Tenis

Dvije Australke u četvrtfinalu turnira u Strasbourgu

Branimir Korać • srijeda, 24.05.2017.
Dvije Australke u četvrtfinalu turnira u Strasbourgu
Foto: EPA

U četiri dvoboja drugog kola turnira u Strasbourgu odigranim u srijedu, jedino je Daria Gavrilova morala igrati tri seta u meču protiv Elizavete Kuličkove...

Mlada Australka Ashleigh Barty niti sama nije očekivala tako laganu pobjedu protiv Camile Giorgi. Talijanka kojoj je zemljana podloga jača strana, nije bila prava, nizala je previše neprisiljenih pogrešaka i Barty je bez previše muke prošla u četvrtfinale.

U četvrtfinalu igrat će protiv Darije Gavrilove, Ruskinje koja nastupa također pod australskom zastavom. Gavrilova je u tri seta bila bolja od Elizavete Kuličkove. Kuličkova je u drugom setu prokockala 5:1 pa ipak uzela set u tie-breaku da bi i u trećem setu imala prednost, vodila 4:1 i do kraja meča ostala bez ijednog gema.

Domaći adut Caroline Garcia nastavlja s dobrim igrama i također će igrati u četvrtfinalu. Ona je u drugom kolu imala laganu zadaću, Poljakinja Magda Linette jednostavno se nije mogla nositi s kvalitetnijom protivnicom.

U četvrtfinalu je i Amerikanka Shelby Rogers, četvrtfinalistica prošlogodišnjeg Roland Garrosa. Taman uoči Pariza Amerikanka polako hvata formu, vidljivo je to i u dvoboju protiv Qiang Wang. Kineskinja se borila, međutim u oba seta rano je ulazila u zaostatak te nije uspjela doći do preokreta.

WTA Strasbourg, drugo kolo:
Ashleigh Barty (Australija) - Camila Giorgi (Italija) 6:3, 6:0
Daria Gavrilova (Australija, 7) - Elizaveta Kuličkova (Rusija) 6:3, 6:7(5), 6:4
Caroline Garcia (Francuska, 5) - Magda Linette (Poljska) 6:3, 6:3
Shelby Rogers (SAD) - Qiang Wang (Kina) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!