Tenis

Querrey šokirao Nadala i postao prvi Amerikanac osvajač Acapulca, Dariji Jurak titula u parovima

Dario Dodić • nedjelja, 05.03.2017.
Querrey šokirao Nadala i postao prvi Amerikanac osvajač Acapulca, Dariji Jurak titula u parovima
Foto: EPA

Amerikanac Sam Querrey dovršio je tjedan iz snova velikom pobjedom protiv Španjolca Rafe Nadala u finalu turnira u Acapulcu. U ženskom dijelu turnira slavila je Ukrajinka Curenko, dok je Darija Jurak s Anastazijom Rodionovom uzela turnir parova...

Amerikanac Sam Querrey prvi put je u karijeri svladao Rafaela Nadala. Protiv Španjolca, koji je dvaput osvajao turnir i nikad do sinoć nije izgubio niti set, Querrey je slavio u dva seta, 6:3, 7:6(3).

"Ovo je turnir koji ću pamtiti čitav život. Bio je to jedan od onih turnira kada sam bi u zoni i sve je išlo u moju korist. Nadam se da ću imati još ovakvih tjedana u karijeri", rekao je Querrey nakon pobjede u finalu.

U 24-godišnjoj povijesti turnira Querrey je prvi Amerikanac koji je osvojio Acapulco. Querreyju je ovo deveta titula u karijeri, druga na razini 500 turnira.

Nadal se nadao 70. tituli na ATP Touru, kojom bi se pridružio probranom društvu kojem je to pošlo za rukom, Connorsu, Lendlu, Federeru i McEnroeu, ali će se morati još malo strpjeti.

"Igrao je jako dobro, gotovo savršeno. Igrao sam pod puno pritiska zbog njegovog servisa i igre s osnovne crte. Ostavio mi je vrlo malo opcija, a i na one koje sam dobro odigrao reagirao je dobro. Moram mu čestitati. Zadovoljan sam svojom igrom na turniru", rekao je Nadal.

U ženskom dijelu turnira titulu je osvojila 27-godišnja Ukrajinka Lesija Curenko. Sedma nositeljica u finalu je bila odmornija od Kristine Mladenović, zahvaljujući činjenici da joj je Mirjana Lučić-Baroni zbog želučane viroze predala meč u prvom setu. Slavila je Ukrajinka sa 6:1, 7:5.

"Presretna sam što sam na ovakav način započela sezonu. Igrala sam polufinale u Hobartu i sada osvojila titulu u Acapulcu. Presretna sam rezultatom, osvojiti titulu ovdje je nevjerojatno", rekla je Curenko nakon finala, trećeg u kojem je nastupila i trećeg koje je pobijedila.

Hrvatska tenisačica Darija Jurak došla je do titule u ženskim parovima u Acapulcu. U finalu je s Australkom Anastazijom Rodionovom svladala kombinaciju Royg/Marino i sa 6:3, 6:2 došla do četvrte titule u parovima, druge otkatko nastupa s Rodionovom.

ATP/WTA Acapulco, rezultati:
Sam Querrey (SAD) - Rafael Nadal (ŠPA, 2) 6:3, 7:6(3)
Lesia Curenko (UKR, 7) - Kristina Mladenović (FRA, 2) 6:1, 7:5
Jurak/Rodionova (HRV/AUS) - Royg/Marino (PAR/KOL) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.03.2017. u 08:29
    Querrey šokirao Nadala i uzeo mu sombrero; mora da Nadalu sombrero vise dobro ne stoji ;)
    Obrisan korisnik