Košarka

Vrlo dobar Žižić u pobjedi Darušafake, Fenerbahče se lako obračunao s Trabzonsporom

Petar Jenjić • srijeda, 03.05.2017.
Vrlo dobar Žižić u pobjedi Darušafake, Fenerbahče se lako obračunao s Trabzonsporom
Foto: EPA

Odigrane su posljednje dvije utakmice 27. kola turske košarkaške lige, do pobjeda su došli Fenerbahče i Darušafaka. Sudionik Final Foura Eurolige slavio je na gostovanju kod Trabzonspora 81:76, dok je Darušafaka pobijedila Galatasaray 78:69...

Fenerbahče nastavlja s pobjedničkom serijom u domaćem prvenstvu. Nakon osiguravanja Final Foura Eurolige išli su u goste Trabzonsporu, momčadi koja se nalazi pri dnu prvenstvene ljestvice i koja je zaredala sa slabim rezultatima posljednjih tjedana. Slavili su rezultatom 81:76 i upisali ukupno 24. pobjedu ove sezone uz samo dva poraza.

Nije bilo prevelikih problema za košarkaše Fenerbahčea koji su vodstvo preuzeli sredinom prve četvrtine i održavali je kroz čitav susret. U posljednjoj su četvrtini imali i 16 koševa prednosti, ali su se prerano opustili i dopustili domaćinu da se približi. Ipak, do kraja su ostali koncentrirani do samog kraja i upisali su pobjedu, iako se Trabzonspor uspio ublažiti poraz.

Do pobjede ih je predvodio Jan Vesely s 15 poena (7/11 za dva, slobodna bacanja 1/1) i 13 skokova, po 13 koševa su dodali James Nunnally i Ekpe Udoh.

Najbolji je kod domaćina bio Kenneth Kadji s 23 koša (10/13 za dva, 0/3 za tricu, slobodna bacanja 3/4).

Sedma pobjeda u nizu za košarkaše Darušafake stigla je večeras u domaćem dvoboju protiv Galatasaraya. Pokazali su kako ih ispadanje od madridskog Reala nije previše potreslo, preokrenuli su rezultat u drugom poluvremenu i u konačnici došli do slavlja 78:69.

Za razliku od spomenutog drugog poluvremena, Darušafaka je odigrala vrlo slabo prvih 20 minuta. Galatasaray je dominirao terenom i u 15. minuti došao do 13 koševa prednosti nakon ubačaja Vladimira Micova. Vrlo dobru rolu u završnici poluvremena odigrao je Ante Žižić pa je zaostatak domaćina pao na sedam koševa minusa (34:41).

Kako je utakmica odmicala gostujuća prednost se sve više počela topiti. U samoj završnici treće četvrtine Brad Wanamaker donio je Darušafaki vodstvo 55:53, a do kraja susreta domaćin ga nije ispustio. Pet minuta prije kraja došao je do prve dvoznamenkaste prednosti i razliku mirno održavao do samog kraja utakmice.

Darušafaku su predvodili Brad Wanamaker i Dairis Bertans s po 19 poena. Ante Žižić je zaključio susret s 12 poena (4/7 za dva, slobodna bacanja 4/4), sedam skokova i tri blokade za nešto više od 18 minuta provedenih na parketu. Hrvatski je centar sve koševe ubacio u prvom poluvremenu.

Kod gostiju su po 18 koševa ubacili Sinan Güler (četiri skoka) i Austin Daye.

Super ligi, 27. kolo:
Trabzonspor - Fenerbahče 76:81
Darušafaka - Galatasaray 78:69

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!