Košarka

CSKA novom pobjedom došao na korak do finala

Petar Jenjić • nedjelja, 28.05.2017.
CSKA novom pobjedom došao na korak do finala

CSKA je na domaćem terenu nešto lakše nego u prvoj utakmici došao do pobjede protiv Lokomotiv Kubana rezultatom 84:71 i stigao na korak do novog prolaska u finale...

Moskovski CSKA danas nije dozvolio novi ulazak utakmice u neizvjesne vode i nešto je lakše došao do pobjede protiv Lokomotiv Kubana. Itoudisova momčad slavila je rezultatom 84:71 i na gostujućem terenu ima priliku osigurati prolazak dalje.

Domaćin je u uvodnim minutama igrao na krilima Aarona Jacksona i ubrzo došao do prednosti 20:9, ali tricama Matta Janninga i Evgenija Baburina gosti smanjuju zaostatak na kraju prve četvrtine. Serijom 10:0 Lokomotiv je došao do prve prednosti na utakmici (34:33), no to je bilo kratkoga vijeka.

Raspoloženi Teodosić i De Colo nisu dopustili iznenađenje, na ulasku u posljednju četvrtinu domaćin je vodio šest razlike (63:57). Poenima Coryja Higginsa se vratio na dvoznamenkastu prednost čime je slomio otpor svojih današnjih protivnika.

Miloš Teodosić je zaključio susret s 20 poena (2/3 za dva, 4/6 za tricu, slobodna bacanja 4/4), dok je Nando De Colo dodao 16 koševa (3/5 za dva, 2/6 za tricu, slobodna bacanja 6/6).

Gostima nije pomogla niti odlična utakmica Ryana Broekhoffa koji je ubacio 24 koša (2/2 za dva, 5/9 za tricu, slobodna bacanja 5/5).

VTB, polufinale:
CSKA - Lokomotiv 84:71 (2-0)

FOTO: Ira Somova, VTB liga, Flickr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!