Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 30.03.2017, 19:00 h
Rhein-Neckar Löwen
Rhein-Neckar Löwen 24:26 Kiel
Kiel

Kiel osposobio Duvnjaka i pobjedom u Mannheimu izbacio Rhein-Neckar Löwen

Mihaela Bradovski • četvrtak, 30.03.2017.
Kiel osposobio Duvnjaka i pobjedom u Mannheimu izbacio Rhein-Neckar Löwen
Foto: EPA

Treći četvrtfinalist Lige prvaka rukometaša je Kiel koji je nadoknadio zaostatak iz prvog susreta i u uzvratu u gostima u Mannheimu svladao Rhein-Neckar Löwen s 26:24...

Iako je Alfred Gislason govorio kako je ostao bez Domagoja Duvnjaka i za uzvrat protiv Rhein-Neckar Löwena, bilo je jasno da će u Kielu ipak učiniti sve da bi hrvatskog reprezentativca imali na terenu. Priče o odlasku na operaciju zbog bolova u koljenu aktualizirat će se vjerojatno u onom trenutku kada Kiel završi s nastupom u Ligi prvaka, a sve dok je u igri za trofej, računat će i na svog glavnog igrača.

Bez obzira što nije u idealnom stanju, bilo je jasno koliko Duvnjak znači Kielu, uostalom, drugačije je Kiel izgledao u prvoj utakmici bez njega, a drugačije ovog četvrtka s njim na parketu.

Igrali su se gosti "skrivača" s Löwenom, najavljivali su i prije susreta da Duvnjak neće nastupiti, a onda se ipak pojavio na parketu. Pojavio i odigrao važnu ulogu u ovoj pobjedi na obje strane parketa.

Löwen je ušao u uzvratni dvoboj s prednosti 25:24 iz prvog susreta u Kielu, održavao je vodstvo u dobrom dijelu susreta, pa čak i manje od 20 minuta prije kraja vodio je 18:16 te se činio kao izgledniji putnik u četvrtfinale.

No u posljednjih 15 minuta domaćin je pao i to mu nije prvi put. Rhein-Neckar Löwenu često se događalo da pada pod pritiskom i gubi u važnim utakmicama, prošle sezone vidjelo se to i u dvoboju protiv PPD Zagreba, te je Kiel to iskoristio.

U završnici susreta gosti su preuzeli vodstvo pogotkom Vujina, a kada je Wiencek dvije i pol minute prije kraja zabio za 26:24, bilo je jasno da je domaćin u velikim problemima. Nije više bilo kvalitetno izgrađenih napada sa strane Löwena i Kiel je zadržao prednost iako je zadnju minutu igrao s igračem manje zbog prekršaja Wienceka nad Baenom.

Kiel je tako odradio sjajan posao i pokazao da ga se ne smije unaprijed otpisivati dok je Löwen još jednom podbacio i unatoč visokim očekivanjima, rano se oprostio od Europe.

Liga prvaka, osmina finala, uzvrat

Rhein Neckar Löwen - Kiel 24:26 (25:24 prva utakmica)

Rhein Neckar Löwen: Mikael Appelgren, Andreas Palicka, Andre Schmid 1, Gudjon Valur Sigurdsson 5, Dejan Manaskov, Rafael Baena Gonzalez, Marius Steinhauser, Maximilian Trost, Mads Mensah Larsen 1, Hendrik Pekeler 3, Patrick Groetzki 3, Harald Reinkind, Gedeon Guardiola, Alexander Petersson 5, Kim Ekdahl du Rietz 6, Rico Keller

Kiel: Niklas Landin Jacobsen, Andreas Wolff, Domagoj Duvnjak 3, Rene Toft Hansen, Blaženko Lacković, Steffen Weinhold 3, Christian Dissinger, Patrick Wiencek 4, Niclas Ekberg 1, Christian Zeitz, Rune Dahmke, Ilija Brozović, Marko Vujin 5, Nikola Bilyk 5, Lukas Nilsson 3, Raul Santos 2

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Rhein-Neckar Löwen24:26Kiel
Paris Saint-Germain35:27Nantes
Telekom Veszprem29:19RK Zagreb
OTP Bank Pick Szeged33:24Bjerringbro-Silkeborg
Barlinek Industria Kielce26:28Montpellier
Flensburg28:26Meškov Brest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!