Košarka

CSKA glatko do pobjede protiv Lokomotiv Kubana i prolaska u finale

Petar Jenjić • srijeda, 31.05.2017.
CSKA glatko do pobjede protiv Lokomotiv Kubana i prolaska u finale
Foto: EPA

CSKA je bez većih problema došao i do treće pobjede u polufinalu VTB lige protiv Lokomotiv Kubana i prošao u finale. Branitelj naslova, koji sada čeka boljeg iz dvoboja između Himkija i Zenita, slavio je rezultatom 74:66...

Ako je i bilo ikakve dvojbe oko pobjednika, CSKA je vrlo brzo odbacio. Branitelj naslova bez većih je problema slavio na gostovanju kod Lokomotiv Kubana 74:66 i prošao u finale gdje čeka svog protivnika.

Iako se igra Lokomotiva trebala temeljiti prije svega na dobroj obrani, CSKA je lako dolazio do poena. Već je nakon četiri minute ubacio 15 koševa i iako je malo posustao u nastavku poluvremena, lakoćom je održavao prednost. Raspoloženi James Augustine je povezao šest poena i donio gostima prvu dvoznamenkastu prednost u 12. minuti (29:19).

Kako je poluvrijeme odmicalo tako je Lokomotiv igrao sve bolje, međutim, CSKA nije popuštao i čvrsto je čuvao stečenu prednost. Bez većih je problema sačuvao prednost do kraja i prošao u sljedeću fazu. Vrlo dobrom posljednjom četvrtinom domaćin je uspio tek ublažiti poraz.

Do pobjede ih je predvodio Miloš Teodosić sa 16 poena (0/1 za dva, 4/6 za tricu, slobodna bacanja 4/4), Nando De Colo s 13 koševa (1/2 za dva, 3/6 za tricu, slobodna bacanja 2/2).

Najraspoloženiji je kod domaćina bio Mardy Collins (6/10 za dva, 1/4 za tricu, slobodna bacanja 3/3) i šest skokova.

Bez obzira protiv koje momčadi igrao u finalu, CSKA je favorit u toj seriji i drugačiji ishod osim njegovog osvajanja bio bi iznenađenje. Hoće li im u finale doći Zenit ili će Himki uspjeti preokrenuti zaostatak u seriji, ostaje nam saznati.

VTB, polufinale:
Lokomotiv Kuban - CSKA 66:74 (0-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!