Tenis

Nijemac u debiju na ATP Touru stigao do četvrtfinala, Copil ispustio pobjedu protiv Bautiste Aguta

Branimir Korać • četvrtak, 04.05.2017.
Nijemac u debiju na ATP Touru stigao do četvrtfinala, Copil ispustio pobjedu protiv Bautiste Aguta
Foto: FaH

Trojica od četvorice nositelja u Münchenu prošli su u četvrtfinale. Podbacio je Thomaz Bellucci kojeg je šokirao domaći kvalifikant...

Novo iznenađenje u Münchenu priredio je Yannick Hanfmann koji je u svom prvom nastupu u glavnom ždrijebu na ATP Touru došao već do četvrtfinala. Žrtva u drugom kolu bio je Thomaz Bellucci koji je servirao za meč kod 5:4 , došao od 0:40 do meč lopte i nakon toga pao, a kao vrhunac odservirao je dvostruku servis pogrešku na break loptu.

Veliku priliku propustio je Marius Copil koji je imao meč u rukama protiv drugog nositelja Roberta Bautiste Aguta. Nakon što je osvojio prvi set, imao je break u drugom pa break u trećem gdje je i servirao za meč kod 5:3, ali uspio je vratiti Bautistu Aguta i pokloniti mu pobjedu.

Tommy Haas igra posljednju sezonu u karijeri, a u svom zadnjem nastupu u Münchenu, poražen je od sunarodnjaka Jan-Lennarda Struffa. Struff igra svoj najbolji tenis u karijeri, prvi set uzeo je glatko dok je u drugom imao više problema, ali je u finišu ipak breaknuo Haasa i završio s nastupom.

U četvrtfinale je otišao i treći nositelj Alexander Zverev koji nije imao problema protiv Jeremyja Chardyja. Ovo je drugi put ove sezone da Zverev pobjeđuje Chardyja, no za razliku od meča u Montpellieru, mladi Nijemac ovaj put bio je uvjerljiviji i nije izgubio set.

U konkurenciji parova Oliver Marach i Mate Pavić za manje od sat vremena eliminirali su Dinu Marcana i Tristana Weissborna sa 6:3, 6:2, a protivnici u drugom kolu bit će im Brian Baker i Nikola Mektić koji su sa 7:5, 4:6, 10:5 svladali Juliana Knowlea i Alexandera Peyu.

ATP München, drugo kolo:
Yannick Hanfmann (Njemačka) - Thomaz Bellucci (Brazil, 8) 7:6(5), 4:6, 7:5
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 2) - Marius Copil (Rumunjska) 4:6, 7:6(3), 7:5
Jan-Lennard Struff (Njemačka, 7) - Tommy Haas (Njemačka) 6:4, 7:5
Alexander Zverev (Njemačka, 3) - Jeremy Chardy (Francuska) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.05.2017. u 10:00
    Alexander Zverev igra dobro; velika sansa za treci naslov karijere :)
    Obrisan korisnik