Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 01.04.2017, 17:00 h
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain 35:27 Nantes
Nantes

Parižani u zadnjih 20 minuta slomili otpor Nantesa i otišli u četvrtfinale

Branimir Korać • subota, 01.04.2017.
Parižani u zadnjih 20 minuta slomili otpor Nantesa i otišli u četvrtfinale
Foto: EPA

Nakon remija 26:26 u prvom susretu osmine finala Lige prvaka između Nantesa i PSG-a, u uzvratu u Parizu domaćin je uvjerljivo slavio s 35:27. Nantes je pao u drugom poluvremenu uzvratnog dvoboja kada su domaćini stvorili razliku i upisali glatku pobjedu...

Rukometaši Nantesa neće po dobrom pamtiti ovaj tjedan. Sve je bilo podređeno uzvratnom dvoboju osmine finala Lige prvaka, u prvenstvenom dvoboju protiv Nimesa glavama su bili u Parizu i upisali su neočekivani poraz s kojim su se Parižani odvojili na ljestvici, a onda su izgubili i u tom uzvratu u Ligi prvaka.

Prvi dvoboj završen je 26:26 i iako je rezultatski sve bilo otvoreno, bilo je jasno da su Parižani veliki favoriti u ovom uzvratu. To su potvrdili i na parketu, slavili su s glatkih 35:27 iako je u drugom dijelu u prvih dese minuta prednost PSG-a još uvijek iznosila samo gol razlike.

Ipak u posljednjih 20 minuta domaćin se raspucao, Nantes više nije mogao držati taj ritam i prednost je sve više rasla te je bilo jasno da će PSG u četvrtfinale, a Nantes završiti svoj europski put.

Završilo je plus osam za domaćina koji je svakako jedan od glavnih kandidata za osvajanje trofeja pobjednika Lige prvaka. Parižani su vrlo uvjerljivi, imaju uigranu i izuzetno kvalitetnu momčad koju uspješno s klupe vodi Noka Serdarušić.

U ovom susretu predvodio ih je raspoloženi Nedim Remili s deset golova, a gostima nije pomogao niti stopostotni David Balaguer s devet golova iz isto toliko pokušaja.

Liga prvaka, osmina finala, uzvrat

PSG - Nantes 35:27 (15:13)

PSG: Gorazd Škof, Thierry Omeyer, Uwe Gensheimer 6, Henrik Mollgaard, William Accambray, Luka Stepančić 1, Benoit Kounkoud, Xavier Barachet, Nedim Remili 10, Luc Abalo 3, Luka Karabatić 4, Mikkel Hansen 4, Daniel Narcisse, Jesper Nielsen 3, Nikola Karabatić 4, Dylan Nahi.

Nantes: Cyril Dumoulin, Arnaud Siffert, Romain Lagarde, Mahmoud Gharbi 1, Olivier Nyokas 6, Nicolas Claire 4, O'Brian Nyateu, Dominik Klein 1, Senjamin Burić 1, Nicolas Tournat, Rock Feliho, Theo Derot, Jerko Matulić, Florian Delecroix, Eduardo Gurbindo 5, David Balaguer 9.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Rhein-Neckar Löwen24:26Kiel
Paris Saint-Germain35:27Nantes
Telekom Veszprem29:19RK Zagreb
OTP Bank Pick Szeged33:24Bjerringbro-Silkeborg
Barlinek Industria Kielce26:28Montpellier
Flensburg28:26Meškov Brest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!