Nogomet

VIDEO: Celtic preko Rangersa lagano do finala FA kupa, vrlo dobar nastup Šimunovića

Dario Dodić • nedjelja, 23.04.2017.
VIDEO: Celtic preko Rangersa lagano do finala FA kupa, vrlo dobar nastup Šimunovića
Foto: EPA

U petom međusobnom ogledu ove sezone nogometaši Celtica po četvrti su put svladali ljute rivale Rangerse i osigurali plasman u finale škotskog FA kupa...

Nogometaši Celtica posve su zasluženo svladali gradske rivale Glasgow Rangerse na Hampden Parku i plasirali se u finale škotskog FA kupa. Slavio je Celtic 2:0, u finalu ih čeka Aberdeen, posljednja je to stepenica Celticu do trostruke krune ove sezone. Podsjetimo, već su odavno potvrdili prvenstvenu titulu, a osvojli su i Liga kup u studenom prošle godine. Pobijede li Aberdeen u finalu po 37. će put osvojiti Kup.

Iako ni Rangersi nisu bili bez šansi, Celtic je bio bolja momčad, a vrlo brzo su došli i do vodećeg pogotka. Igrala se 11. minuta, Dembele dugu loptu lijepo primio i poslao natrag na rub kaznenog prostora odakle McGregor plasiranim i preciznim udarcem pogađa donji lijevi kut za vodstvo Celtica.

Loše vijesti za uvjetno rečeno domaćine stigle su nakon pola sata igre, Dembele je pokušao zadržati jednu loptu u terenu, izgledalo je kao bezazlen pokušaj vraćanja lopte petom, no najbolji se strijelac Celtica ozlijedio i napustio travnjak, umjesto njega u igru je ušao Griffiths.

Upravo je Griffiths početkom drugog poluvremena iznudio jedanaesterac za Celtic, brži je na lopti bio od Taverniera, koji ga ruši u kaznenom prostoru. Siguran je s bijele točke bio Sinclair i u 51. minuti povećao vodstvo Celtica na 2:0.

Mogao je u nekoliko navrata Celtic povećati prednost, imali su i Rangersi nekoliko solidnih šansi, a deset minuta prije kraja tražili su i jedanaesterac nakon što je u kaznenom prostoru lopta pogodila u ruku danas vrlo dobrog Jozu Šimunovića. Sudac Collum procijenio je da bivši Dinamovac nije namjerno igrao rukom i oglušio se na zahtjeve Rangersa.

U konačnici Celtic s 2:0 posve zasluženo odlazi u finale FA kupa, Portugalac na klupi Rangersa Pedro Caixinha u šestom je susretu upisao prvi poraz.


Celtic 2 - 0 Rangers - All Goals HD - 23/04/2017 by footballeverywhere

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Duje7723.04.2017. u 23:59
    Točno, gospodin cameosis je podastro faktografiju, osim što je godina za Dinamo (tj. fantomski GNK) 1998. Ako imate neki argument osim priprostih uvreda, slobodno demantirajte gospodine Blažičko.
    Duje77
  • Obrisan korisnik23.04.2017. u 19:59
    Pišeš bedastoće!
    Obrisan korisnik
  • cameosis23.04.2017. u 19:05
    rangers je 2012. novo osnovan klub nakon što je originalni rangers otišao u stečaj. imaju samo isto ime i svojataju povijest prijašnjeg klub, no istina je da nemaju nekakve veze s bivšim klubom. ista priča je s dinamom, koji je osnovan 2000. godine.
    cameosis