Košarka

VIDEO: Kralj James razbio Raptorse i prestigao Jabbara, Spursi se osvetili Rocketsima i ostali bez Parkera

Dario Dodić • četvrtak, 04.05.2017.
VIDEO: Kralj James razbio Raptorse i prestigao Jabbara, Spursi se osvetili Rocketsima i ostali bez Parkera
Foto: EPA

Cleveland Cavaliersi dvoznamenkastom su prednošću apsolvirali Toronto Raptorse i u drugoj utakmici polufinala Istoka, LeBron James je još jednom dokazao da je kralj doigravanja. San Antonio Spursi osvetili su poraz iz prve utakmice, ali su zbog ozljede izgubili Tonyja Parkera...

Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 125:103 (2-0)

"Igra nevjerojatno. Igra kao LeBron James. Moramo smisliti način kako da nas ne razbija, što je lakše reći nego učiniti", komentar je to Kylea Lowryja na igru LeBrona Jamesa nakon drugog dvoznamenkastog poraza Toronto Raptorsa protiv aktualnih prvaka Cleveland Cavaliersa u polufinalu doigravanja Istočne konferencije.

To je u jedno i solidan rezime onoga što LeBron radi Raptorsima u doigravanju. Kralj James u pobjedu 125:103 kojom su Cavsi poveli 2-0 u seriji ugradio je 39 koševa i još jednom dokazao da je glavna faca kad krene doigravanje. U posljednjih devet pobjeda Clevelanda u doigravanju James je na prosjeku od 34,9 poena, deset skokova i 8,1 asistencije. Na vječnoj listi najboljih playoff strijelaca prestigao je Kareema Abdul-Jabbara i došao na drugo mjesto s 5.777 poena, samo je Michael Jordan ispred njega s 5.987 poena, ali čini se da neće dugo.

Cavsi nisu imali problema s Raptorsima, od početka do kraja kontrolirali su susret i lagano potvrdili prednost domaćeg parketa, još uvijek nisu izgubili nijednu utakmicu u doigravanju, na skoru su 6-0.

Cavsi su sjajno zatvorili najboljeg igrača Raptorsa DeMara DeRozana, koji je promašio prvih devet šuteva, iz igre je zabio tek početkom posljednje četvrtine. "Stvarno je užasno. Izgubiti kako smo izgubili, igrati kako smo igrali, stvarno je užasno. Frustrirajuće je", rekao je DeRozan nakon poraza.

Kyrie Irving u pobjedu je Cavsa ugradio 22 poena i 11 asistencija. Channing Frye je s klupe dodao 18 koševa u 18 minuta na parketu, Iman Shumpert zaustavio se na 14 koševa.

Raptorse je s 22 koša u 20 minuta predvodio Jonas Valančiunas, koš manje dodao je Cory Joseph. 20 je poena dodao Lowry, 16 Serge Ibaka, dok je DeRozan utakmicu završio sa samo pet koševa.

Serija seli u Toronto, treća utakmica igra se u noći s petka na subotu.

San Antonio Spurs - Houston Rockets 121:96 (1-1)

San Antonio Spursi skupo su platili vraćanje Houston Rocketsima za iznenađujući poraz u prvoj utakmici polufinala Zapada, pobijedili su 121:96 i izjednačili na 1-1, ali su u procesu izgubili Tonyja Parkera. Osam i pol minuta prije kraja utakmice Parkera su iznijeli s parketa, radi se o ozljedi lijeve noge za koju će liječnici ubrzo utvrditi koliko je ozbiljna, no trener Spursa Gregg Popovich bio je jasan: "Ne izgleda dobro".

Tek su u posljednjoj četvrtini Spursi uspjeli slomiti otpor Rocketsa, sveli su goste iz Houstona na samo 13 poena u posljednjoj dionici igre, dok su oni ubacili 33. Među boljima u redovima Spursa bio je Parker i pitanje je koga će Popovich "izmisliti" da pokrije njegov doprinos u trećoj utakmici.

Kao i toliko puta ove sezone domaću je momčad predvodio fantastični Kawhi Leonard, ubacio je 34 poena (šut iz igre 13/16) uz sedam skokova i osam asistencija. Parker je u 26 minuta provedenih na parketu pridodao 18 poena. LaMarcus Aldridge ubacio je 15 koševa uz osam skokova, Jonathon Simmons s klupe je dodao 14 ubačaja.

Spursi su Jamesa Hardena sveli na "samo" 13 koševa, sedam skokova i deset asistencija, uz šut iz igre 3/17. Ryan Anderson je s 18 koševa i osam skokova predvodio goste, 15 je dodao Eric Gordon, 14 je koševa ubacio Clint Capela.

Serija seli u Houston gdje će Rocketsi pokušati potvrditi "mini-break", utakmica je na rasporedu u noći s petka na subotu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!