Tenis

Prva nositeljica i braniteljica naslova u polufinalu

Mihaela Bradovski • petak, 26.05.2017.
Prva nositeljica i braniteljica naslova u polufinalu
Foto: EPA

Tri od četiri meča četvrtfinala u Nürnbergu dovršena su u četvrtak. U polufinale prošla je prva nositeljica Kiki Bertens novom pobjedom u dva seta...

Jaroslava Švedova peta je igračica koja je predala meč ovaj tjedan u Nürnbergu. Švedova je igrala protiv Japanke Misaki Doi i nakon što je izgubila prvi set, predala je dvoboj. Inače, Doi je do polufinala došla nakon što dva meča nije morala odigrati do kraja, u prvom kolu protiv Marije Sakkari i sada protiv Švedove.

Carina Witthoeft propustila je veliku priliku protiv češke kvalifikantice Barbore Krejčikove. Nakon što se vratila iz zaostatka 5:3 u trećem setu, kod 6:5 imala je čak pet meč lopti, ali nije ih iskoristila i Krejčikova je dominantnim nastupom u tie-breaku dovršila posao.

"U subotu sam ovdje došla izravno iz Rima jer smo u petak imale dvoboj parova u Italiji, a već u subotu sam igrala prvi meč u kvalifikacijama u Nürnbergu. Iza mene je nekoliko vrlo teških mečeva i sretna sam što sam mentalno i fizički uspjela sve to izvući", kaže Krejčikova.

Prva nositeljica i braniteljica naslova Kiki Bertens sa 6:4, 6:3 bila je bolja od Alison Riske. Bertens je dominantno došla do polufinala bez ijednog izgubljenog seta u dosadašnja tri meča.

"Mislim da sam odigrala jako dobar meč, Alison je također igrala vrlo kvalitetno. Počela je sjajno i morala sam jako podići igru, igrati agresivnije i servirati bolje. Ovdje mi je to pošlo za rukom", istaknula je Bertens.

Dvoboj između Sorane Cirstee i Julije Putinceve bit će nastavljen u petak, prekinut je zbog mraka kod 4:4 u trećem setu. Prvi set otišao je na stranu Cirstee, a Putinceva je uzvratila istom mjerom u drugom.

WTA Nürnberg, prvo kolo:
Misaki Doi (Japan) - Jaroslava Švedova (Kazahstan, 7) 6:4 predaja Švedova
Barbora Krejčikova (Češka) - Carina Witthoeft (Njemačka) 3:6, 6:3, 7:6(2)
Kiki Bertens (Nizozemska, 1) - Alison Riske (SAD, 5) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!