

Petar Jenjić • srijeda, 01.03.2017.
Đoković i Del Potro izborili međusobni dvoboj, prvi nositelji nakon velike borbe svladali Čilića i Mektića
Foto: EPA

Zaključeno je prvo kolo na turnirima u Acapulcu i Sao Paolo. S meksičkog turnira vrijedi izdvojiti pobjede Novaka Đokovića i Juana Martina Del Potra koji su izborili međusobni dvoboj u drugom kolu i pobjedu Rafaela Nadala protiv Mische Zvereva. Marin Čilić odigrao je meč u paru s Nikolom Mektićem i nakon velike borbe ipak morali čestitati na pobjedi prvim nositeljima, Jamieju Murrayju i Bruni Soaresu...

Juan Martin Del Potro teže je od očekivanog prošao prvu prepreku na turniru u Acapulcu, Argentinac je nakon velike borbe bio bolje od američkog kvalifikanta Francesa Tiafoea u tri seta čime je izborio okršaj s Novakom Đokovićem u sljedećem kolu.

19-godišnjem je tenisaču veliki uzor bio upravo Del Potro koji je pri vodstvu 5:4 uspio oduzeti servis svom protivniku i doći do prvog seta. Ipak, Amerikanac nije bio previše uznemiren time i početkom drugog je oduzeo servis Del Potru i mirno ga, uz tek jednu spašenu break lopti, priveo prema kraju.

U dva je navrata tijekom trećeg seta Del Potro bio dva poena blizu oduzimanja servisa svom protivniku, ali nije uspio u svojoj namjeri pa je Tiafoe izborio tie-break, međutim u 13. igri je uzeo tek jedan poen i morao je čestitati svom uzoru na pobjedi.

Prvi srpski reket Novak Đoković nije briljirao protiv Martina Kližana, dosta se mučio, ali je na kraju ipak uspio doći do pobjede u dva seta nakon sat i pol igre.

Činilo se da stvari idu glatko po Đokovića, dobio je prvi set i u drugom poveo s 2:0, međutim upao je u crnu rupu i njegov je protivnik nanizao četiri gamea zaredom. Ipak, srpski tenisač uzvraća s breakom i odvodi set u 13. igru koju dobiva sa 7:4.

"Sigurno nisam očekivao lagan meč jer nisam službeno igrao još od Australian Opena. U konačnici je bio dobar meč, drugi je set bio pun uspona i padova, ali to je upravo ono što sam trebao u tom trenutku da testiram sebe i svoju igru.", rekao je Đoković nakon meča.

Rafael Nadal nije imao prevelikih problema protiv Mische Zvereva kojeg je porazio nakon 76 minuta igre. Vrlo izjednačen prvi set otišao je na stranu Nadala koji je svoj drugi break u setu napravio pri vodstvu 5:4. U drugom Španjolac nije imao prevelikih problema, poveo je s 3:1 i mirno priveo meč prema kraju.

Nakon osvajanja Delray Beacha gdje je u finalu bio bolji od Kanađanina Miloša Raonića, Jack Sock očito nije imao snage u meču protiv japanskog kvalifikanta Yoshihita Nishioke.

Osvojio je prvi, ali je u preostala dva seta igrao samo japanski tenisač koji je u svakom po dva puta oduzeo servis svom protivniku čime je prošao u daljnju fazu natjecanja.

Nakon pobjede protiv Dolgopolova prvi hrvatski tenisač Marin Čilić odigrao je i meč parova s Nikolom Mektićem protiv prvih nositelja, brazilsko-britanske kombinacije Jamie Murray i Bruno Soares. Hrvatski je dvojac odigrao vrlo dobar meč, odvukao ga u treći set i bio na dva poena do pobjede, no do slavlja ipak nisu uspjeli doći.

ATP Acapulco, prvo kolo:
Sam Querrey - Kyle Edmund 6:2, 4:6, 6:3
Novak Đoković (1) - Martin Kližan 6:3, 7:6 (4)
Nick Kyrgios (6) - Dudi Sela 3:6, 6:3, 6:3
Rafael Nadal (2) Mischa Zverev 6:4, 6:3
Dominic Thiem (4) - Gilles Simon 7:6 (7), 6:3
Yoshihito Nishioka - Jack Sock (7) 3:6, 6:2, 6:1
Juan Martin Del Potro - Frances Tiafoe 6:4, 3:6, 7:6 (1)

ATP Acapulco parovi, osmina finala:
Jamie Murray / Bruno Soares (1) - Marin Čilić / Nikola Mektić 6:3, 2:6, 10:8
John Isner / Feliciano Lopez - Paolo Lorenzi / Bernard Tomić 7:5, 6:2

ATP Sao Paolo, prvo kolo:
Federico Delbonis (7) - Jozef Kovalik 6:4, 7:6 (5)
Alessandro Giannessi - Rogerio Dutra Da Silva 6:4, 6:3
Gerald Melzer - Victor Estrella 6:2, 7:6 (3)
Facundo Bagnis - Dušan Lajović 6:2, 7:5
Fabio Fognini - Marco Cecchinato 6:4, 7:6 (4)
Joao-Olavo Souza - Horacio Zeballos 6:2, 7:6 (3)
Casper Ruud - Akira Santillan 6:4, 6:4
Carlos Berlocq - Thiago Monteiro 4:6, 6:4, 6:4
Diego Schwartzman - Thomaz Bellucci 6:2, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!