Košarka

Union Olimpija nakon produžetka do vodstva u finalnoj seriji

Petar Jenjić • utorak, 16.05.2017.
Union Olimpija nakon produžetka do vodstva u finalnoj seriji
Foto: FaH

Košarkaši Union Olimpije došli su do vrijedne gostujuće pobjede u prvom susretu finala. Ljubljanska je momčad slavila kod Rogaške nakon produžetka rezultatom 89:87, koš za pobjedu ubacio je Nikola Janković deset sekundi prije kraja...

Započela je i finalna serija na tri pobjede u prvenstvu Slovenije. Košarkaši Union Olimpije slavili su na gostovanju kod Rogaške nakon produžetka 89:87 i napravili veliki korak prema naslovu jer sljedeću utakmicu igraju pred domaćom publikom. Posljednji su osvojili sada već daleke 2009. godine.

Iako su vodili većim dijelom utakmice, gosti su u samu završnicu ušli sa zaostatkom. Tadej Ferme je zabio uz dodatno slobodno bacanje i donio Rogaški tri poena viška (76:73), šest sekundi prije kraja.

Na drugoj se strani ukazao Nikola Janković, pogodio tricu i odveo utakmicu u dodatnih pet minuta. Rogaška je vodila većim dijelom produžetka, u dva navrata i sa šest razlike, međutim, ni to nije bilo dovoljno. Ponovno je prvi plan izašao Nikola Janković i deset sekundi prije kraja zabio za pobjedu Olimpije 89:87.

Najbolji je u redovima pobjednika bio Devin Oliver s 25 poena (5/8 za dva, 4/10 za tricu, slobodna bacanja 3/6) i 12 skokova, Gregor Hrovat je dodao 21 koš (3/8 za dva, 3/7 za tricu, slobodna bacanja 6/6) i sedam skokova.

Rogašku je predvodio Darwin Davis Jr. s 26 koševa (5/9 za dva, 5/12 za tricu, slobodna bacanja 1/2), dok je Tadej Ferme ubacio 25 poena (5/8 za dva, 4/9 za tricu, slobodna bacanja 3/3).

Slovensko prvenstvo, finale:
Rogaška - Union Olimpija 87:89 (0-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!