Tenis

Nadal nakon 0:6 do pobjede u svom 1000. nastupu u karijeri

Nikola Raič • ponedjeljak, 27.03.2017.
Nadal nakon 0:6 do pobjede u svom 1000. nastupu u karijeri
Foto: EPA

Nakon katastrofalnog prvog seta, Rafael Nadal se probudio i lakoćom savladao Kohlschreibera u svom 1000. meču u karijeri...

Sinoć je Rafael Nadal slavio jubilej u postao 11. igrač u povijesti s 1000 odigranih mečeva, Kohlschreiber je opasno prijetio da taj jubilej uništi nakon prvog seta od 6:0 za Nijemca, ali Nadal se u nastavku susreta pribrao i s 6:2, 6:3 došao do svoje 822. pobjede u karijeri.

Preokretom protiv Kohlschreibera, Nadal je nastavio put u Miamiju, plasiravši se u četvrto kolo jednog od tri turnira iz serije Masters 1000 koja nije osvojio.

Osvrnuo se Španjolac na svoj jubilarni nastup: “1000 mečeva je zaista puno. Naravno da je to dobra vijest jer znači da imam dugu karijeru. Dugo godina mi već govore da će moja karijera biti kratka, tako da je ovo važno za mene. Sjećam se prvog svog meča jer sam ga igrao kod kuće, u Mallorci. To je ujedno bila i moja prva ATP pobjeda i osjećaj je bio fenomenalan.”

Nadal je u susret s Kohlschreiberom ušao kao veliki favorit, u karijeri je imao 13-1 protiv Nijemca, ali je Kohlschreiber sjajno ušao u meč. Njemački tenisač briljantno je napadao Nadalov servis i za 25 minuta upisao tri breaka uz osvojenih 13 od 20 poena na Nadalov servis, do nestvarnih 6:0.

Nastavak susreta ipak je ponudio priču koju smo očekivali od samog početka. Nadal se vratio kao drugi igrač na teren, u potpunosti je preuzeo kontrolu nad susretom i uz pomoć podrške s tribina osvojio drugi set.

U odlučujućem setu, Nadal je bio besprijekoran. Na svom servisu izgubio je samo jedan poen i upisao 14. pobjedu protiv Kohlschreibera.

Kao i obično, Nadal je bio pun hvale za svog protivnika: “Sve je radio jako dobro, to je sport. Kada netko igra kako je on igrao u prvom setu, jako je teško. Izgubio sam taj set jer je on igrao predobro. To je sve. No, meč je dug i pozitivna je stvar što sam se dobro nosio s pritiskom nakon lošeg prvog seta. Dobro sam se odupirao prvih par gemova nastavka i zatim sam počeo igrati odlično.”

Pobjedom protiv Nijemca, Nadal je izborio susret četvrtog kola protiv Francuza Mahuta, koji je svladao Argentinca Pellu s glatkih 2:0 u setovima.

Dodajmo i kako je Nadalu ovo prvi izgubljeni set bez osvojenog gema još od 2015. i susreta s Berdychom u Australiji.

Rezultati:

Sock - Vesely 6:3, 7:6

Delbonis - Struff 7:6, 6:1

Nishikori - Verdasco 7:6, 6:7, 6:1

Donaldson - Raonić, predaja Raonića

Mahut - Pella 6:4, 6:3

Young - Paire 7:6, 6:4

Fognini - Chardy 3:6, 6:4, 6:4

Nadal - Kohlschreiber 0:6, 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!