Tenis

Mektić bez finala u konkurenciji parova, Bautista Agut probudio Hanfmanna iz sna

Branimir Korać • petak, 05.05.2017.
Mektić bez finala u konkurenciji parova, Bautista Agut probudio Hanfmanna iz sna
Foto: EPA

Dovršena su tri četvrtfinalna susreta u Münchenu dok će jedan dvoboj biti dovršen u subotu. U konkurenciji parova Nikola Mektić nije uspio ući u finale...

Drugi nositelj turnira u Münchenu Roberto Bautista Agut zaustavio je sjajnu seriju njemačkog kvalifikanta Yannicka Hanfmanna. Hanfmann je prvi put u karijeri zaigrao u glavnom ždrijebu na ATP Touru nakon što je uspješno prošao kroz kvalifikacije, ali u četvrtfinalu ipak nije mogao iznenaditi Bautistu Aguta koji je odradio kvalitetan meč. U konačnici je slavio bez većih problema sa 6:3, 6:3.

Alexander Zverev slavio je u tri seta protiv Jan-Lennarda Struffa. Unatoč pobjedi, Zverev nema previše razloga za zadovoljstvo svojom igrom. Bio je dosta pasivan i čekao na Struffove pogreške, a protivnik je unatoč nizu lijepih poteza i dobroj igri u većem dijelu susreta, u konačnici puno više griješio u ključnim trenucima. Neobično, ali Struff koji je izgubio može biti zadovoljniji kvalitetom igre od pobjednika.

Očekivano napet i dugačak meč odigrali su argentinski zemljaši Guido Pella i Horacio Zeballos. Pella je u konačnici slavio u tie-breaku trećeg seta, ali jednako tako mogao je odnijeti pobjedu i u dva seta. Vodio je s 5:4 i imao dvije meč lopte u drugom setu, ali nije ih iskoristio i morao je u treći set gdje je ipak slavio.

U konkurenciji parova Nikola Mektić i Brian Baker upisali su poraz u polufinalu protiv Kolumbijaca Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha. Upravo njih svladali su u Budimpešti u borbi za titulu.

ATP München, četvrtfinale:
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 2) - Yannick Hanfmann (Njemačka, Q) 6:3, 6:3
Alexander Zverev (Njemačka, 3) - Jan-Lennard Struff (Njemačka, 7) 3:6, 7:6(3), 7:6(5)
Guido Pella (Argentina) - Horacio Zeballos (Argentina) 6:3, 6:7(5), 7:6(3)
Hyeon Chung (Južna Koreja) - Martin Kližan (Slovačka) 6:4, 3:6, 3:2 prekid zbog mraka

ATP München, polufinale parova:
Juan Sebastian Cabal/Robert Farah (Kolumbija/Kolumbija, 3) - Brian Baker/Nikola Mektić (SAD/Hrvatska) 3:6, 7:5, 10:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.05.2017. u 09:25
    Zverev, i kada ima los dan, nadje snage da prodje; sa tim mentalitetom sampiona mogao bi danas savladati i Bautistu Aguta ;)
    Obrisan korisnik